E-sınavın başarısı yüzde 90

E-sınavın başarısı yüzde 90

21 Kasım'da, Kahramanmaraş'ta hayata geçirilen “E-Sınav” yüzde 90 oranında başarıya ulaştı. Akdeniz Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Seyfi Moroğlu, Kahramanmaraş’ın sınavı yapabilen 7’irci il olduklarını belirtti.

26 Kasım 2016 - 07:46

Moroğlu, yaptığı açıklamada, E-Sınavın diğer sınav türlerine göre daha kola olduğunu söyledi. Sınavı Türkiye’de yapan 7’inci il olma özelliğini Kahramanmaraş’ın taşıdığına dikkat çeken Akdeniz Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Seyfi Moroğlu: “Kahramanmaraş'ta sürücü kursunda artık sınav tarihi beklemeye son. Adayların sınav işlemleri bir ayda bitecek. 1 Aralık'ta herhangi bir sürücü kursuna yazılan aday 10 gün sonra yazılı sınava girecek, daha on gün sonra da direksiyon sınavına girip işini bitirecek. Aylarca merkezi sistem sınavlarını beklemeyecek” dedi.

Moroglu şöyle konuştu: “ Yaz tatiline gelen Üniversite öğrencileri bir ayda işini bitirip tekrar okullarına dönebilecekler. ilk sınavımızı 21 kasımda gerçekleştirdik. Başarı yüzde 90 oldu. Vatandaşlarımızda yanlış bir algı var ben bilgisayar bilmiyorum nasıl yaparım bunu diye. Hiç bilgisayar bilmesine gerek yok. Diğer sınavlardan daha kolay sınav. Sonuçlar ise sınav bitiminde adaylara söyleniyor. Ardından adaylar direksiyon sınavına girmektedir”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x