Çocuklarımız ölmeden durdurun!

Çocuklarımız ölmeden durdurun!

Kahramanmaraş’ta Fiziksel Eğitime Katkı Projesi çerçevesinde yapılan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 6 yıl önce yapılmasına rağmen görüntüsü içler acısı halde. Türkiye’nin en tehlikeli fay hattının geçtiği Kahramanmaraş’taki bu lise çatlaklarıyla gündeme geldi.

31 Ağustos 2017 - 21:06 - Güncelleme: 31 Ağustos 2017 - 21:10

Fiziksel Eğitime Katkı Projesi kapsamında yaklaşık 6 yıl önce tamamlanarak eğitim ve öğretime açılan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sütunlarındaki ayrışmalar ve duvar aralıklarındaki boşluklar nedeniyle çökmek üzere olduğu görüntüsünü veriyor.

Piri Reis Mahallesi (Kayseri Çevre yolu üzeri)’nde eğitim ve öğretim veren İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ana sütün ve duvarlarındaki çatlaklıklar her geçen gün giderek büyüyor. Yaklaşık  6 yıl önce tamamlanarak eğitime verilen okul şimdiden çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Depremler ülkesi Kahramanmaraş’ta tüm kamu binalarının sağlam yapılması sağlanırken, Kahramanmaraş’taki bu okul bu çerçevesinin dışında tutulmuş gibi. Okulun bu kadar tehlikeli olmasına rağmen yetkililerin neden görmezden geldiği merak konusu olurken, büyük çatlaklıklara rağmen lisenin 2017-2018 Eğitim-Öğretim sezonunun da eğitime devam edileceği öğrenildi.

Kahramanmaraş Büyük bir deprem beklerken okulun bu durumu öğrencilerin hayatının ne kadar ucuz olduğunu da gösterdi. Milli Eğitim Müdürlüğünün söz konusu okulda depreme dayanıklılık testi yapıp yapmadığı merak konusu oldu.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin hayatlarını düşünerek bu okulun bu durumda eğitim verip vermeyeceği sorusu yetkililerden cevap bekliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...