“Değişime delegeler karar verecek”

“Değişime delegeler karar verecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3-4 Şubat tarihinde büyük kurultaya gidiyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta partilileri bir heyecan sarmış durumda. Şuana kadar Parti Genel başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul eski Baro Başkanı Av. Ümit Kocasakal aday olduklarını açıkladı.

31 Ocak 2018 - 04:20

umhuriyet Halk Partisi’nin olağan genel kurultayı öncesi açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, “Bizler delegelerimize hiçbir şekilde baskı uygulamayız, onlar genel başkan adaylarının söylem ve projelerine göre tercihlerini yapacaklar.” dedi. 

 

“Kurultayımız Örnek Bir Kurultay Olacak”

Cumhuriyet Halk Partisinin yapacağı Genel kurultayın Türkiye’ye örnek olacağını kaydeden Esat Şengül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapılan il kongrelerinin arkasından 3-4 Şubat tarihinde büyük kurultayımız olacak. Cumhuriyet Halk partisinin kurultayları Türkiye’nin geleceği açısından, önümüzdeki 3 tane önemli seçimi göz önünde bulundurduğumuz zaman son derece önemlidir. Çünkü partimiz demokrasiyi ülkeye yansıtmak isteyen bir siyasi partidir. Böyle bir misyonumuz varken demokrasiyi yansıtmak isteyen bir partinin önce kendi içerisinde demokrasiyi iyi bir yere yerleştirmesi gerek diye düşünüyorum. Tamda bu noktada kurultayda 3 tane birbirinden değerli adaylarımız var. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında, Yalova milletvekilimiz Muharrem İnce ve eski İstanbul Baro başkanı Av. Ümit Kocasakal adaylıklarını açıkladılar. Buda Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içinde ne kadar demokratik bir parti olduğunu gösteriyor. 1250 kurultay delegesi var. Bu delegeler söylem ve projelere göre tercihlerini yapacaklar.  Ne mutlu bize ki böyle bir anlayış ile bir kurultaya gidiyoruz. İnanıyorum ki bizim kendi içimizdeki bu demokratik anlayışımızda tüm Türk toplumumuza yansıtırız, diye düşünüyorum. Bizim bu bağlamda hazırlıklarımızda devam ediyor.”

 

“Bizim Adayımız Ali Öztunç”

Mevcut Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’un yeniden parti meclisine aday olduğunu vurgulayan Başkan Şengül şunları söyledi: “Bölgemiz adına ise parti meclisimize 1 aday çıkartacağız. Zaten mevcut parti meclis üyesi olan Ali Öztunç gerek ilimizde gerek komşu illerde sergilediği performans ile hakikaten bu parti için ne kadar gerekli ve önemli biri olduğunu gösterdi.  Dolayısıyla bizlerde Ali Bey’in tekrardan parti meclisine girmesi için yoğun çabalarımız var. Bilindiği gibi bizim şehrimizde bir milletvekilimiz yok. Milletvekilimizin olmayışından dolayı Ali Bey’in parti meclisinde olması bizlere 1 milletvekilinden çok puan kazandırıyor.  Biz bunun sadece şehrimiz olarak değil, Türkiye genelinde milletvekili çıkaramadığımız bölgeler var. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda bölgesel anlamda Ali Öztunç örneğinde olduğu gibi parti meclisi üyelerinin bu bölgelerde de temsil olmasını arzu ediyorum.  Çalışmalarımızı devam ediyor. Ama Türkiye’ye en güzel müjdeyi seçilecek genel başkanımız ve kadrosu ile vereceğimizi ümit ediyorum.”

 

“Değişime Delegeler Karar Verecek”

CHP’nin Genel Başkanının değişip değişmemesine delegelerin karar vereceğini ve seçim sonrası kazananın partililer olacağını vurgulayan Şengül, “Delegelerimiz biz değişim isterse bunun sandıkta yansıdır. Biz delegelerimize hiçbir şekilde baskı uygulamayız. Onlar özgür iradesiyle karar verir. Benim şahsi fikrim ise elbette değişimlerde fayda var ancak şuan için Parti’de bir genel başkanlık sorununun olduğunu düşünmüyorum. Mevcut Genel başkanımız bu işi gayet iyi yürütüyor. Son 6 seçimdir seçim başarısı yok diye eleştirilse de addedilen o dönemde biz kendi eksikliklerimizi gördük. İktidar partisinin yaptığı işleri gördük. Bu eksiklikleri bir tecrübe edinmiş bir genel başkan olarak Kemal beyin önümüzdeki dönemde daha başarılı olacağını ümit edenlerden birisiyim.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x