Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan IKBY’ye Sert Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan IKBY'ye Sert Mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Kamu Denetçiliği toplantısına katıldı. Toplantıda konuşma yapan Cumhurbaşkanı, IKBY yönetimine çok sert bir uyarı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “IKBY’nin hareketini tanımıyoruz. Bu olay gayrimeşrudur” dedi.

25 Eylül 2017 - 13:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları:

Bu referandumu sonucuna bakmaksızın yok hükmünde kabul ediyoruz ve gayrimeşru sayıyoruz. Bir defa Irak'ın federal yapısı bunların yaptığı referandumu kabul etmiyor. Anayasa Mahkemeleri de açıkladı.

Kuzey Irak’taki referandum ülkenin içinden geçtiği duruma bakıldığında buram buram fırsatçılık kokan bir adımdır. Bölge bir aşiretin hayat alanı değildir. Orada Türkmen ve Arap kardeşlerimizin hakları vardır.

Bir taraftan da bütün adımları atıyoruz. Atacağız. Boşuna silahlı kuvvetler orada değil. Giriş çıkışlarda gerekli adımlar atılıyor. Petrolü kime satacak? Bir defa vana bizde. Onu da kapattığımızda o iş de bitti. Taviz yok.

IKBY bu adımdan geri adım atmalı. Aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde de herhangi bir örgütün devletleşmesi falan filan bunlar boş hayalden başka bir şey değildir. Dedim ya "Bir gece ansızın gelebiliriz"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x