Ekonominin kahramanlarına ödül

Ekonominin kahramanlarına ödül

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı organizede ekonominin kahramanlarını plaketle ödüllendirdi. Gecede en çok ihracat yapan ilk 10 firma ile Türkiye’de en büyük 1000 şirket arasına giren 19 firma temsilcisine plaket takdim edildi.

06 Mart 2017 - 14:53

KMTSO tarafından her yıl geleneksel hale getirilen ödül töreninde 30 firmaya plaket verildi. Kahramanmaraş ve Türkiye ekonomisinin temel taşlarını oluşturan firmalar ödüllerini Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın elinde aldı.

Gecede bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak Kahramanmaraşlı müteşebbislere övgüler yağdırdı. 15 yıl önce Kahramanmaraş’ta 35 bin olan sigortalı çalışan sayısının bu yılla birlikte 140 bine çıktığını hatırlatan Kaynak; “Bu yüzde kentte 15 yılda bizim yaptığımız istihdamın belki 4 mislini iş adamlarımız yaptı.” Dedi. İş dünyasının seçkin bir topluluk olduğuna da vurgu yapan Kaynak, Türkiye’nin kalkınma mücadelesinde Kahramanmaraşlı kobiler, sanayici işadamları ve ticaret erbaplarının Türkiye’nin diğer sanayi bölgelerinden daha çok hükümete destek verdiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, “En son 15 gün önce Kahramanmaraş’ta ağırladığımız Cumhurbaşkanımızla iş dünyasının temsilcileri buluştu. İlimizin hemen 100 km ilerisinde yeni bir teşvik paketi açıklamamıza rağmen işadamlarımız kendi memleketlerinde yen istihdam sağlayacaklarını belirttiler. Bu yüzden kentin sanayicileri KOBİ’leri, tüccarları, esnafları gerçekten çok seçkin bir topluluk ve gerçekten Kahramanmaraş’ın gurur kaynağıdır.” Dedi


Törende MHP ve CHP il Başkanlarıyla da bir süre sohbet eden Kaynak, Kahramanmaraş için iktidar-muhalefet ayrımı yapmadan bugün olduğu gibi aynı masa etrafında toplandıklarını da belirtti.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun ise her sorunun çözümünde yanlarında olan Başbakan Veysi Kaynak’a minnet duygularını ifade ederek; “ Türkiye’nin bu yeni dünya düzeni içerisinde konumunu güçlendirmesi ve terörden temizlenmiş bir coğrafya ile küresel ekonomi ve politikada daha etkin bir aktör olma iradesini, bizler beka meselesi olarak değerlendiriyoruz.” Diye konuştu.

KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz’ünde bir konuşma yaptığı toplantıda İhracatta Kahramanmaraş’ta ilk 10’a giren ve Türkiye’nin en büyük bin şirketi arasına giren 19 kurum temsilcisine ödül verildi.

 

EKONOMİNİN KAHRAMANLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

KMTSO tarafından düzenlenen Ekonominin kahramanlarına ödül törenine katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Türkiye’nin kalkınma hamlesinde hükümete büyük destek veren Kahramanmaraşlı işadamlarına övgüler yağdırdı.

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odasında düzenlenen törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak 15 yıl önce 35 bin olan sigortalı sayısının bugün 140 bine çıktığını belirtti. Ayrıca Kaynak bugün 15 yıldır konuşulan hiçbir meseleyi artık konuşmadıklarını ama bu 15 yılda ülke, millet ve hükümet olarak çok zor dönemden geçtiklerini ve bunu da hep birlikte yaşayıp gördüklerini söyledi.

2002’den bu yanan AK Partinin ve Türkiye’nin karşılaştığı zorluklara ve sıkıntılara değinen Kaymak, yaşanan sorunların temelinde mevcut yönetim sisteminin ve bu sistemin oluşturduğu vesayet mercilerin olduğunu anlattı. Son olarak 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin yaşandığını anımsattı.


