Dövizin ateşini kanaryayla alıyor

Dövizin ateşini kanaryayla alıyor

Kahramanmaraş’ta pamuk ticareti yapan Nil Pamuk Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Abdullah Kamer, işi gereği dövizle çok yakından ilgileniyor. Kamer, dövizin insafsız tırmanışları sonucunda çıkan tansiyonu, kanarya sevdasıyla düşürüyor.

22 Aralık 2016 - 07:53

Ofisinin bir katını kanaryaları için ayıran Kamer, yetiştiriciliğini yaptığı kanaryalarla bölgesel ve ulusal kanarya yarışmalarına katılıyor. Kamer’in 10 yıl boyunca 100’ün üzerinde derecesi bulunuyor. İthalat ve ihracat ağırlıklı çalıştığı için dövizin ani çıkışlarının işlerinde büyük stres yaptığını ifade eden İşadamı Abdullah Kamer, dövizin ateşini kanarya hobisiyle aldığını kaydetti.

Kanarya merakının çocuk yaşlarda başladığını aktaran Kamer, gençlerin bu güzel hobiye yönlenmesi gerektiğini söyledi.

Çocukluğunda kanarya beslemek için imkânlarının çok sınırlı olduğunu dile getiren Nil Pamuk Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Abdullah Kamer, kanarya beslemek için malzeme ve yem problemi yaşadıklarını belirterek; kanarya sevdasına ilişkin şunları söyledi: “Babam tıbbi malzeme satardı. Bize temin ederdi bizde Gaziantep’ten kanarya getirirdik. Bazen Bursa’dan getirirdik. Ticaret olarak değil hobi olarak yapıyoruz.”

Yaklaşık 15 senedir düzenli olarak kanarya yarışması olduğunu kendinin de 10 senedir bu yarışmalara katıldığını kaydeden Kamer, “Daha önce olmuyordu. Kanarya Federasyonu ayarlıyor. Yabancı hakemler geliyor. Önce şehirler arası yarışma oluyor. Ondan sonra Türkiye genelinde oluyor. Birinci olan kuşlar uluslararası yarışmaya katılıyor. Biz hemen hemen 10 senedir katılıyoruz. Şu ana kadar 100’e yakın derecemiz var” dedi.

Birinci olan kanarya için sertifika düzenlendiğini bildiren İşadamı Abdullah Kamer, şöyle konuştu: “O sertifika o kanaryanın ırkının düzenini belirtiyor. Sonra o kanaryadan yetiştireceğiniz yavrular kıymetleniyor. Onun puanı arttığı için eşleşmede de ona göre eşleştirme yapılıyor. Bu puanlamayı hem yerli hem yabancı hakemler yapıyor. Biz totalde ortalama 40 senedir bu işi yapıyoruz. Gençlerin de bu işi benimsemelerini, sevmelerini ve hobi olarak yapmalarını istiyoruz. Boş zamanlarında böyle hobileri yapmaları hem kendileri için hem ruh sağlıkları için iyi olacağını düşünüyoruz.”

YAVRU KANARYALAR İÇİN BAKICI KUŞ YETİŞTİRİYORLAR!

Çok beğendiği bir kanarya olursa dışarıdan onu parayla satın aldığını ama genelde kendisi kanaryaların yetiştiriciliğini yaptığını vurgulayan Kamer, konuşmasına şöyle devam etti: “Taze bir kan olsun diye bazen dışarıdan alıyoruz. Farklı ırktan olan yavrular için ötücü kuşları üvey anne ve üvey baba olarak kullanıyoruz. Bu kuşlar yumurtladıktan sonra hantal oldukları için yavrulara iyi bakamıyorlar. Gözleri yavruyu görmüyor üstlerine de basabilirler endişesiyle küçük yavrular için bakıcı kuş yetiştiriyoruz. Bunların yavrularına başka anneler babalar bakıyor.”

“KANARYALAR DÖVİZİN STRESİNİ ALIYOR”

Kahramanmaraş’ta pamuk işi ile uğraştığını kaydeden Nil Pamuk Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Abdullah Kamer, pamuğun dövizle alınıp satıldığını belirterek; dövizden kaynaklı stresini kanarya hobisiyle attığını aktardı. Kamer, şu ifadelere yer verdi: “Ya biz pamukla falan uğraşıyoruz. Pamuk tamamen dışarı bağlı, dolarla alınıp satılıyor. Tabi dolar yükseldikçe senin ateşinde yükseliyor. Biz de biraz yukarı çıkıyoruz. Kanaryaların yanında kafamızı dağıtıyoruz. Mesela ben yağlı boya resmi yaparım çok güzel resim yaparım. Gençlere bakıyorum bir şey yaptıkları yok zaman öldürüyorlar. Şimdi biz bunlara böyle şeyleri öğretmezsek yarın ne bekleyeceğiz biz bu gençlikten. Biz buraya gelen gençlere yardım ediyoruz, öğretiyoruz. Onlara kanarya veriyoruz. Onlara kanaryaları sevdirmemiz lazım.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x