Dev şölen başlıyor

Dev şölen başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü etkinlikleri dev karnavala dönüşüyor. Her yıl profesyonelce gerçekleştirilen etkinliklere onbinlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

31 Ocak 2017 - 19:38 - Güncelleme: 31 Ocak 2017 - 19:44

22 gün 22 gece süren destansı bir direnişle 11 Şubat 1920 akşamı, kazma ve kürekle düşmanın modern silahlarına karşı koyan Maraşlı, inancın silaha galip geldiği gün olan 12 Şubat Kurtuluş coşkusunu yaşamayı bekliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi etkinlikleri gerçekleşeceği Trabzon Bulvarına 20 bin adet bayrak asarak, kenti adeta karnaval havasına büründürdü. 3 Şubat 2017 günü ‘Milli Mücadelede Maraş Sempozyumu’ ile başlayıp 12 Şubat 2017 günü tören geçidi ile bitecek programda 44 etkinlik yer alıyor.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlama etkinliklerine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katılmasına kesin gözle bakılırken, programlarının yoğun olmaması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması bekleniyor.

2007 yılında dönemin valisi İlhan Atış ‘silah atma çiçek at’ diyerek meydana gelebilecek yaralanmaların önüne geçerken, 10 yıldır süren silah sıkmama alışkanlığı devam edecek. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’da yaralanmaların ve üzücü kazaların önüne geçmek için, bir bildiri yayımlayarak ruhsatlı dahi olsa kurtuluş haftası boyunca silah ve tüfek taşımayı yasaklamıştı.

İşte kurtuluş coşkusunda neler olacak, gün gün, saat saat, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi okuyucuları için araştırdı.

Kahramanmaraş’ın dillere destan bir kahramanlık örneği göstererek tarihe kendi kendini kurtaran şehir olarak geçmesinin 97’inci yıl dönümü için hazırlıklar başladı.

Büyük şölen için yapılan hazırlıklar; 3 Şubat’ta, kamu ile özel kurum ve kuruluşlara ait binalar ve işyerlerinin bayraklarla donatılmasıyla başlayacak. İşte 12 Şubat Etkinlikleri kapsamında yapılacak olan faaliyetlerin detayları:

4 ŞUBAT 2017

03-04 Şubat günlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve KSÜ Konferans Salonunda Milli Mücadelede Maraş Sempozyumu gerçekleştirilecek.

04 Şubat Cumartesi günü saat 09.00’da, Osman Sayın Spor Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Kurtuluş Güreş Turnuvası gerçekleştirilecek. Saat 13.00’da Büyükşehir Belediyesince, belediye yemekhanesinde yemek yarışması yapılacak. Saat 14.00’da şehrin ana caddeleri üzerinde Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı organizasyonunda Türk Chopper Motosiklet Gösterisi gerçekleştirilecek.

5 ŞUBAT 2017

05 Şubat Pazar günü saat 09.00’da Osman Sayın Spor Salonu’nda, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Kurtuluş Güreş Turnuvası’nın devamı yapılacak. Aynı zamanda şehrin muhtelif bölgelerinde yapılacak olan Uluslararası Halk Oyunları Gösterisi 5 Şubat Pazar günü başlayacak.

8 ŞUBAT 2017

08 Şubat Çarşamba günü saat 13.00’da organizasyonunun Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının üstlendiği Valilik Önünde Atatürk Meydanına kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Saat 14.00’da KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Resim Sergisi ve Konser yapılacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda saat 20.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Jennifer’in Düğünü/Osman Gazi” isimli oyun sergilenecek.

9 ŞUBAT 2017

Büyükşehir Belediye Başkanlığı -Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde saat 10.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Ortaokullara yönelik Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu Konulu Resim ve Şiir Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesince saat 13.00’da Uzunoluk Caddesi’nde Sütçü İmam Olayının Canlandırılması ve Süt İkramı yapılacak. Saat 15.00’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Atatürk Meydanı’nda Halk Oyunları Gösterisi düzenlenecek. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da “İstiklalden İstikbale” Adlı Kısa Filmin Galası yapılacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda saat 20.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Jennifer’in Düğünü/Osman Gazi” isimli oyun sergilenecek.

10 ŞUBAT 2017

Kahramanmaraş İl Müftülüğünce saat 11.30’da Ulucami’de hutbe ve vaaz verilecek. Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla saat 13.30’da Hacı Bayram Veli İmam Hatip Ortaokulu Kapalı Spor Salonu’nda, Liselerarası Kurtuluş Basketbol Turnuvası Final Maçı ve Ödül Töreni düzenlenecek. Turnuvanın ikinci etabı saat 15.30’da da devam edecek. 12 Şubat Stadyumunda Saat 18.00’da, Şehit Ömer Halisdemir anısına gerçekleştirilecek olan futbol müsabakasında Onikişubat İdman Yurdu Spor ve Niğde Bor Çukurkuyu Belediye Spor karşılaşması olacak.

11 ŞUBAT 2017

Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı organizasyonuyla saat 09.30’da Atatürk Meydanı’na çelenk konulacak. Ardından Sütçü İmam’ın mezarı ziyaret edilecek. Akabinde Şeyhadil Mezarlığı’nda eski ve yeni şehitliğe ziyaret gerçekleştirilecek. Saat 11.30’da Ulucami’de, Mevlid-i Şerif okutulacak ve hatim duası yapılacak. Saat 13.00’da Ulucami Meydanında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca etli pilav ve ayran ikramı yapılacak. Saat 13.30’da Kaleye Hücum ve Bayrak Olayının Temsili canlandırması için Atatürk Meydanı’ndan Kale’ye hareket edilecek. Saat 18.00’da Valilik Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi Mehteran Gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da, Valilik Meydanı’nda Kur’an Tilaveti, Kurtuluş Tiyatral Gösterisi ve Halk Oyunları Gösterisi yapılacak. Saat 20.00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla İstanbul Tarihi Türk Topluluğu Mehteran Konseri yapılacak. Saat 21.00’da Havai Fişek Gösterisi ziyafeti sunulacak.

12 ŞUBAT 2017

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda, saat 09.00’da, Valilik Meydanında İstanbul Tarihi Türk Topluluğu Mehteran Konseri yapılacak. Saat 10.00’da Valilik Meydanı’nda resmi geçit töreni yapılacak. Tören kapsamında; Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı, halkın bayramını kutlayacak. Halk Oyunları Gösterisi olacak. Şanlı Bayrağımıza İstiklal Madalyasının Takılması programı gerçekleştirilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuşma yapacak. Kutlama mesajları okunacak. Abdal Halil Ağa, Sütçü İmam için Ulu Cami’de hutbe okunacak. Kaleye Hücum ve Bayrak Asılması Olaylarının Canlandırılması yapılacak. Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş Esnaf Odaları’nca düzenlenen yöresel ürünler sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Araç konvoyu ile resmi geçit töreni son bulacak. Saat 19.00’da TRT Belgesel ekranlarında “Kahramanlık Yolunda Maraş” belgeseli yayınlanacak. (HABER: KENAN ONARAN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x