Eğer mesele vatansa gerisi teferruattır

Eğer mesele vatansa gerisi teferruattır

İl Danışma Meclis Toplantısına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 15 Temmuz’da milletin bir destan yazdığını belirterek, 15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

07 Kasım 2016 - 07:54 - Güncelleme: 07 Kasım 2016 - 10:23

Dün öğle saatlerinde Kahramanmaraş’a gelen Ataş ayağını tozuyla Büyükşehir Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen Kitap ve Kültür Fuarına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u da makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında brifing alan Ataş partisinin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezindeki İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı.

 

Toplantıda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş partisinin 10 milyon üyesi olan ve 1.6 milyon sahada aktif görev alan büyük bir aile olduklarını söyledi. 15 Temmuz’da teşkilatın ne kadar önemli olduğunun belirlendiğini dile getiren Ataş; “Genel Başkanımız bize sokaklara dökülün çağrısı yapsa, 1 saat içerisinde tüm teşkilatlarımız 10 milyon insanı sokağa döker.” Dedi.

Teşkilatıyla gurur duyduğunu da belirten Ataş şöyle konuştu, “Bu milletin vergileri ile alınan F-16’lar tanklar, helikopter ve silahlar,  silahsız bu milletin üstüne doğrultabilmiştir. 15 Temmuz gecesini ne unutup ne de unutturacağız. 15 Temmuz gecesi biz yeniden millet olmayı keşfettik. 15 Temmuz gecesi Alevisi, Kürdü, Türkü ile her siyasi görüşten insanların ‘Eğer mesele vatan ise, eğer mesele bayrak ise eğer mesele millet ise gerisi teferruattır’ deyip sokaklara indiklerine şahit olduk. Şunu bütün toplumumuz, milletimiz bilmeli ki o gün sayın genel başkanımızın talimatı ile saat 22:25’ten itibaren ilk sokağa inenler AK Parti teşkilatlarıdır.”

Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanılanları anımsatarak, milletin o gece çıplak elleriyle bu ülkeyi nasıl tuttuğunu tüm dünya gösterdiğini belirtti. Ünal; “Bunlar Maraş’ın nasıl Kahraman olduğunu, Urfa’nın nasıl Şanlı olduğunu, Antep’in nasıl Gazi olduğunu bilmeden bu girişimi yaptılar. Bilselerdi buna cesaret edemezlerdi” dedi.

Yerel hizmetlere ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta gözünü kırpmadan bu ülke için canını veren bu millete hizmet etmenin gururunu yaşadığını dile getirdi. Erkoç kaynakları yerli yerinde kullanarak dev hizmetler yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir de teşkilatına minnettar olduğunu belirtti. Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını partide dinlediklerini hatırlatan Özdemir kısa süre içerisinde partiye sığmadıklarını ve partinin yanında bulunan alana çıktıklarını belirtti.

Toplantıya TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahramanmaraş Koordinatöre Ak Parti Milletvekili İsmail Bilen ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri tam kadro katıldı.

 

UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

Ataş, “Bu milletin vergileri ile alınan F-16’lar tanklar, helikopter ve silahlar,  silahsız bu milletin üstüne doğrultabilmiştir. 15 Temmuz gecesini ne unutup ne de unutturacağız. 15 Temmuz gecesi biz yeniden millet olmayı keşfettik. 15 Temmuz gecesi Alevisi, Kürdü, Türkü ile, her siyasi görüşten insanların ‘Eğer mesele vatan ise, eğer mesele bayrak ise eğer mesele millet ise gerisi teferruattır’ deyip sokaklara indiklerine şahit olduk” dedi.

Partisinin İl Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezindeki İl Danışma Meclis Toplantısına katılan Ak Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mutafa Ataş konuşmasının büyük bir bölümünü 15 Temmuz gecesi yapmaya çalışılan hain girişimi ve 15 Temmuz gecesi Ak Parti teşkilatlarının verdiği sınava ayırdı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan İl Danışma Meclis Toplantısında, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından hazırlanan kısa video gösterimi sunuldu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezini hınca hınç dolduran Ak Partililer sloganlarla ve tezahüratlarla Genel Başkan Yardımcılarını ağırlamanın mutluluğunu yaşadılar.

