İHH’dan üşüyen bedenlere mont yardımı

İHH’dan üşüyen bedenlere mont yardımı

İHH İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şubesi, “Üşüyen bedenlere bir mont da sen ol” projesiyle Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi bin kız öğrenciye kışlık mont yardımı yaptı.

07 Kasım 2016 - 07:52

Öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencileri soğuk kış günlerinde bir nebze de olsa sıcak tutmak için böyle bir proje geliştirdiklerini belirten İHH İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman, başvuruların yoğun olması nedeniyle projeyi kız öğrencilerle sınırlı tuttuklarını söyledi. Erkek öğrenciler için de proje hazırladıklarını kaydeden Erayman, geleneksel hale getirdikleri mont dağıtımı için bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Öğrencilerin eğitiminden geri kalmaması için “Üşüyen bedenlere bir mont da sen ol” projesini hazırladıklarını aktaran İHH İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman, öğrencilerin daha sağlıklı bir eğitim almaları için çalıştıklarını bildirdi.

Erayman, “Biz, İHH olarak bu sene bin öğrenciye kışlık mont yardımı yapıyoruz. Ama şu anda 900 tane kabanımız geldi. Bunları inşallah ihtiyaç sahiplerine, yoksul, yetim öğrencilerimize dağıtacağız. Buna ilaveten 300 tane de etek yardımı yapıyoruz. Onları bu soğuk kış günlerinde bir nebze de olsa ısıtmış olacağız. Bizim bu projedeki amacımız; yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlarımız eğitiminden geri kalmasın. Hem de sağlıklı bir eğitim alsınlar okullarına giderken sıcak bir şekilde gidip gelsinler diye böyle bir proje hazırladık” dedi. Daha yoğun talep olduğu için projeyi kız öğrencilerle sınırlı tuttuklarını dile getiren Başkan Erayman, şöyle konuştu: “Bu projemiz sadece kız öğrencilerimizi kapsıyor. Bu ilk projemizi kız öğrencilerimize yapmamızdaki maksadımız şuydu: Bizim yetim ve ihtiyaç sahibi listemizde bize müracaat eden insanların içinde bayan sayısı çok fazlaydı. Bu nedenle bayan ağırlıklı bir çalışma oldu. İnşallah erkek çocuklar için yine önceki dönemlerde de yapmıştık. Erkek öğrencilerimiz için de projelerimiz olacak. Biz aslında kışlık mont dağıtımını her yıl yapıyoruz. Önceki dönem 300 mont dağıtımı yapmıştık. Bu sene yardımsever vatandaşlarımız sayesinde bu sayıyı bine çıkarttık.” Yardım yapılacak öğrencilerin belirlenmesinde il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yardımcı olduğunu ifade eden Erayman, şunları söyledi: “Biz bu yardım yapacağımız öğrencileri belirlerken de Milli Eğitim Müdürlüğünden isim istedik. İşte okullarda çalışan öğretmen arkadaşlarımız yardımcı oldu. Bir de Kız Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerimizin ihtiyaçları çok fazlaydı. Bundan dolayı bu projemizi kız öğrencilerle sınırlı tuttuk. Ama erkek çocuklarımızı da unutmuş değiliz. İnşallah onlara da uygun çalışmalar yapacağız. Öğrencilerimize yardımları dernek binamızdan yapıyoruz. Buraya geliyorlar kendi bedenlerine zevklerine göre giyinip gidiyorlar. Bizim bu projelerimiz tabi ki duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızın yaptıkları yardımlar sayesinde gerçekleşiyor. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz.” Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği için hesap numaraları ise şunlar: “Kuveyt Türk Katılım Bankası Kahramanmaraş Şubesi: TR330020500000089221600001 ve Albaraka Türk Katılım Bankası Kahramanmaraş Şubesi: TR120020300000542643000001” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x