Down sendromlu çocukların aileleri kahvaltıda buluştu

Down sendromlu çocukların aileleri kahvaltıda buluştu

Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği, bu sene dördüncüsünü gerçekleştirdikleri kahvaltı programında bir araya geldi. Ailelere yemekte Gazeteci - Yazar Senai Demirci eşlik etti.

03 Nisan 2017 - 11:12 - Güncelleme: 03 Nisan 2017 - 14:45

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Zeynep Nur Yerhan, “20 Mart Dünya Down Sendromlular günü çerçevesinde düzenlediğimiz bu kahvaltı programında sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Biz derneğimizi kuralı 4 yıl oldu. Bu programın da 4’üncüsü gerçekleştiriyoruz. Her sene giderek daha da kalabalıklaşıyoruz. Çok güzel dostluklar kuruyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği Başkanı Zeynep Nur Yerhan, özel çocukları oldukları için kendilerini çok şanslı gördüklerini söyledi.


Yerhan, şöyle konuştu: “Bu konuşmayı hazırlarken bir 10 yıl öncesine gittim. Daha bebeğimizle tanışmadığımız onu daha kucağımıza almadığımız o günlere gittim. Ve şöyle düşündüm: Acaba o gün biri bize gelseydi ve aranızdan bazılarınız, bazı özel çocukların ailesi olacak, diye sorsaydı; tüm anneler adına ben o gün hayır olamayız derdim. Bu bizim için çok zor. Bu bizim kaldırabileceğimiz bir şey değil. Lütfen o biz olmayalım derdik. Tabi hayatta böyle sorular sorulmuyor. Yani hayatı bir film gibi düşünecek olursak siz verilen rolü oynuyorsunuz.


Ama onunla tanıştıktan onu kucağınıza aldıktan sonra işte o zaman da yine tüm anneler adına çok rahat söyleyebilirim: İyi ki o ben olmuşum. Çünkü onu benden daha fazla kimse sevemez. Ve benden daha iyi kimse ona bakamaz. Hayat böyle. Bize verdiği roller var. Tabiri caizse o role talip olamıyorsunuz; o role tayin ediliyorsunuz.” Yerhan’ın konuşmasının ardından Gazeteci Yazar Senai Demirci ise özel çocuklar üzerine ailelere seminer verdi. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Elbistan’da silah ticareti operasyonu
Elbistan’da silah ticareti operasyonu