Dev telefon dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Dev telefon dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, telefonla arayarak kendilerini polis süsü verip vatandaşların milyonlarca lira parasını dolandıran şebekeyi akılcı bir yöntemle çökertti. Sorgu sırasında sorgu memurlarını da kandırmaya çalışan ekip polisin tecrübesine takıldı.

31 Ağustos 2017 - 20:47

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro amirliği ekipleri, Gaziantep’ten Türkiye’nin çeşitli illerindeki vatandaşları dolandıran çeteyi, zincirin tüm halkalarını ortaya çıkararak çözdü. Zincirin her halkasında bulunan çete üyelerini yakalayıp tek tek sorgulayan polis ekip liderine ulaştı.

Polis, Kahramanmaraş’ta bir öğretim üyesinin dolandırıldığını belirtip başvuru yapmasıyla harekete geçti. İsmi ve kurumu açıklanmayan öğretim üyesi müracaatında kendisini Fetö’yle mücadele eden polis olarak tanıtıp, hesabının Fetö üyelerince kullanıldığını ve bu sorunun giderilmesi için 25 Bin TL paranın yatmasını isteğini belirtti. Öğretim Üyesi bankadaki hesabından 25 bin TL çekerek telefondaki kişinin verdiği PTT hesap numarasına yatırdı. Paranın yatmasından sonra dolandırıldığını anlayan dolandırıcıların hedefindeki mağdur Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Yankesicilik Şube Amirliğine müracaat etti.

Harekete geçen polis, yatırılan paranın Gaziantep PTT şubesinden çekildiğini tespit etti. PTT’nin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekip parayı çeken kişinin Rıdvan D. olduğunu belirledi. Gaziantep’te yapılan operasyonla gözaltına alınan Rıdvan D. sorgu sırasında sorgu memurlarını da kandırmaya kalktı. Sorguda kendisinin de mağdur olduğunu, telefonla kendisini arayan birinin polis olarak tanıtıp PTT şubesinden hesap açılmasını ve açılan hesaba yatırılan parayı kendisine getirmesini istediğini belirten Rıdvan D.’nin yalanını polis çapraz sorguyla ortaya çıkardı.

İfadesinde her şeyi itiraf etmesiyle ortaya çıkan örgütün çalışma şekli polisi de hayrete düşürdü. Ekip aynı Fetöcüler gibi bir üstü bir altını tanımayan kişiler tarafından profesyonelce oluşturulduğu ve paraların 4 kişinin elinden geçerek ekip liderine ulaşıldığını belirlendi.

Örgüt içerisinde ‘hesapçı’ görevi yapan Rıdvan D. (18) PTT Şubesinden hesabına aktarılan parayı çekerek içinden komisyonunu alıp Abdurrahman E.(20)’ye  teslim ediyor. Parayı poşet içerisinde alan ve örgüt içerisinde ‘aktarımcı’ olarak görev yapan Abdurrahman E.’de içerisinden komisyonunu alarak kalan parayı Karahan K.(21) veriyor. Karahan K.’da kendine düşen komisyonun ardından kalan parayı Mehmet Batuhan C.(20)’ye teslim ediyor. Mehmet Batuhan C.’de komisyonunu aldıktan sonra, son kişi olan ekip lideri Yunus G.(29)’ye kalan parayı teslim ediyor. Polisin çapraz sorgusuyla örgütün tüm çalışma sistemi deşifre edilirken, örgüt içerisindekilerin bir birlerini tanımadığı sadece parayı verdikleri kişileri tanıdığı öğrenildi.

Tüm ekibe tek tek oluşan polis, son olarak ekip Lideri Yunus G.’nin evine operasyon düzenledi. Kayıtlı ikametinde bulunmayan çete lideri Yunus G.’nin bir pansiyonda kaldığı belirlendi. Pansiyona düzenlenen operasyonda yakalanan Yunus G. Emniyete getirilerek sorguya alındı.

Yunus G.’nin evinde yapılan aramada 4 bin 600 TL nakit para bulundu. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli illerindeki vatandaşların arandığı telefon ve sim kartlara el konuldu. Polis detaylı aramada Mersin’deki bir vatandaş’tan 54 bin, Gebze’deki bir vatandaştan 11 bin ve bir başka vatandaştan da 3 bin 500 TL’nin daha dolandırıldığını tespit etti. Hesap detaylarını inceleyen polis rakamların çok daha yukarılara çıkabileceğini düşünüyor.

Ekip içerisindeki tüm yapıyı çözen Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, ekip liderini tanıyan ve parayı ekip liderine teslim eden son kişi olarak bilinen Mehmet Batuhan C.nin ekibe yeni eleman kazandırmak için çalışma yaptığı ve bu kişileri gazinolara götürerek eğlendirdiği belirlendi.

Polisiye filmlerine senaryo olacak türden olayın düğümünü bir bir çözen ekipler Rıdvan D.(18), Abdurrahman E. (20), Karahan K.(21) Mehmet Batuhan C.(20) ve Yunus G.(29)’yi gözaltına alarak adliyeye sevk etti.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...