‘Erkekler saati imaj için kadınlar aksesuar için takıyor’

‘Erkekler saati imaj için kadınlar aksesuar için takıyor’

Günümüzde şıklığın tamamlayıcısı olan saatler, erkeklerin ve bayanların vazgeçilmez aksesuarı. Nüfusa göre Kahramanmaraş’ta ise saat kullanımı üst seviyelerde. Şıklığın yanı sıra modanın da belirleyicileri olan saatler her keseye göre alıcısını buluyor.

10 Nisan 2017 - 13:21

Kahramanmaraş Elit Saat ve Gözlük Mağazası Müdürü Mutlu Bulut, yaptığı açıklamada sektörün her sene kendini yenildiğini, trend renkler ve tasarım ile canlılığını koruduğunu belirtti. Kahramanmaraş’ta bütün markaların alıcı bulduğunu belirten Bulut: “Erkeklerin, saat merakı tutku boyutuna ulaşmıştır. Ancak tutku sadece meraktan kaynaklı değildir. Erkekler için saat, prestij imajını gösteren en etkili aksesuar olarak algılanmaktadır. Bir erkeğin ne kadar kazandığını gösteren objelerden sadece biridir. Fakat erkeklerin en sevdiği objelerdir” dedi.

 

GÜÇLÜ ERKEKLER SAAT TAKIYOR

“Ünlü saat markaları gerçekten son günlerde mükemmel bir kalite çizgisi yakalayıp muhteşem saat modelleri oluşturmaktadırlar” diyen Bulut: “Kaliteli, mükemmel ve şık Tarz bakımından güçlü erkeklerin tercihi olan kol saatleri takım elbiseyle mükemmel bir görüntü oluşturmaktadır. Kol saati takan erkekler özellikle bayanlar tarafından çok daha dikkat çekmektedir. Günümüzde aksesuar bakımından kısıtlı bir seçim hakkına sahip erkekler için, göz dolduran ve mükemmel bir görüntüye kavuşturan saatler, oldukça şık modelleri ile erkeklerin de beğenisine sunulmaktadır. Erkek kol saatleri oldukça çok modeller bulundurmaktadırlar. Kahverengi, siyah ve beyaz deri kayışları ile mükemmel bir tasarım örneği oluşturmaktadırlar. Ayrıca küçük ve zarif bir kol saati isteyenlere oldukça küçük ve mükemmel saatler bulunmaktadır. Büyük boy saat isteyenler içinse yine büyük boy ve gösterişli saat modelleri bulunmaktadır” dedi.

 

BAYANLARINDA SAATLERİ ŞIK VE ZARİF

ünlü saat markaları tarafından çok zarif ve mükemmel tasarımlarla bayanların beğenisine sunulan bu saatler, her zevke ayrı hitap etmekte olduğuna değinen Bulut şöyle konuştu: “

Özel günler için bayanlara hediye edilebilecek en güzel hediye çeşitleri arasındadır. Bayanlar için ise, bayan kol saati modelleri tam anlamıyla tüm bayanların farklı zevkleri düşünülerek tasarlanmıştır. Hepimiz biliyoruz ki bayanlar şık görünmeye özen gösterirler. Giydikleri elbisenin yanında taktıkları aksesuarlarda çok önemlidir. Sizlerde kız arkadaşlarınıza veya eşinize bu muhteşem saat modellerinden birini seçip hediye ederek onları şımartabilirsiniz.

Kol saati teknolojisi oldukça ilerlemiştir. Günümüz teknolojisi ve mükemmel dizayn bir araya getirilerek, muhteşem bir çizgi yakalanmış. İster spor takılın ister klasik, her zevke uygun saat modelleri bulunmaktadır. Her markanın kendi modelleri arasında oldukça şık modelleri bulunmaktadır. Ayrıca bayanlar için erkek arkadaşlarına veya eşlerine alınabilecek mükemmel hediyelerden biri olacaktır. Sizde eşinize veya arkadaşınıza bir kol saati hediye ederek onu mutlu edebilirsiniz.”

 

HER KESEYE GÖRE SAAT VAR

Bulut şöyle konuştu: “Dünyadaki en pahalı, en komplike, en değerli saat markalarından biri. Yeni bir Patek’in fiyatı 25 bin dolardan başlayabilir; çok satan versiyonlarının çoğu altı rakamlı fiyatlara ulaşabiliyor. Marka müzayedelerde düzenli olarak fiyat rekoru kırarken, 1990’lı yılların ortalarında 1 milyon dolarlık fiyatı görebilen ilk kol saati olduğunu iddia ediyor; nitekim 1999 yılında tam 11 milyon dolara satılan Graves Supercomplication’la hâlâ bir müzayedede en yüksek fiyata satılmış olan saat rekorunu elinde tutuyor. Üretim yılda 55 bin saatle sınırlı; oysa Rolex yılda 1,4 milyon saat üretiyor. Patekler mikromekanik mühendisliğin ustalık eserleri. Hazır parçaları tercih eden pek çok markanın aksine, Patek iç mekanizmaya ait tüm ince parçaları –yılda 15 milyon- kendisi üretiyor ve elle cilalıyor; saatin yapım ustaları mineleme, saat taşı yerleştirme ve kakma gibi işleri elle yapıyor; tek bir kadranı üretmek dört ay sürüyor ve 150 farklı işlem gerektiriyor. Bir Patek saatini üretmek toplamda bin 200 adım gerektiriyor. Ve her adımda elle cila yapılıyor. Bunun yanı sıra bütçe dostu saatlerde mevcut. Kahramanmaraş’ta özellikle şu anda gençler saatlere ilgi gösteriyor. Gençlerin haricinde iş adamları, doktorlar, gazeteciler, polisler kısacası her meslekten insan kesesine göre saat alıyor. Saat piyasası da  aynı araba piyasası gibi. İstediğin fiyata istediğin markanın saati var. Hepsi de alıcısını buluyor”

 

2017 BEKLENTİLERİ

2017’dan umutlu olduklarının altını çizen Mutlu Bulut, şu bilgileri verdi: “Saat sektöründeki genel görüş 2015 ve 2016 yılında iyi gitmeyen bir tren vardı. 2017 yılının 3 ayında satışlarımız yükseldi. Özellikle her kesimden çokça siparişler aldık. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz saatlerimize yönelik bu aylarda bir artış söz konusu. (HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x