 

BİR SAATTE 10 MİLYON’U SOKAĞA DÖKERİZ

15 Temmuz gecesinde teşkilatın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Ataş, Ak Partinin 10 milyon üyesi olan ve sahada 1,6 milyon aktif görevlisi olan dev bir aile olduğunu belirtti. Teşkilat çalışmalarıyla ilgili kısa bir bilgi veren Ataş geçtiğimiz haftalarda bir gazeteci ile yaptığı röportajı anımsattı. Ataş; “bir gazeteci ile röportaj yaptık. Hani diyorlar ya; 15 Temmuz bir tiyatroydu. Gazeteci sordu; ‘tiyatro için önceden prova gerekirdi, teşkilat yarım saat içerisinde sokağa indi, siz bu provayı ne zaman yaptınız’ biz her gün prova yapıyoruz. Biz 10 seçim geçiren bir partiyiz. Adam gibi teşkilatı olan bir partiyiz. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderinin kurduğu partide siyaset yapıyoruz. Genel Başkanımız bize talimat verse 1 saat içerisinde Türkiye’de 10 milyon insanı sokağa dökecek bir partiyiz. 14 yıldır ülkenin her çehresini değiştiren bir partiyiz.” Dedi.

Ak Partinin 14 yıllık iktidarı dönemindeki bazı hizmetleri de anlatan Ataş, 2002’den beri partileri üzerine oyunlar oynandığını, ‘muhtar bile seçilemez’ dedikleri kurucu genel başkanlarının bugün Cumhurbaşkanı seçildiğini belirtti.

 

ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTILAR

Önlerine kesmek için her yolu denediklerini de dile getiren Ataş konuşmasını şöyle sürdürdü; “2007 genel seçiminden sonra baktılar ki iktidar da olan partiler hep oy kaybederdi. Zayıflarlar, ama tam tersine AK Parti oylarını arttırdı. 2007 genel seçimlerinden sonra Türkiye baktılar ki kendilerine göre iyi gitmiyor. 2007 yılında 27 Nisan’da E-Muhtıra vermek istediler. Eski Türkiye alışkanlıklarını devreye sokmak istediler. Zannettiler ki önceki dönem iktidarları ve liderleri var. AK Parti tırsacak, emredersiniz diyecek ve talimatlar yerine gelecek. Gerekli cevabı aldılar. Hükümet iş başındadır. Artık darbe planlarına meydan okuyacak bir iktidar vardır, herkes oturuşun görevini yapsın diye cevaplarını aldılar.

 

ESKİ TÜRKİYE ALIŞKANLIKLARINA DEVAM ETTİLER

2008 yılında eski Türkiye alışkanlıklarına devam ettiler. Ne yaptılar; 346 vekili olan AK Partiye kapatma davası açtılar. Kendilerinin yazdıkları ve çizdikleri gazete kupürlerini toplayıp, kendilerine gerekçe göstererek kapatmaya çalıştılar. Anayasa mahkemesinden gerekli cevabı aldılar, Muaffak olamadılar. 

2011 yılı geldiğinde şubat ayında bir şey yapmak istediler, ne yapmak istediler, Sayın Cumhurbaşkanımızın ameliyat olacağı güne ve saate denk gelmek suretiyle MİT müsteşarının koluna kelepçe takmak istediler. Eğer MİT müsteşarının koluna kelepçe takılsa arkasında sayın Cumhurbaşkanımızın acaba koluna kelepçe takabilirmiyizin hesabını yaptılar. Muaffak olamadılar.

 

GEZİ’DE AMAÇ ÜÇ BEŞ AĞAÇ DEĞİLDİ

2013 Mayıs ayında gezi olayları patlak verdi. Hayatlarında bir tane ağaç dikmemiş kimlikteki zihniyetler, gezi parkında 12 tane ağacı bahane ederek bir kaos ortamı getirmeye çalıştılar. O eylemleri yapanların üzerine tazyikli su sıkanların çadırlarını yakanların bugün kim olduklarını net bir şekilde görüyoruz. O tahrikleri yapanlar FETÖ terör örgütüne mensup kişilerdi. Türkiye’yi Mısır gibi bir kaos ortamına sürükleyip darbe yapabilirmiyizin hesabını yaptılar. O gün Başbakanımızın yurtdışında olduğu bir güne denk getirdiler.