Kaynak, şöyle konuştu: Gerçekten milletin egemenliğinin, iradesinin tecelligahı olan Meclis, her şeye yetkili mi? Öyle bir mekanizma kurulmuş ki; çok affınıza sığınarak söylüyorum, kendi haline bırakırsak ya davulcuya, ya zurnacıya. O yüzden çok çeşitli vesayet mercileri oluşturulmuş bu anayasada. Cumhurbaşkanı bir vesayet mercii, Milli Güvenlik Kurulu bir başka vesayet mercii. Anayasa Mahkemesi, yüksek mahkeme organları. Hatta yetkisini anayasadan alan üst kurullar, YÖK gibi. Allah’a şükür genç bir nüfusumuz var, nüfus artış hızımız şükürler olsun Avrupa’nın en iyisi ama, Türkiye’de hekim açığı var, karşılığında da 500 bin ne iş vereceğimizi bilmediğimiz kamu yönetimi mezunu var. Tabi bu planlamayı asla sizin seçtiklerinizin yapması mümkün değil. Çünkü yetki anayasal bir kuruluş olan YÖK’te. O yüzden bizim için bir kez daha istikrarı bozmamak, istikrarı bozacak yolları kapatmak en önemli hadisedir. Çünkü siyasi istikrar uygun yatırım ortamının iklimini hazırlar. Hangi işi yapacaksanız yapın bir siyasi görüş gelir der ki size ‘Kardeşim imam hatipleri kapatıyorum.’ Bir siyasi görüş iktidar olur ‘Kardeşim ben size ekonomik denge vergisi getiriyorum.’ Bunları hep beraber yaşadınız. Bir Cumhurbaşkanı gelir 1995’te siz bir partiyi birinci, bir partiyi ikinci parti yaparsınız, 95’ten 99’a kadar 4 tane ayrı hükümet kurulur, dördüncüsü de Meclisteki en küçük partinin genel başkanı rahmetli Ecevit olur. Ve bu arada bir de arkasında kendi oyundan başka hiçbir oyu olmayan bağımsız bir isme kendisinde şey denenir,  Yalım Erez’e başbakanlık görevi verilir. Bu siyasi tablo içerisinde yatırımı, istihdamı, ihracatı nasıl yapabilir, nasıl sağlayabiliriz? O yüzden diyorum ki iyiliklerin de kötülüklerin de sebeplerinden en önemlisi siyasi istikrar ya da istikrarsızlıktır”

 

BU TOPLULUK SEÇKİN BİR TOPLULUK

İş dünyasının seçkin bir topluluk olduğuna değinen Kaynak: “Bu topluluk gerçekten çok seçkin bir topluluktur. Türkiye’nin kalkınma mücadelesinde Kahramanmaraş’ımızın KOBİ’leri, Kahramanmaraş’ımızın sanayicileri, ticaret erbabı bu 15 yılda Türkiye’nin başka bölgelerinden daha fazla AK Parti hükümetlerinin politikalarına çok büyük destek verdiler. Bu desteğin sebebi Kahramanmaraş’ı, Türkiye’yi bir bütün olarak görmektir. En son 15 gün önce cumhurbaşkanımızı Kahramanmaraş’ta ağırladık. Valimiz, iş adamlarımızın temsilcilerini, milletvekillerimizle beraber Kahramanmaraş valiliğinde cumhurbaşkanımızla görüştürdü. Bakın bir yerden Kahramanmaraş’ın hemen 100 kilometre ötesinde yeni bir teşvik oluşturduğumuz halde orada iş adamlarımız Kahramanmaraş’ta yeni istihdam talimatı üzerine ne kadar yeni istihdam sağladıklarını anladılar. Bu yüzden kentin sanayicileri KOBİ’leri, tüccarları, esnafları gerçekten çok seçkin bir topluluk ve gerçekten Kahramanmaraş’ın gurur kaynağı bu karşımda gördüğüm kitledir”

