Herkes için spor halk sağlığında!

Herkes için spor halk sağlığında!

3'den 93'e kadar her yaşta ve her kesimdeki insanın yaşam kalitesini arttırmak, sağlık huzur ve mutluluğu ön plana çıkaracak spor kültürünün yaygınlaştırmak amacı ile kurulan Kahramanmaraş’ta Herkes İçin spor Derneği Halk Sağlığı il Müdürünü ziyaret etti.

03 Nisan 2017 - 11:11

Kahramanmaraş spor camiasının yakından tanıdığı Kurucu Başkanı Abdurrahman Akbaba üyeleri Ali Kazancı, Adem Karaköse, Ahmet Güler, Merve Koçer ve İlker Yiyen ile birlikte kurulan Herkes için spor Derneği  ile faaliyet kapsamına en yakın paydaya sahip olan Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener’i makan-mında ziyaret ederek Derneğin kurulumunu ve faaliyet kapsamını anlattı. Kahramanmaraş’ta her yaşta obezitenin önüne geçmek adına kurulmuş, her yaştaki kesime hitap eden bir kavrama sahip olan Herkes için spor Derneği Kurucu Başkanı Abdurrahman Akbaba ve yönetim kurulu Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener’e Derneğin sporsal ve halk sağlığına yan kuruluş olduğunu ifade ederek çeşili etkinliklerde beraber yola çıkmak istediklerini ifade etti.

“BİRLİKTE HAREKET EDELİM”

Başkan Akbaba ziyaretteki konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Obezitenin önüne geçme maksadı ile bu derneği kurduk. Fiziksel egzersizlerin yaşam kalitesi, sağlığın korunması ve geliştirilmesi açısından oluşturduğu değer, tüm dünyada kabul edilen bir gerçektir. Birçok ülkede olduğu gibi Avrupa Konseyine üye ülkelerde de spora katılımı teşvik etmek üzere 1960 lı yıllardan beri yoğun bir çalışma sürdürülmektedir. Bu çalışma, her yaştan ve her kesimden bireyleri yaş, cinsiyet, ırk, sosyal yapı ve becerileri ne olursa olsun serbest zamanlarında bir tür bedensel etkinlik yapmayı motive etmeyi amaçlamaktadır. 1982 Anayasasının 59’ncu maddesinde ‘Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır. Sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder’ Denmektedir. Yıllar boyu gerek bazı federasyonların gerekse de bazı gönüllü kuruluşların çalışmaları şeklinde organize edilen Herkes İçin Spor faaliyetlerinin kurumsallaştırılması gereği 8-11 Mayıs 1990 tarihinde yapılan Spor Şurasında tekrarlanmış ve 12 Haziran 1990 tarihinde ülkemizde Herkes İçin Spor Federasyonu resmen kurulmuştur. Bizde bu bağlamda Kahramanmaraş’ta derneğimizi kurduk ve her yaştan ve her kesimden bireyleri spor yapmaya davet ediyoruz. Halk Sağlığı ile ortak çalışıp projelere imza atmak istiyoruz.  Halk Sağlığı ile birlikte hareket edersek daha çok kesime ulaşırız” ifadelerini kullandı.

“DEVLET DAĞDAN İNDİRİYOR, BİZ DAĞA ÇIKARIYORUZ”

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti teşkilatının PKK Terör örgütüne yönelik Dağdan indirme, silah bırakma çağrısı gibi çağrıların sonucunda Spor yapmak için Doğa’ya ve dağa çıkma gibi sloganla yola çıktıklarını ifade eden Akbaba, Cumhurbaşkanımız’ın çözüm süreciyle devam ederken Ülkemiz için Silahların bırakılması çağrısı ve Dağdan inme ile alakalı Demokratik açılımla beraber başlayan bir süreçti. Bu Bağlamda Buna yönelik bizde Spor yapmak, 3'den 93'e kadar her yaşta ve her kesimdeki insanın yaşam kalitesini arttırmak, sağlık huzur ve mutluluğu ön plana çıkaracak spor kültürünün yaygınlaştırmak amacı ile Bizde doğaya çıkma, dağa çıkma gibi sloganlarla dağ taş, tepelere çıkıp doğada spor yapacağız. Yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun, insanların eğlenmesi, kaynaşması, kendilerini iyi hissetmesi için iyi bir yoldur. Bu sporun amacı, spora olan ilgiyi artırarak bireylerin yaşam düzeyleri ve sosyal faaliyetlerinin kalitesini yükseltmek onları suç işlemek gibi olumsuz eylemlerden uzaklaştırmaktır. Herkes İçin Spor hareketinin sadece bugüne özgü bir olay olmayıp geçmişten devralındığını, ancak sistemli bir hale getirilişinin oldukça yeni olduğunu söyleyebiliriz. Spor kültürü ve Olimpizm düşüncesinin toplumda yaygınlaşmasına yardımcı olmak, Toplumda yaşam kalitesini arttırmak için Herkes için Spor tavsiye ediyoruz” dedi.