Senegal’daydi Sayın Cumhurbaşkanımız, hatta dönüşünde milyonlar karşılama yaptı. Netice itibarı ile buradan sonuç alamadılar. Gezi olaylarının neden patlak verdiğinin tahlilini yapalım. 2013 yılı Nisan ayında IMF borcumuz bitmişti. 2013 Mayıs ayından önce 3’üncü boğaz köprüsünün ihalesi yapılmış, 3’üncü havalimanın ihalesi yapılmıştı. 

İzmit körfez geçiş köprüsünün ihalesi yapılmıştı. 22,5 milyar dolarlık bir enerji ihalesi yapılmıştı. Bütün bunların 100 milyar doları geçen bir yatırımdı. Birileri bundan rahatsız olmuştu. Zaten gezi olaylarını organize edenlerden oluşan bir heyet hükümet ile görüşmek istedi. Ve görüşmelerinde pazarlık konusu ise 3’üncü boğaz köprüsü dursun,  körfez geçiş köprüsü dursun, 3’üncü havalimanı dursun ihalesi iptal edilsin gibi Türkiye’nin dünya çapındaki projelerinin durmasını istediler. Bunu da yapamadılar.

 

OPERASYON YAPMAYA KALTILAR, OLMADI

2013 yılında 17-25 Aralık olayları yine hükümet üzerinde bir takım operasyonlar yapmaya kalktılar. Muaffak olamadılar. 2014 yılı Ocak ayında Irak’ın kuzeyindeki Türkmenlere yardım götüren tırları Adana’da operasyon düzenleyip Türkiye’yi dış dünya ile sıkıştırmaya kalktılar. DAİŞ’e silah götürüyor diye propaganda yaptılar. Muaffak olamadılar. 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday çıkardılar Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesebilrmiyiz diye Muaffak olamadılar. 2015 genel seçimlerine gelirken baktılar ki şimdiye kadar 3 genel 3 yerel seçim 2 tane referandum, cumhurbaşkanlığı seçimi 10 seçim yapılmış ve bundan sonuç alamamışlar.

 

HER YERDE HDP’YE OY ÇITMIŞTI AMA;

2015 yılına geldiklerinde üst akılları dedi ki sizin tek başına iktidar olmanıza imkan yok. AK Parti bu seçimde de tek başına iktidar olacak. Yalnız bir plan onu uygularsak ondan sonuç alırız dediler. Neydi o plan HDP’yi barajı aştırmak. İstanbul’da çok enteresandır, Nişantaşı’ndan HDP’ye oy çıkar mı? Bağdat Caddesinden, Etilerden, Bebekten, Bostancından HDP’ye oy çıkar mı? Çıktı. HDP’nin sandıklarda birinci olduğu yerler oldu. Entelektüel diye geçinen bazı insanlar bu üst aklın talimatlarına uyarak HDP’ye destek verdiler. 7 Haziran seçimlerinde HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’a gaz vererek topluma cici adam olarak lansa ettiler. Böyle bir süreci yaşadık. 7 Haziran’da bu planlarını tutturdular. AK Parti tek başına olacak imkanı yakalayamadı.

 

İKİ SEÇİM ARASINDA TÜRKİYE KAOS SÜRECİ YAŞADI

7 Haziran- 1 Kasım arası Türkiye bir kaos sürecini yaşadı. İnsanlar yeniden umutsuzluğa düştü. Ev kadınları, iş adamları, memuru, öğrencisi herkes. Bir umutsuzluk ışığı mı yandı diye herkes bu kaos sürecini yaşadı. 1 Kasım’da erken seçim tarihi alınmak suretiyle milletimizin bu feraseti ve bu tehlikeyi sezmesi ile AK Parti yeniden 316 vekil kazanarak tek başına iktidar oldu. böyle bir süreç yaşayarak biz 2016 yılına geldik. 2007-2008-2011-2013-2014-2015 sonuç alamadılar. Bunlar doludizgin gidiyor bunların önünü kesmek mümkün değil dediler. 40 yıldan bu yana milletin en kutsal değerlerini haince istismar eden FETÖ terör örgütünün elebaşısı Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Emniyetin, kurumların içine sızmış hain çeteleri ile Türkiye’de darbe girişimde bulundular. O gece ilk defa Kurtuluş savaşında dahi zarar görmemiş TBMM, bu hain çeteler tarafından bombalanma alçaklığını görmüştür.