 

KMTSO BİZE HER ZAMAN ÖNEMLİ BİR BİLGİ KAYNAĞI OLDU

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının her zaman bir bilgi kaynağı olduğuna dikkat çeken Kaynak: “Kahramanmaraş’ta biz bu salonda hem burada hem meclis salonunda siyasetçiler olarak Ticaret Sanayi Odamızda iktidar muhalefet ayrımı yapmadan çok defa programlar yaptık.  İşte bu günde aramızda CHP’nin ve MHP’nin il başkanlarıyla AK Parti il başkanıyla beraber aynı masadayız ve yine aynı masada geçtiğimiz dönem MHP’den milletvekilliği yapan Mehmet Akif Paksoy arkadaşımızda AK Parti’den görev yapan Dr. Cafer Tatlıbal ağabeyimle aynı masada.  Hepimiz memleket için bir aradayız. KMTSO bize her zaman önemli bir bilgi kaynağı oldu.  Memleketimizin işlerini onlarla beraber görüştük. Çünkü biz biliyorduk ki biz altyapısını oluşturduğumuzda Kahramanmaraş’ın müteşebbisleri hem risk alarak hem de cesur bir şekilde yeni tesisleri açarak işsizlikten dolayı istemediğimiz problemler olmayacaktı. Ben çok iyi hatırlıyorum. 2002’de Kasım ayında ilk AK Parti yönetim kurulunda yine bugünkü gibi Kahramanmaraş’ta ki bütün siyasi partilerin milletvekilleri ve il başkanları buradaydı. Ben o zaman il başkanıydım. O gün tek başına iktidar olmuş hükümetler Kahramanmaraş’ın hangi hususlarda ne yapmasını isteriz diye neredeyse sabaha kadar genişçe bir istişare toplantısı yapmıştık. O gün konuştuğumuz şeyleri bugün konuşmuyoruz” dedi

 

ANAYASAL DARBE YAPILDI

Kaynak şöyle konuştu: “Bunların hepsini ben hep beraber yaşadık. Türkiye'nin yakın tarihi yazıldığında bu yakın tarihte yaşananları ülkemizin kalkınmasında büyümesini demokratikleşmesine hayret olacak olaylar vardır. 2002 yılında iktidar olmuş bir parti , 2003 yılından itibaren adı Sarı kız olan Ay Işığı olan başkaca darbe girişimleri ile karşı karşıya kalmıştır. 2007 yılında O meclis kendisinden önce nasıl Cumhurbaşkanı seçilmiş İsyan öyle Cumhurbaşkanı seçmek istediğinde bir, E muhtıra ile karşılaştı. 27 Nisan gecesi internette bir bildiri okundu dehşetle ve sabaha kadar uyanık kaldık. Diyor ki bizim askerimiz;  eşi başörtülü diye başkomutanı Selam durmadı. 27 Nisan'da insanlar şuna şahit oldu; ‘Mevlüt ayı olması münasebetiyle yani Peygamber Efendimizin doğumunun kutlandığı ayda ilkokul ve ortaokula giden öğrencilerimiz Peygamber Efendimizin övdüğü diye o bildiride suçu haline geldi ‘ ve mecliste anayasal darbe yapıldı. O tarihte 367 kişi Cumhurbaşkanı seçebilir yani 276 kişi mecliste olmasına rağmen 367 şartı getirdiler yani suyun altındaki kurt suyun üstündeki kuzuyu yedirmek istemelerinin başka bir şey değil. 276 kişi Cumhurbaşkanını seçecek ama 276’nın seçebilmesi için 367 kişi mecliste olacak”

 

BİR TEK ADAM KENDİSİNİ İKİ DÖNEMLE SINIRLAR MI?

Yeni sistemle sorumsuz ve çok yetkili cumhurbaşkanı yerine, sorumlu, sorgulanabilir, yargılanabilir cumhurbaşkanının geleceğini vurgulayan Kaynak, bu sistemin tek adamlık olmadığını vurguladı.