“SPOR HERKES İÇİNDİR”

Yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun, insanların eğlenmesi, kaynaşması, kendilerini iyi hissetmesi için iyi bir yoldur diyen Akbaba; “Düzenli spor faaliyeti ister üst seviyede yarışarak ister parkta yürüyerek yapılsın, birey ve toplumu bir araya getirme, daha iyi bir yaşam kalitesi oluşturma ve sağlığı geliştirme açısından çok yararlıdır. HİS, serbest zaman faaliyetlerini herkesin faydalanacağı, hoşlanacağı, eğleneceği ve sağlığın koruyacağı derecede kolaylaştırmayı hedefleyen uluslar arası bir programdır.

‘Herkes İçin Spor’ ifadesinin ilk defa 1966 yılında Avrupa konseyi tarafından gündeme getirildiğini görüyoruz. Yüz yıllardır spor, ciddi zamanlar dışında kalan boş vakitlerin değerlendirilmesinin amacı olarak görülüyordu. Ancak, 20.nci yüzyılın başından itibaren uzmanlar tarafından daha ciddi bir aktivite olarak görülmeye başlanmıştır. Avrupa konseyi bu kelimenin anlamını genişletmeye çalıştı, onu kendi evrensel karakterinin bir parçası olarak gördü. Bu sporun amacı, spora olan ilgiyi artırarak bireylerin yaşam düzeyleri ve sosyal faaliyetlerinin kalitesini yükseltmek onları suç işlemek gibi olumsuz eylemlerden uzaklaştırmaktır. Herkes İçin Spor hareketinin sadece bugüne özgü bir olay olmayıp geçmişten devralındığını, ancak sistemli bir hale getirilişinin oldukça yeni olduğunu söyleyebiliriz. Spor kültürü ve Olimpizm düşüncesinin toplumda yaygınlaşmasına yardımcı olmak, Toplumda yaşam kalitesini arttırmak için Herkes için Spor tavsiye ediyoruz” dedi.

“ÇEŞİTLİ ORGANİZASYONLAR DÜZENLEYECEĞİZ”

Ayrıca, sigara alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durma, daima aktif yaşam tarzını benimseme, aile ve toplum ile uyum içinde olma gibi değerlerde kazandırılmaya çalıştırmaktır diyen Akbaba, “Spor kültürü için; kişilerin, ailelerin, eğitimcilerin ve yöneticilerin bilinçlendirilmesi, uluslararası barış ve spor kültürüne katkı sağlaması için her türlü bilimsel veya rekreatif çalışmalar yapmak, yayınlar çıkartmak ve çeşitli organizasyonlar düzenlemek için vatandaşlarla bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“KONU SAĞLIK VE SPOR İSE BİZ HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Derneğin hem spor camiasına, hemde sağlık camiasına hayırlı olsun diyen Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener, Sağlıklı yaşam koşulları içerinde her zaman spor vardır. Spor Sağlıklı yaşamın ana temelidir. Bizde sağlıklı yaşam için spor’u tavsiye ediyoruz. Birbirimize yardımcı kuruluşuz. Biz her zaman birlik beraberlik içerisinde çalışmalıyız ki Obezite oranını azaltalım. Biz Derneğinizin hem spor hemde sağlık camiasına hayırlı olmasını temenni eder, bir çok organizasyonda bir arada hareket etmeyi temeni ediyor, sizlerin yanınızda olacağımızın garantisini veriyorum” dedi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KSÜ, Usulsüzlük İddialarına Sus Pus!
KSÜ, Usulsüzlük İddialarına Sus Pus!
Ekinözü MHP’de istifa depremi
Ekinözü MHP’de istifa depremi