 

BUNLAR  15 TEMMUZ’DA NELER YAPTI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğünü, Cumhurbaşkanı  Külliyesini bombalama cüretini gösterebilmişlerdir bu hainler. Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalamak sureti ile iki tane tonluk bomba atmışlardır buraya. Özel harekat dairesinde ki polislerimizi şehit ettiler. TÜRKSAT’ı bombaladılar, milletin birbiri ile olan ilişkisini kesmek için. Bu kadar alçalabildiler. Bu milletin vergileri ile alınan F-16’lar tanklar, helikopter ve silahlar,  silahsız bu milletin üstüne doğrultabilmiştir. 15 Temmuz gecesini ne unutup ne de unutturacağız. 15 Temmuz gecesi biz yeniden millet olmayı keşfettik. 15 Temmuz gecesi Alevisi, Kürdü, Türkü ile, her siyasi görüşten insanların ‘Eğer mesele vatan ise, eğer mesele bayrak ise eğer mesele millet ise gerisi teferruattır’ deyip sokaklara indiklerine şahit olduk. Şunu bütün toplumumuz, milletimiz bilmeli ki o gün sayın genel başkanımızın talimatı ile saat 22:25’ten itibaren ilk sokağa inenler AK Parti teşkilatlarıdır.

Yarım saat içinde sokağa inenler AK Parti teşkilatlarıdır. Gerek İstanbul’da gerek Ankara’da. Şehit olan birçok vatandaşımız, AK Parti üyesi veya AK Parti teşkilatlarında görev alan arkadaşlarımızdır.”

 

TEŞKİLATIMA MİNNETTARIZ VE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir de 15 Temmuz darbe girişiminde teşkilatın ne kadar önemli olduğunu gördüklerini söyledi. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını partilerinde dinlediklerini hatırlatan İl Başkanı Özdemir kısa sürede üyelerinin katılımıyla partiye sığmadıklarını, hemen partilerinin yanında yer alan boş alana taşındıklarını dile getirdi.

Özdemir; “15 Temmuz sadece darbe girişimi değildi, ülkemizi iç savaşa sürükleyecek, kaos ortamı oluşturacak bir plandı. Darbeden iki ay önce Fetullahçı Terör örgütlerinin iddianame hazırlığında Fetö elebaşısı Gülen’in 30 yıl önce söylediği bir cümlede girmişti. Fetö elebaşısı 30 yıl önce yaptığı konuşmada devletin kılcal damarlarına kadar girip devleti ele geçirme planını 8 saatte yerle bir ettik. Bunun için size minnettarız, minnettar olmaya da devam edeceğiz.” Dedi.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığının yaptığı faaliyetler hakkında da teşkilatlardan sorumlu Genel Bakan Yardımcısı Mustafa Ataş’ı bilgilendiren Özdemir, milletvekilleriyle istişareler sonucu İl başkanlığında nöbetçi milletvekili uygulaması yaptıklarını amaçlarının ise milletvekilleriyle halkı her zaman buluşturmak olduğunu belirtti. Özdemir bu uygulamaya Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın da dahil olduğunu vurguladı.

 

NÖBETÇİ VEKİL UYGULAMASI BAŞLATTIK

Milletvekillerinin Kahramanmaraş programlarında da yanlarına iki il başkanı vererek milletvekilleriyle birlikte program yaptıklarına da değinen Özdemir; “bu vesile ile teşkilat olarak, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla ve tüm üyelerimizle birlikte hareket etme duygusunu ön plana çıkarttık. İlçelerimize ise ilden koordinatörler atayarak programları birlikte yaptık ve hep birlikte çalıştık.

Şehir merkezinde yapılan çalışmalar sonucunda 5 bin 500 kişinin üyelikten çıkartıldığına da dikkat çeken Özdemir, tüm ilçelerde üye güncellemesi yaptıklarını yeni üye kayıt işlemlerinin de devam ettiğini kaydetti.

