Elbistan Belediyesi’nden dezenfeksiyon tüneli

Elbistan Belediyesi’nden dezenfeksiyon tüneli

Tüm dünyada hızla yayılan Koronavirüs salgınının etki ve yayılma hızını azaltabilmek adına önlemler alınmaya devam ederken Elbistan Belediyesi, belediye binasına gelen vatandaşların sağlığı için dezenfeksiyon tünelini hizmete sundu.

19 Nisan 2020 - 01:37

Elbistan Belediyesi, tüm dünyada etkisini gösteren Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere bir yenisini daha ekledi. Sisleme yöntemi ile çalışan ve insanların tepeden tırnağa dezenfektasyonunda önemli bir araç olan dezenfeksiyon tüneli, belediye binası girişine kuruldu.

Sistemin kullanımı hakkında Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Tüm dünyada etkisini gösteren Koronavirüs salgınına karşı mücadele ederken bir yandan da yayılımını engellemek adına tüm çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda belediye binamıza gelen vatandaşlarımızın sağlığı için dezenfeksiyon tüneli kurduk. Tünelin içerisine girmek isteyen kişi ilk olarak girişte bulunan dezenfektan ile ellerini, ardından da dezenfekte edilmiş  paspastan geçiyor. Daha sonra sensor algılamasıyla otomatik olarak sisleme mekanizması devreye giriyor. Sisleme yöntemiyle dezenfeksiyonda nozullardan gelen dezenfektanlı sıvı, sis bulutu haline dönüştüğünden, kişi üzerinde ıslaklık yapmadan sisin değdiği tüm alanlardaki mikroorganizmalara ulaşarak, virüs ve bakterileri dezenfekte yöntemi ile yok etmektedir. Kurulan dezenfeksiyon tüneli gün içinde daima kullanıma açık bulunacaktır” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!