Bu araçlar çürümeye terk edildi

Bu araçlar çürümeye terk edildi

Kahramanmaraş’ta kredi, vergi borcu veya el değiştirirken sahtekarlığa maruz kalınması sonucuicralık olan ve yediemin otoparkta çürümeye terk edilen lüks araçlar görenleri şaşırtıyor.

28 Ocak 2017 - 21:02

İcralık otomobillerin çekildiği Güven otoparkı borcu ödenmeyen araçlarla dolu. Yüzde 80'i hacizli araçlarla dolan otoparkta yer kalmadı. Devletin prosedürler gereği satmak istemediği icralık otomobillerin haciz dosyaları, bir süre sonra cüzi ücretlerle temlik yoluyla elden çıkarılıyor.

Otoparktaki lüks araçlar ise modelleriyle dudak uçuklatıyor. Türkiye'de sınırlı sayıda olan araçların bir kısmının fiyatları ise 300 bin Avroya kadar çıkıyor.

Binlerce motosikletin ve lüks araçların bulunduğu otoparkın yetkilileri yaptığı açıklamada: “Bu işe yaparken tabi ilginç şeyler de yaşıyoruz. Tabi buda bu işin bir parçası. Ama sonuçta biz sadece bir emanetçiyiz.Emniyet bağlar, emniyet çıkışını verir, icra dairesi bağlar, icra dairesi çıkışını verir. Biz sadece bu araçlar bize nasıl teslim edildiyse aynı şekilde teslim etmek mecburiyetiyle mükellefiz. Bu araçları kesinlikle resmi yolla teslim ediyoruz. Ama tabi bunu ben bu şekilde muhafaza edebiliyorum. Bütün güneş, bütün kar, bütün yağmur hepsi araçların sırtında. Bu gibi araçlara kapalı alan yapmamız mümkün değil. Yani bizim de yaşadığımız sorunlardan en büyüğü de bu. Araçları buraya gelen insanlar maddi olarak bitmiş insanlar. Yani şöyle söyleyeyim, bir insan gider bir giyim mağazasında bir elbise alır, hoşuna giderse alır, hoşuna gitmezse almaz. Ama bizim burada öyle bir şey yok. Adamın borcu var, ödenmemiş aracı burada. Sigortasını yaptırmamış aracı burada. ve bu da böyle devam edip gidiyor”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...