Postacılar Maraş’ta buluştu!

Postacılar Maraş’ta buluştu!

Kahramanmaraş merkez ve ilçeleriyle beraber çevre illerden gelen postacılar, Kahramanmaraş’ta Genel Başkanlarını karşıladılar.

26 Kasım 2016 - 07:47

Posta Dağıtıcıları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, 24 Kasım Perşembe akşamı Çamlıtepe Restaurant’ta üyeleriyle birlik ve beraberlik yemeğinde buluştu. Üyeler arasında kaynaşmayı sağlamak için sık sık üyeleriyle bir araya geldiklerini ifade eden Genel Başkan Hüseyin Akkaya, Kahramanmaraş’taki ilk buluşmalarında karşılaştıkları ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Dernek olarak üyelerine her tür sosyal yardımı yaptıklarını kaydeden Posta Dağıtıcıları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, amaçlarının üyeleriyle sık sık buluştukları etkinliklerde çalışanlar arasında dostlukların pekişmesi olduğunu ifade etti.

Akkaya, “Kahramanmaraş’ta bu güzel insanlarla postacılar derneği ile buluşturan Fatih Bey’e teşekkür etmek istiyorum gerçekten Türkiye’nin her yerine gidiyoruz ama Kahramanmaraş’ta bu kadar coşkulu bir biçimde derneğimizi karşılamaları bizi mutlu etmiştir. Derneğimiz 1953 yılında kurulmuş 63 yıllık koca bir çınardır. Derneğimiz bütün sosyal yardımlarını yaparaktan acı günde, tatlı günde posta çalışanlarıyla beraber olmakta bazen böyle mutlu günlerde, yemeklerde, şölenlerde çeşitli etkinliklerde beraber olaraktan da bu sosyal etkinlikleri yaparaktan dostluklarımız pekişmekte” dedi. Genel merkez olarak her zaman çalışanların sesini duyurmaya çalıştıklarını belirten Başkan Akkaya, şöyle konuştu: “Posta Dağıtıcıları ve Başdağıtıcıları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği Genel Merkezi olarak hiçbir engelin bu güzel kurumu hizmet aşkından vazgeçiremeyeceğini, şartlar ne olursa olsun bayrağı en üst düzey çıkaracağımızın bilinmesini isteriz. Derneğimiz, 1953 yılında kurulmuş olup Türkiye genelinde 5 şubesi, 70 ilde temsilciliği bulunan bir dernektir. Derneğimizin amacı kurumumuzda çalışanlar arasında sorunların çözümü, sosyal yapının geliştirilip iş barışının sağlanarak; verimliliğin arttırılması konusunda makamlarla bir köprü vazifesi oluşturmaktır. Genel Müdürlüğümüz tarafından daha önceden belirlenen illerde bizzat Genel Müdürümüzün katılımı ile toplantılar, iftar yemekleri ve sünnet şölenleri tertiplenerek, kurum ve çalışanlar arasında bir kaynaşma ortamı oluşturularak Genel Müdürlük rakamlarımız ile çalışanları buluşturmaktadır. Posta dağıtıcıları ve Baş Dağıtıcıları Derneği olarak Türkiye genelinde yapmış olduğumuz teşkilat çalışmalarında; çalışanların makamlara iletemedikleri sorunlarını ve taleplerini bir rapor halinde Genel Müdürlük makamlarına dernek olarak ileterek sorunların çözümünde katkı sağlamaktayız.” Derneğin yayın organı Postacının Sesi Dergisi ile hem derneklerinin yapmış olduğu faaliyetleri hem de Genel Müdürlüğün faaliyetlerini taşrada çalışanlara duyurarak, tanıtımına katkı sağladıklarını aktaran Akkaya, “Türkiye genelinde çoğunluğu dağıtıcıdan oluşan üyelerimizle 63 yıldan beri kesintisiz hizmet etmekte olan derneğimiz; üyelerine evlenme yardımı, düğün yardımı, doğum yardımı, eğitim yardımı, sünnet yardımı, doğal afet yardımının yanında anne, baba, eş, çocuk ve üyemizin ölümü ve emeklilik hallerinde sosyal ödenekler karşılıksız olarak yapılmaktadır. Posta Dağıtıcılar ve Başdağıtıcıları Derneği Genel Merkez yönetimi olarak Genel Müdürlüğümüzü ve çalışanlarımızı en iyi şekilde temsil etmek için çıkmış olduğumuz bu yolda sorunların çözümü için gayret göstererek inançlı ve kararlı duruşumuzu her zaman göstereceğimizi bildirmek isteriz” şeklinde konuştu.

Posta Dağıtıcıları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fatih Acer ise posta dağıtıcılarının sorunları ve çalışmaları üzerine şunları söyledi: “63 yıldır PTT’de var olan bir derneğin Kahramanmaraş Şubesi Kurucu Şube Başkanı olarak Kahramanmaraş’ıma, postacılarıma emeğinin karşılığını alan güzel üyelerime burada bir hizmet getirmek için mücadele etmekteyim. Derneğimizi, 5 ay önce Kahramanmaraş’ta bir tohum atarak filizlendirdim. Kahramanmaraş’ın Elbistan, Afşin, Göksun, Andırın, Türkoğlu, Pazarcık, Ekinözü, Nurdağı, Onikişubat ve Dulkadiroğlu merkez ilçelerinde canlandırdığım posta çalışanı arkadaşlarımın teveccühü ile karşılaştım. Posta dağıtıcıların iyi gününde mutluluğunu paylaşmak için zor günlerinde ise acılarını paylaşmak için mücadele vermekteyim. Posta dağıtıcılarının 24 saat hiçbir mesai gözetmeden çalıştığını görmekteyim. Posta dağıtıcıları bayram tatillerinde, yılbaşında, vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet götürebilmek için mücadele vermektedir. Kahramanmaraş’a geçen yıl yoğun bir kar yağışı olmuştu. Bu karda bütün resmi dairelere resmi tatil verildi; ama maalesef posta dağıtıcılarımıza verilmedi. Posta dağıtıcılarımız, yapmış oldukları işte hiçbir zaman aksaklık vermeden tepelere, yokuşlara tırmandılar. Halkımıza en güzel hizmeti vermek için!” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin İmzaları Atıldı
Kahramanmaraş Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin İmzaları Atıldı
Büyükşehir’de Canlı Yayınlanan İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Büyükşehir’de Canlı Yayınlanan İlk Meclis Toplantısı...