Çek bir Rize çayı..

Çek bir Rize çayı..

Temsilcimiz Kahramanmarasşspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında TFF 1. Lig’in güçlü ekiplerinden Çaykur Rizespor’u 1-0 yenerek tur atladık.

26 Ekim 2017 - 16:21

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur müsabakasında Kahramanmaraşspor, Çaykur Rizespor'u ağırladı. Müsabaka Kahramanmaraşspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Ev sahibi ekip 44’te Timur Bayram Özgöz’ün penaltıdan attığı golle tur kapısını araladı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor 12 Şubat Stadyumunda konuk ettiği PTT 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’u, 43. dakikada bulduğu penaltı golüyle 1-0 mağlup ederek rakibini kupanın dışına itti.

Kahramanmaraşspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda kendi gibi 2. Lig takımı Tokatspor’u eleyerek 4. tura yükselme başarısı göstermesinin ardından 4. Tur’da Çaykur Rizespor’la eşleşmesi ile birlikte hazırlıklarını hızlandıran akdeniz aslani sahasında TFF 1. Lig’in güçlü ekiplerinden Çaykur Rizespor’u ağırladı. Kahramanmaraşspor, 43. dakikada Timuçin ile bulduğu penaltı golüyle 1-0 mağlup ederek rakibini kupanın dışına iterek tur atlayan taraf oldu.

 

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR;

Kahramanmaraşspr’un başlama vuruşu ile başlayan müsabakanın ilk dakikalarında Kahramanmaraşspor ilk atağa Barış ile çıktı ve ilk vuruşundan top yan ağlarda kaldı.

Dk10 Çaykur Rizespor Özgür ile atağa çıktı sert şutunda defansa çarpan top kornere çıktı.

Dk14 Orta sahadan gerçekleşen Çaykur Rize atağında Jakob’un topa kaybında Timur Bayram topu alarak ceza alanına aktardı. Kenmal Akbaba ise topa sahip olmak isterken defansla omuz omuza mücadelesinde yerde kalması ile atak yarıda kaldı.

Dk16 Sağ kanattan bindirme yapan Kemal Akbaba ile Kahramanmaraşspor önemli bir atağa çıktı ve gerçekleştirilen atakta sol kanata aktarılan topa Serbay yetişemedi.

Dk26 Kahramanmaraşsprda Bilal orta sahada kazandığı topu ileri taşımak istedi topa sahip olduğu anda rakibi tarafından faul yapılınca yerde kaldı.

Dk33 Çaykur Rize Orhan ile atağa çıktı ve sol kanattan içeri gönderdiği topa Halil sahip çıktı ve ceza alanı üzerinden yayın üzerine bıraktı. Ümit ise yayın üzerinden sert vurmak istedi ama defansta Evren geçit vermedi.

Dk40 Kahramanmaraşspor sol çaprazdan serbest vuruş kazandı ve Timur Bayram ile kullanılan serbest vuruşta Timur Bayram topu havaya dikti.

Dk42 Bu dakikada Kahramanmaraşspor atağa çıktı ve Kemal Akbaba atağa çıktı defansın arasından sıyrılan Akbaba’yı defans yere düşürmesi ile Kahramanmaraşspor penaltı kazandı. Penaltıyı ise Timor Gole çevirdi. 1-0

Dk45 Müsabakanın ilk 45 dakikası tamamlanırken oynanılmayan süre 2 dakika ilave edildi. oynanılan 2 dakikada başka önemli bir etki olmayınca ilk yarı KMS’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

İKİNCİ YARI

Konuk ekip Çaykur Rize oyuncu değişikliği ile oyuna başladı. Oyundan Linconin çıkarken yerine Bıraıan Jose giriş yaptı.

2. yarının ilk atağı Çaykur Rizeden geldi. Gerçekleştirilen ilk atakta baskı yapan Branan Jose ceza alanına kadar taşıdığı topu arkadaşı Özgür’e aktardı. Özgür ise sert şutu Kalecinin üzerine çekti, top kaleciden oyuna döndü.

Dk55 Sol kanattan Çaykur Rize serbest vuruş kazandı. Özgür’ün derinlemesine içeri gönderdiği topa Kaleci Mesut uzantı ve topa sahip çıktı.

Dk65 Çaykur Rizespor sağ kanattan Özgür ile serbest vuruş kullandı. içeri gönderilen topu defans uzaklaştırmasını bildi.

Dk71 Kahramanmaraşspor Yusuf Emre ile ceza alanına girdi ve defansı aştı ve sol çaprazdan klaye topu indirmek istedi sert şutu yan filelerde kaldı.

Dk77 Sol kanattan serbest vuruş kazanan Çaykur Rizesporda Mehmet Uslu içeri gönderdiği topu Evren Kornere çeldi. Kornerden ise cevap çıkmadı Kaleci Mesut topu oyuna dahil etti.

Dk82 Sağ kanattan içeri aktarılan topa Serbay kornere çeldi. Kornerden ise sonuç çıkmadı.

Dk84 Sağ kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspr’da Kemal akbaba’nın ara pasında Serbay topa sert vurdu top kalecinin parmakları ucundan kornere döndü. Kornerden ise sonuç çıkmadı.

Dk85 Çaykur Rize önemli bir atağa imza attı. Orhan’ın içer gönderdiği topta Ozan vurmak istedi ıskalayınca top auta çıktı.

Dk90 Müsabakanın normal süresi tamamlanırken müsabakaya oynanılmayan süre 5 dakika ilave edildi.

Dk90+3 Kahramanmaraşspor Kemal kontra atakla yüklendi. Serbay ile ikili alış verişlerde eksik kalınca defans atağı kesti.

Dk90+5 Çaykur Rize Ceza aalnı dışından serbest vuruş kazandı. Rize ekibinde Recep ve Özgür topun başına geçti ve geniş baraja karşı kullanılan serbest vuruşta top barajda kaldı. ve maç sonucu 1-0 Kahramanmaraşspor maçı aştı ve tur atladı.

 

MAÇIN KARNESİ

Stadyum: 12 Şubat

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Bahtiyar Birinci, Bilal Gölen

Kahramanmaraşspor: Mesut Balkan, Bilal Hallaçlar, Evren Kilarcı, Serbay Yağız, Kemal Akbaba, Timur Bayram Özgöz, Onur Bayramoğlu (Yusuf Emre dk. 59), Okan Salmaz (Aydın Çetin dk. 79), Barış Çiçek, İbrahim Ethem Sevinç, İsa Baltacı (Ethem Ercan dk. 89)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Mehmet Uslu, Robin Yalçın, Jakob Janster, Recep Niyaz, Süleyman Koç (Ozan Papaker dk. 65), Linkoln Santos (Braian Segovia dk. 46), Özgür Çek, Orhan Ovacıklı, Ümit Kurt, Halil İbrahim Sönmez (Okan Şimşek dk. 86)

Goller: Timur Bayram Özgöz (dk. 44 pen.) (Kahramanmaraşspor)

Sarı kartlar: Recep Niyaz, Lincoln Henrique, Ümit Kurt (Çaykur Rizespor), Okan Salmaz, Kemal Akbaba, Bilal Hallaçlar, Ethem Ercan Pülgir (Kahramanmaraşspor)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi