Doluca Mahallesi’nin Çehresini Değiştiren Adam: Mevlüt...

Doluca Mahallesi'nin Çehresini Değiştiren Adam: Mevlüt Karaaslan

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Doluca Mahallesi’nin muhtarlığını yapan Mevlüt Karaaslan, gerçekleştirdiği projelerle mahallenin adeta çehresini değiştirmeye başladı. Mahallede hayata geçirdiği önemli projelerle adeta mahalleyi ilçe yapan Karaaslan’ın bu performansı mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılanıyor.

10 Nisan 2020 - 03:37 - Güncelleme: 10 Nisan 2020 - 03:48

Doluca Mahallesi’nin Muhtarı Mevlüt Karaaslan, mahallede hayata geçirdiği projelerle dikkatleri üzerine çekiyor. Hayata geçirdiği projelerle mahalleyi ilçeye çeviren Karaslan’ın bu performansı mahalle sakinleri tarafından takdirle takip ediliyor. Doluca Mahallesi’ne Çok Amaçlı Köy Konağı inşaatına başlayan Karaaslan, proje hakkında konuştu.

Konak hakkında bilgiler veren Karaaslan, “Bugün çok amaçlı köy konağımızın temelini atacağız. Bu yapının içerisinde taziye evi, kütüphane, misafirhane, kadınlara ait bir kat ve erkeklere ait bir kat ait olmak üzere yerler olacak. Allah nasip ederse inşallah Ramazan Bayramı’na kadar inşaatın incesini tamamlamayı düşünüyoruz. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör’e, Türkoğlu Belediye Başkanı Okumuş’a verdikleri desteklerden dolayı şahsım ve halkım adına teşekkür ederim. Ayrıca hayır sahibi Doluca’nın yerel insanlarına ve diğer çevre köylerden, ilçeden ve ilden destek veren halkımıza teşekkür ederim. Buradaki amacımız inşallah halkımızın en iyi şekilde yararlanacağı bir yapı ortaya çıkarmaktır. Bu konuda desteklerini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun” dedi.

“PROJELERİN DEVAMI GELECEK”

Doluca Mahallesi’ne yapımına başlanan konağın mahalle sakinleri başta olmak üzere çevrede yaşayan vatandaşların da uğrak mekanı olacağını dile getiren Doluca Mahallesi Muhtarı Karaaslan, şunları dile getirdi: “Taziye evimizin şu anki ön gördüğümüz plan çok lükse kaçarak değil de norma maliyetlerini çıkarttığımızda 400 ila 500 bin TL arasında bir maliyet gördük. Bunun içerisinde kaba inşaatına ne gerekiyorsa ayrıca içerisine ne gerekiyorsa halısından sedirine ve çekyatına kadar hepsini hesapladığımızda 400 bin TL arasında. İçerisinde biraz daha lükse kaçıldığında maliyet biraz daha artabilir. Allah’ın izni ile projelerimizin devamı gelecek. Çalışmalara o yünde devam ediyoruz ve halkımızın en iyi şekilde yararlanacağı işler yapacağız. Gelecekte bizlerin hayalleri söz konusu değil. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Benim muhtarlıkla ilgili planım çok sürpriz oldu. Bu işe girmeyi düşünmüyordum. Benim muhtarlığa ihtiyacım yoktu ancak halkın bana ihtiyacı vardı. Bundan dolayı girdik ve bu konuda pişmanlık yaşamadım. Gecemizi gündüzümüze katıp şu dönemde halkın bize verdiği fırsatı sonuna kadar değerlendirip köyümüze en iyi yatırımları yapmak istiyorum. Köyümüze altyapı sözünü aldım. DSİ ile dere yatakları konusunda, Orçin Kalesi konusunda, futbol, basketbol ve voleybol sahalarımız yok bunlarla ilgili konularla ilgileniyoruz. Bununla birlikte mezarlık çevre düzeni ve otopark konusunda da çalışmalar yapıp bu alanları geliştirmeyi düşünüyoruz.”

DOLUCA’NIN TARİHİ MEKANI: ORÇİN KALESİ

Doluca Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Orçin Kalesi tarihi hakkında bilgiler veren Karaslan, şu bilgileri verdi: “Türkoğlu’na bağlı Doluca yolu deresi sınırında bulunan Doluca Köyü’ne bağlı Orçin Kalemizin tarihi belli değildir ancak köylüler bir rastlantı sonucunda kale içinden bulduğu az sayıda madeni paranın Hitit, Roma, Abbasiler ve Selçuklular’a ait olduğu söyleniyor. Haruniye Düziçi Kalesi ile Orçin Kalesi Abbasi Halifesi Harun Reşit zamanında kullanıldığı biliniyor. Kale, yapı tarzı bakımından tipik bir Roma kalesine benzemektedir. Büyük ihtimalle Hititler döneminde yapılan bu kale, Romalılar zamanında eklentiler yapılarak güçlendirilmiş, Selçuklular döneminde ise onarılarak kullanılmıştır. Kalenin büyük bir bölümü harabe durumundadır ve rivayete göre, kralın Orçin adında bir kızı varmış ve kızı hastalıktan dolayı ölmüş. Kral, kızının ölümü üzerine kaleye çıkıp eli ile doğuyu göstererek Orçin diye bağırdığı için kalenin ismi Orçin olarak günümüze kadar gelmiştir.”

IMG 1350

IMG 1352

IMG 1353

IMG 1358

IMG 1367

IMG 1370

IMG 1377

IMG 1378

IMG 1386

IMG 1388

IMG 1391

IMG 1392

IMG 1403

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sıfır Atık Minikler Öncülüğünde Yaygınlaşacak!
Sıfır Atık Minikler Öncülüğünde Yaygınlaşacak!
Turan Eğitimcileri Sendikası'ndan Maaş Zammı ve Ekonomik Sorunlara Dikkat Çekildi
Turan Eğitimcileri Sendikası'ndan Maaş Zammı ve Ekonomik...