Beyaz bereket sevindirdi

Beyaz bereket sevindirdi

Kahramanmaraş’ta dün sabaha karşı başlayan kar yağışı il genelinde etkili oldu. Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri hinterlantlarındaki yolları açmak için büyük gayret sarf ederken; çeşitli noktalarda irili ufaklı küçük kazalar oluştu.

22 Aralık 2016 - 07:54

ONLARCA KAZA YAŞANDI!

Kahramanmaraş halkı dün uyandığında bembeyaz bir örtüyle karşılaştı. Şehir içi ve mahalle aralarındaki yolların kapanmaması için geceden fazla mesaiye başlayan Karayolları ve Büyükşehirin karla mücadelesi dün akşama kadar sürdü. Ulaşıma açık olan yollarda gizli buzlanma nedeniyle zaman zaman kazalar da meydana geldi. Dün akşam saatlerine kadar etkili olan kar yağışı sonucu Kahramanmaraş merkezde kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Yolların ulaşıma kapanmaması için üstün gayret sarf eden Karayolları ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, karın durmasının ardından tuzlama ve yol genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

SON YILLARIN EN YOĞUN KARI

Kuraklık nedeniyle hayatın her alanında yaşanan su sıkıntısı yağan kar nedeniyle yerini sevince döndürdü. Kahramanmaraş’ın birkaç gündür beklediği kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de vatandaşların sevinçli anlar yaşamasına neden oldu. Son yıllarda yağan en yoğun kar, okulları da tatil ettirdi. İl genelindeki birçok okul dün öğleden sonra tatil edildi. Okuldan evlerine gelen çocuklar, kar sevincini doyasıya yaşadı. Kimi kartopu oynadı kimi de kardan adam yaptı. Küçüklerin kar sevincine büyükler de ortak oldu. Binlerce vatandaş, karda hatıra fotoğrafı çektirdi. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x