Esnaflar yeniden sicil affı istiyor

Esnaflar yeniden sicil affı istiyor

Kahramanmaraş’ta esnaflar yeniden hükümetten gerçek anlamda sicil affı istiyor. Hükümetin daha önce açıkladığı sicil affına çok yoğun ilgi olmuştu ama bankaların politikalarından dolayı çoğu esnaf bundan yararlanamamıştı.

26 Ekim 2017 - 16:19

Kahramanmaraş Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler, sicil affının yeniden hükümetin gündemine alması gerektiğini belirterek: “ Esnafımızın en büyük isteği yeniden sicil affının getirilmesi. Bankaların hükümetimizin çıkartmış olduğu yasayı uygulamaması esnafımızı zora soktu. Bunun çözülmesi halinde piyasanın rahatlayacağını düşünüyorum” dedi.

 

“ESNAFIN EN BÜYÜK SORUNU BANKALAR”

Bankaların hükümetin uygulamış olduğu sicil affının gerçek anlamda uygulaması halinde ekonominin yeniden canlanacağını öne süren Başkan Güler konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Geçtiğimiz aylarda devletimiz 0 faizli KOSGEB aracılığıyla esnaflarımıza kredi verdi.  Yaklaşık 600 Bin’e yakın müracaat vardı, bu başvurunun yarısının kullanamadığını görüyoruz. Esnafımız daha önce bankalarda kredi almadığı için bankalar esnafımızı tanımadı. Veya devlete BAĞ-KUR borcu var, banka bu borçları öne sürerek kredileri esnafımıza kullandırmadılar.Hükümetimizde sicil affının gerçekten hayata geçmesini istiyoruz.  Bankaların hükümetimizin çıkartmış olduğu yasayı uygulamaması esnafımızı zora soktu. Bunun çözülmesi halinde piyasanın rahatlayacağını düşünüyorum.Esnafımız için sicil affı ve 0 faizli kredi umudu hala sürüyor. En büyük sorunumuz bankalar. Bankaların vermiş olduğu faizler çok yüksek. Ekonomik krizleri aşmanın yolu, esnafın sorunlarının giderilmesidir.”

 

“EKONOMİK SAVAŞLARA KARŞI PES ETMEYECEĞİZ”

Ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı asla pes etmeyeceklerini dile getiren Güler şunları söyledi: “Ortadoğu’da olan olaylar ve ülkemizdeki FETÖ olayları yatırımcıyı tedirgin ediyor. Ama güçlü liderimiz öncülüğünde bu sorunları aşacağımızı düşünüyorum. Esnafımız ülke üzerinde oynana oyunların farkında, her zaman devletinin milletinin yanında, bu ekonomik olaylara karşı pes etmeyerek ekonomiyi canlı tutmaya çalışıyor.  Küçük esnaf kemer sıkma politikasına gitse de gelecekten umutlu. Yine hükümetimizin yine açıkladığı paketlerde esnaflara yönelik güzel çalışmalar var. Çok düşük faizli kredi kullandırıyor. İnşallah bunlarda hayata geçtiği zaman esnafımıza moral olacağını düşünüyorum.Bizim yerelde esnafımız belediyelerle sorun yaşamıyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile uyumlu bir çalışmamız var.  Aynı zamanda Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediyemize teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!