“Bir tek adam kendisini iki dönemle sınırlar mı?" diye soran Kaynak, şunları kaydetti: “Bu sistem en azından 2019'a kadar aslında Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Binali Yıldırım'ın, birinin cumhurbaşkanı, birinin başbakan olarak şahısları itibarıyla en memnun olmaları gereken sistemdir. İki uyumlu kişi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminden beri beraberce çalışıyorlar. Biri cumhurbaşkanı, biri başbakan. Her ikisinin de yetkileri var ve her ikisi de bu yetkileri paylaşma erdemini gösteriyorlar. Dertleri ne? Yine bu bağlamda tabii söylenen, Cumhurbaşkanı Meclis'i ortadan kaldıracak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, yargıyı da Cumhurbaşkanı'na bağlayacak. Bunlar eğer bilerek söyleniyorsa iftiradır. Bilmeyerek söyleniyorsa da cehalettir. Biz sistem için anayasa görüşmelerine başladığımızda rejim değişikliği iddiasını duyuyorduk.

Bugün rejim değişikliği iddiasını duyuyor musunuz? Çünkü bunun doğru olmadığını, gerçek olmadığını milletimiz anladı. Artık kimse rejim değişikliği iddiasında bulunmuyor. Belki yakın gelecekte aynı kişiler, Allah hidayet verecektir, tek adam sistemi olmadığını da görecektir. İnşallah 16 Nisan'da benzetmek gibi olmasın, her şeye hakim olan yüce Allah, bundan sonra Türkiye'de her şeye hakem olan da milletimiz olacaktır."

Kaynak, 18 yaş düzenlemesiyle ilgili eleştiri aldıklarını dile getirerek, "Kahramanmaraş'ta ilk şehit 13 yaşındaki Çakmakcı Sait'tir. Gaziantep savunmasının ilk şehidi Şehitkamil'dir, yaşı da 13-14'tür. Tankların karşısına gençler gidebilir, uçakların, bombaların altında durabilir ama bir yere seçilemez. Biz vatan savunmamızı 20 yaşında askere gönderip gençlerimize emanet ederiz ama bir göreve seçilmesine güvenmeyiz." diye konuştu

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ise her sorunların çözümünde yanlarında olan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a teşekkür etti.

Zabun; “Bizler iş dünyası olarak şuna yürekten inanıyoruz: Türkiye Cumhuriyeti, milleti ve devleti ile bir bütün olarak büyük ve güçlü bir ülkedir.” Dedi.

Kahramanmaraşlı sanayici işadamlarının 2016 yılında 6 bin 800 kişiye ilave istihdam sağladığını da hatırlatan KMTSO Başkanı Zabun 2014 yılında da ilave 7 bin istihdam daha sağlayacağını belirtti.

Zabun şöyle konuştu; “geçmişte milli mücadele kahramanlarının; bugün de ekonomi kahramanlarının diyarıdır Kahramanmaraş. Ekonomide tekstilden enerjiye birçok sektörde lider konumuyla, Türkiye’nin örnek gösterilen şehirleri arasındadır.  80’li yıllarda başlayan sanayileşme ve özellikle teşvik yasasında ortaya koyduğu olağanüstü başarı herkesçe malumdur. Bu süreçte, istihdamını 3 kat, ihracatını 4 kat artıran Kahramanmaraş, benzer kapsamda bir teşvik sistemi ile enerji desteği olan bir teşvik sağlanırsa, bundan çok daha fazlasını gerçekleştirmeye hazırdır.”

Konuşmaların ardından en çok ihracat yapan 10 şirket ile en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında yer alan 19 şirket ödüllendirildi. Ödülleri Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak verdi. Gecede, Aksu TV'ye de 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe gecesinde yaptığı yayınlar nedeniyle '15 Temmuz Ömer Halisdemir özel ödülü' verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x