Deprem bölgesi ayağa kaldırılıyor

Deprem bölgesi ayağa kaldırılıyor

Kahramanmaraş’ta Güvenilir Ürün Zirvesiyle esnaf ayağa kaldırılıyor.

27 Kasım 2023 - 02:25

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi EXPO 2023 alanı Arasta Çarşısı’nda Güvenilir Ürünler Zirvesinde deprem bölgesindeki yerel üretime destek verenler stantlarıyla buluşturuldu

ŞİMDİ ÜRETİM VE DEPREM BÖLGESLERİNİ AYAĞA KALDIRMA ZAMANI

Güvenilir Ürün Platformu, TBMM Tarım ve Orman Komisyonu ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir etkinliğe imza attı. Deprem bölgesindeki tarımsal ve yöresel ürün üreticilerini alıcılar ile bir araya getirmek amacıyla düzenlenen programın ilk toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Depremden etkilenen illerdeki üreticilerin ulusal ve uluslararası pazarda tanıtılması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan proje ile 3000 üreticiyi potansiyel alıcılar ile buluşturmak planlanıyor.

Projenin amacı, öncelikle yöresel güvenilir ürünlerin desteklenmesi, deprem bölgesinin ayağa kaldırılması ve kadın girişimcilerin desteklenmesi.

DEPREM 64 BİN ÖĞRENCİ BAŞKA İLLERE NAKLİNİ ALDIRMIŞTI, 60 BİNİN AİDİYET DUYGUSUYLA GERİ DÖNÜŞ YAPTI.

Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, Maraş merkezli depremlerde kentte 64 bin öğrencinin başka illere naklini aldırdığını ancak depremde ölen vatandaşların kemiklerini sızlatmamak adına aidiyet duyusuyla bu 64 bin öğrencinin 60 bininin tekrar şehirlerine geri döndüklerini ifade etti.

Projenin ilk toplantısı depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ ta yapıldı. TBMM Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Vahit Kirişci, Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ve TİGEM Genel Müdürü Dr.Hasan Gezginç’in katıldığı  toplantıya büyük perakende zincirleri, yerel zincirler, gıda firmaları ve potansiyel alıcıların üst düzey yöneticileri katıldı. 85’e yakın üreticinin stant açtığı etkinlik bölgeye yüksek moral oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x