 

BU YÜCE MİLLETE HİZMET ETMEK BENİM İÇİN ONURDUR

Yerel hizmetlerle ilgili bilgiyi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç verdi. 15 Temmuz’da destan yazan bu yüce millete hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Erkoç; “15 Temmuz yeniden dirilişin, yeniden yazılan destanın adıdır. Ben o gün İstanbul’daydım, bir anda onbinlerce vatandaşlarımızla birlikte sokağa indik ve hainlere en büyük cevabı verdik. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde o gün ayağa kalktı.

12 Şubat 1920’de asil bir duruş sergileyen Kahramanmaraşlı hemşerilerim 15 Temmuz darbe girişimi gecesi de asil bir duruş sergilemiştir. Emperyalist güçlerin hevesi kursaklarında kalmıştır. Bu ülke için sınırda, sınır ötesinde, terör bölgesinde ve 15 Temmuz’da gözünü kırpmadan canını veren milletimize layık olmak için geçimizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz.

 

KAYNAKLARIMIZI YERLİ YERİNDE KULLANIYORUZ

Kaynaklarımızı çarçur etmeden, bu asil milletin hizmetine kullanıyoruz. Yaptığımız dev ihaleler büyük iskonto ile gidiyor, plandığımız yolların, hizmetlerin iki katını aynı maliyete yapıyoruz. Göreve gelir gelmez Fen İşleri ve Kaski’yi ekipmanlara güçlendirdi. Kapanan 52 beldemiz mahalleye dönüştü ve neredeyse 52’sini de sıcak asfaltla tanıştırdık. Tüm ilçelerimizin içme suyu sorununu kısa ve orta vadede çözüyoruz. Tertemiz bir çevre için tüm ilçelerimizin atık su arıtma tesisini faaliyete geçiriyoruz, Kahramanmaraş’taki ise 2017’de faaliyete geçirerek sularımızı daha temiz hale getireceğiz.” Dedi.

 

15 TEMMUZ’U BİR DAHA YAŞATMASIN O RUHU BİR DAHA KAYBETTİRMESİN

64. Hükümet Turizm ve Kültür Bakanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’da 15 Temmuz’un millete ve kendilerine ne öğrettiğiyle ilgili kesitler sundu. Ünal, Ak Parti İl Başkanı Özdemir’in Pazarcık’ta; ‘Allah 15 Temmuz’u bir daha yaşatmasın, o ruhu da bir daha kaybettirmesin’ şeklindeki konuşmasını hatırlatarak şöyle konuştu; “Cumhurbaşkanımız Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman ‘teşkilat, teşkilat, teşkilat’ diyerek üzerinde durduğu kelimede ne demek istediğini 15 Temmuz gecesi uygulamalı olarak gördük. Sürekli uyanık olmalıyız, diri olmalıyız, gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. 15 Temmuz gecesi teşkilatımızın birlik ve beraberlik içerisinde kısa sürede neler yaptığına hep birlikte şahit olduk.

2002’li Ak Partili yıllardan sonraki gençliğe darbeleri nasıl anlatacağız, bu gençlerimizi darbelerde neler yaşandığını nasıl öğreteceğiz’ diyorduk. Bu gençlerimiz bütün bunları 15 Temmuz gecesi görerek, yaşayarak öğrendiler. Cumhurbaşkanımızın söylediği ‘iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım’ sözünü hep birlikte birkez daha öğrendik.

Yol yapılır, içme suyu getirilir, hizmet yapılır, bütün bunların uğruna yapıldığı insanlık ruhunu kaybetmesin, ecdadın mirası kaybedilmesin yeterki. O kadar hizmetin bir gecede hiçbir anlam taşımayacağına hep birlikte şahit olduk. Darbe girişimi başarılı olsaydı, ülkemizi elimizden alacaklardı, o kadar hizmetin ne anlamı kalırdı. 15 Temmuz gecesi  çıplak ellerimizle bu ülkeyi nasıl tuttuğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Bunlar Urfa’nın nasıl Şanlı olduğunu, Maraş’ın nasıl Kahraman olduğunu, Antep’in nasıl Gazi olduğunu bilmiyorlar. Bilselerdi buna cesaret edemezlerdi.” Dedi.

Toplantıya TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahramanmaraş Koordinatöre Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, M. Uğur Dilipak, İlker Çitil, İmran Kılıç, ilçe belediye ve ilçe başkanları, teşkilat mensupları katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x