Doktor var alerji test makinası yok

Doktor var alerji test makinası yok

Teçhizat ödeneğini çeşitli kalemlerde kullanan ve bir kısmını kullanamayarak geri gönderen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yönetiminin teçhizat almamasıyla hastalar mağdur duruma düşmeye devam ediyor.

28 Temmuz 2017 - 19:37

KSÜ Tıp Fakültesinin teçhizat eksikliği nedeniyle bir hasta daha mağdur oldu. Vücudunun çeşitli bölgelerinde kızarıklık ve kabarma olan 4 yaşındaki kızını alarak KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Alerji Polikliniğine götüren bir baba hayatının şokuyla karşı karşıya geldi.

Kahramanmaraş’ta sadece bir tane olan Alerji Doktorundan randevu almak için günlerce bekleyen baba Gökhan G., günlerce beklemenin ardından umutlu gittiği doktordan ‘teçhizat yok’ cevabını alınca ne yapacağını şaşırdığını söyledi.

Şikayetini dile getirdiği Cimer ve Bimer şikayet servislerinden bir haber bekleyen baba Gökhan G. başından geçen olayları şöyle sıraladı; “tam bir yıl önce yine çocuğumun tüm bölgelerinde kızarıklık ve kabarma oluşunca Çocuk Hastalıkları Hastanesine Alerji Doktoruna gitmiştik. Alerji doktoru alerji testi yapacak makinenin parçasının birinin eksik olması nedeniyle test yapamamıştı.

Aradan bir yıl geçti 4 yaşındaki çocuğumda aynı şikayetler olunca, Kahramanmaraş’ta bir tane bulunan alerji doktorunun KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine geçtiğini öğrendik ve 3-4 gün sonraya ancak randevu alabildik.

Randevu günü gelip büyük bir umutla muayeneye gittiğimizde ise yine şok bir cevapla karşılandık. Önce asistan doktorlar sorular sordu hepsini cevapladık, öğleden sonra Doktor geldi, aynı soruları sordu, biz de aynı şekilde cevapladık. Doktor Bey bize; ‘bu çocuğun alerji testi yapılması gerekli’ dedi. Bizde ‘yapalım, hocam’ dedik. Doktor bize ‘burada alerji test cihazı yok, üniversite yönetimi hala almadı’ deyince tüm umutlarım yıkıldı.

3-4 gün randevu almak için uğraştım ve 4 gün çocuğunun iyileşmesi umuduyla muayene sıramın gelmesini bekledim, polikliniğe geldiğimde ise ‘test yapacak cihaz yok’ kelimesiyle karşılaşmam tüm umutlarımı bitirdi. Doktor beni Gaziantep’e yöneltti. Biz sağlık alanında üst sıralarda değil miydik? Ne oldu da üniversite yönetimi neden alerji testi yapacak bir makine almıyor. Belki eşimden dostumdan borç para bularak Gaziantep’e gidebilirim, maddi durumu olmayanlar nereden bulacak, kaderlerine mi terk edilecek.” Diyerek tepkisini dile getirdi. (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı