Sahte Parfüme dikkat edin

Sahte Parfüme dikkat edin

Milyarlarca Dolarlık bir sektör olan kozmetik her geçen gün daha da büyürken, sağlık teröristleri de boş durmuyor. Loris Parfüm Kahramanmaraş Şube Sorumlusu Hasan Biryar, kurumsal ve ISO belgeleri olan firmaları tercih edilmesinin güvenli olacağını söyledi.

25 Nisan 2017 - 15:00

Biryar yaptığı açıklamada, merdiven altında ne zararlı kimyasallar ile yapılan parfümlerin vücuda ciddi zararlar verdiğini söyledi. Parfümlerin sahtesinin deri hastalığı dahil bir çok hastalığı tetiklediğini belirten Biryar, “Sahte parfümler merdiven altı diye tabir ettiğimiz  parfümler diyoruz. Sağlık denetimden geçmeden esas artırımı ve içine bilenmeyen maddeler konuluyor. Müşterilerimiz bilgileri olmadan parfüm alıyor. Parfüm alırken ISO belgelerine dikkat etsinler bunlara çok  dikkat edilmesi gerekiyor. Bu yüzden kurumsal firmaları tercih etmeleri gerekiyor dedi.

Son yıllarda artan parfüm kullanımının toplumdaki 'parfüm pahalıdır' algısının yıkılması ile kısmen aşıldığını anlatan Hasan Biryar, işlettiği parfümeride astım hastalarına dahi satış yaptıklarını belirtti. Burada parfümde kullanılan özün yoğunluğunun önemine dikkat çeken Biryar, her insanın kullanacağı bir parfümün olduğunu vurguladı.

Yıllarca pahalı parfümlere para verdiğini söyleyen işletme sahibi Hasan Biryar "Reklamı çok yapılan ürün kalitelidir algısı yanlıştır. Örneğin ben 370 lira verip aldığım marka parfümün sadece şişesinin güzelliğine para verdiğimi gördüm. Şunu söyleyeceğim bugün kalite kontrolleri yapılan ürünlerde şişeler seri üretim olup maliyet 1 liradır. Bu parfümün fiyatına yansır. Ama diğer ürünlerde şişeleme ve detaylar maliyeti artırmaktadır. Ürün ise genel itibari ile aynı fiyattır, belki aynı kimyagerlerin değerlendirdiği bir üründür." dedi.

 

BAKANLIK ONAYI ÖNEMLİ

Parfüm alırken dikkat edilmesi gereken en önemli faktörün Sağlık Bakanlığı onayı olduğunun altını çizen Hasan Biryar, "Sağlık Bakanlığı gerekli kontrolleri yapıyor ve onay veriyor. Tabii merdiven altı üretime dikkat etmek gerekir." diye konuştu. (HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı