Eriğin ateşi düştü

Eriğin ateşi düştü

Mart ayının sonuna doğru piyasaya çıkan erikler ucuzlamaya başladı. Kilosu 600 TL’ye kadar çıkan Erik, şu anda kilosu 15 TL’ye alıcı buluyor.

25 Nisan 2017 - 15:03

60 gramlık paketlerde yaklaşık 20-25 liraya alıcı bulan eriklerin manav fiyatı 35 lirayı buluyordu. Havaların mevsim normallerinin üstüne çıkması ile eriğin fiyatında ucuzlamaya başladı.

Kahramanmaraş Trabzon Caddesi Manav Esnaflarından Seyfettin Nacar, “eriği ilk çıktığı günlerde küçük paketler halinde 60 gramlık paketler halinde sattıklarını, şimdi ise kilosunun 15 TL’ye düştü” dedi.

 

ŞU ANDA UCUZLAMA VAR, MAYIS AYI İLE BİRLİKTE DAHA DA OLUR

Eriğin yanı sıra diğer meyvelerde de ucuzlama olduğunu belirten Nacar, şunları belirtti: “Kayısı şu an için 30 TL’den alıcı buluyor. Nektari 30 TL, Çilek 6 TL, Çağlı 10 TL’ye alıcı buluyor. Bahar meyvelerinde ucuzlama sürecek. Mayıs ayı ile birlikte artık yaz meyveleri de çıkmaya başlar. Yaz ayılarına doğru ise tüm meyvelerde standartlar oturur”

 

MERSİN’DEN GELİYOR

Eriğin vatanın Mersin olduğun değinen Nacar, Mart ayı sonunda eriğin 300 ila 600 TL arasında satıldığını şu anda Kahramanmaraş’ta da çıkan eriğin piyasada ucuzlamaya neden olduğunu belirtti. Uzun: “Eriğin getirisi dolayısıyla ilgi sürekli artıyor ve üretim alanı da buna bağlı olarak genişledi. Vatandaşlarımız eriğe çok rağbet gösteriyor. Özellikle hamileler, için vitamin deposu. Erik, sinir sistemini güçlendirir, kansızlığı giderir. Böbreklerin çalışmasını destekler. Karaciğerde görülen rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. Erik ağacının beyaz çiçekleri de kurutulup bal ile karıştırılarak tüketildiğinde bağırsak solucanlarının düşürülmesinde etkilidir. Erik zengin lif kaynağı olması nedeni ile de bağırsakların çalışmasını düzenler. Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde yarar sağlamaktadır” dedi. (HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...