Eski Başkan Yeni Aday Uçar’ın Rüşvet Skandalı

Eski Başkan Yeni Aday Uçar'ın Rüşvet Skandalı

Kuaför Hülya Arıkan, kaybettiği meslek diplomasının yenisini alabilmek için Kahramanmaraş Berber ve Kuaförler Odası eski başkanının kendisinden 7 bin TL rüşvet istediğini iddia etti.

05 Ağustos 2021 - 03:19 - Güncelleme: 08 Ağustos 2021 - 04:30

1987 yılında bir kuaförde çırak olarak başlayan ve 6 yıl sonra diplomasını alan Hülya Arıkan, ardından kendi iş yerini açarak bir süre Kahramanmaraş’ta mesleğine devam etmiş.

Daha sonra iş yerini kapatarak İstanbul’a taşınan Arıkan, bir süre sonra mesleğine orada devam etme kararı almış. Ancak ifadesine göre taşınma sırasında diplomasını kaybettiğini için iş yerini açamamış.

Kaybettiği diplomasını yeniden almak için Kahramanmaraş’ta ustalığını yapan kişiyle iletişime geçmiş. Ustası ise kendisine kaybolan diplomanın yenisi için oda başkanının 7 bin lira istediğin söylemiş.

Kuaför Hülya Arıkan, eski oda başkanı Şaban Uçar’la telefon görüşmesi sırasında, başkanın bu paranın diplomayı çıkartabilmek için bazı yerlere harcandığını ve bazı kişilere yemek ısmarlandığını söylediğini iddia etti.

Bir yakını tarafından yine eski Başkan arandığında bu defa açıkça istenen parayı Uçar’ın ‘rüşvet’ olarak belirttiğini iddia eden Arıkan, sorunun ısrarla tekrarlandığını ve eski başkanın da ısrarla bunun bir ‘rüşvet’ olduğunu söylediğini ileri sürdü.

Kendisi hakkında ortaya çıkan bir kaset olduğunu ve bununla ilgili açıklama yapmak istediğini belirten kuaför Hülya Arıkan şunları söyledi: “1987 yılında kuaför Hidayet Karanfil’in yanında 6 yıl boyunca o diplomamı almak için çalıştım ve emek verdim. 6 yıl sonra 1994 yılında ben o diplomayı almaya hak kazandım. 1994 yılında diplomamı aldım. Diplomamı aldıktan sonra 6 yıl da Kahramanmaraş’ta kuaförlük salonu işlettim. 6 yılın sonunda işlerim nedeniyle İstanbul’a taşındım. İstanbul’a geldikten sonra bir süre daha burada kuaförlük hayatıma devam ettim. Daha sonrasında bir süre ara verdim ve ara verdikten sonra kendi adıma kuaför açmayı düşündüm. Ve diplomamı aradığım zaman bulamadım, taşınma esnasında diplomamı kaybetmişim. Bu diploma benim 6 yıl boyunca emek verip çalışarak aldığım diploma, her hangi birine para ya da rüşvet verilip alınan bir diploma değil.”

“ONLAR DA BAZI YERLERE PARA HARCAYACAKLARMIŞ”

Mesleğe ilk girdiğinde ustası olan kişinin kendisini yanlış yönlendirdiğini ileri süren Arıkan şöyle konuştu: “Düşünün ki sizler yıllarca bir okula gidiyorsunuz, o okulda hak ettiğiniz başarınız karşılığında bir diploma alıyorsunuz ve bu diplomanızı kazara kaybediyorsunuz. Gittiğiniz zaman yenisini talep ediyorsunuz yenisini çıkartmak için sizden ücret isteniyor. Ve bunları bilmediğim için ilk olarak diplomamı kaybettiğimde, hatta bir konuda bende, ben kendi ustama güvenerek bu olayları bilmediğim için ondan sadece diplomamı yeniden çıkartmak için nereye başvurmam gerektiğini sormak için aradım. Kendisi de bana kuaförler odasıyla görüşeceğini, diplomamı gerektiği şekilde konuşup halledebileceklerini söyledi. Bana daha sonrasında telefon açtı, dedi ki; ‘Hülyacım ben odayla görüştüm, oda senin diplomanı çıkaracak, yalnız senden şu kadar para istiyorlar.”  7 bin TL gibi bir rakam söyledi bana. Bende dedim ki Hidayet abla bu para fazla değil mi? Bana dedi ki; ‘Bu para az değil, çünkü onlar da bazı yerlere para harcayacaklarmış senin diplomanın yenisini verebilmek adına bu kadar parayı şart koştular bana.’

Arkasından ben neyse tamam dedim, ben dedim sizi tekrar arayacağım, görüşeceğiz dedim. Arkasından bana Şaban Beyin numarasını tekrardan verdi. ‘Müdürle görüştüm, müdür işini halledecek, konuştuğumuz gibi 7 bin TL’yi müdürün hesabına göndereceksin.’ dedi. Bende tamam dedim.”

“DİPLOMAYI SİZE VEREBİLMEK İÇİN ODA KAYITLARINIZI BULAMADIK”

Kahramanmaraş Berber ve Kuaförler Odası eski Başkanı Şaban Uçar’ın, diploma hazırlamak için 7 bin lira para istediğini iddia eden Arıkan şu şekilde konuştu: “Şaban Beyi aradım, Şaban Beyle bir konuştum, hatta beynimde de sorular kalarak konuştum. Şaban Beyden de teyit almak istedim. Dedim ki, Şaban Bey ben Hülya Arıkan, diplomam kaybolmuştu, size de Hidayet abla tarafından bilgi gelmiştir, o diplomayı almak istiyorum, Hidayet abla bana bir rakam söyledi, bu rakam doğru mu değil mi sizden öğrenmek istiyorum, dedim. Bana o sorumun karşılığında; ‘evet doğru Hülya Hanım. Biz o diplomayı size verebilmek için oda kayıtlarınızı bulamadık.’ dedi.

Benim yıllardır emek verdiğim bir diploma nasıl oluyor da kayıtlar kalmıyor, kayıtlar sisteme geçmiyor ve benden yeniden diploma çıkartmak adına, sözde bana sanki rüşvet karşılığı diploma veriyorlarmış gibi benden ücret istedi. Ve bu diplomayı vermek karşılığında da 7 bin TL’yi vermem gerektiğini bu parayı da belirli yerlere, kendisinin birilerine yemek yedirdiğini, birilerine baya bir para harcadığını iddia ederek bu parayı istedi benden.”

“BU BİR RÜŞVET DEDİ”

Kahramanmaraş Berber ve Kuaförler Odası eski Başkanı Şaban Uçar’ın, kendisinden resmen rüşvet istediğini savunan kuaför Hülya Arıkan iddialarına şöyle devam etti: “Bende bu olayı tanıdığım bir insana anlattım. Tanıdığım kişi de olayı açıklığa kavuşturmak adına tekrardan Şaban Beyi aradık, okul müdürünü. Ve Şaban Bey o tanıdığımız kişiye de aynı şeyleri söyledi. Tanıdığımız kişi ısrarla, defalarca üstüne basa basa bunun makbuzu var mı, bu resmi bir evrak mı, resmi bir yere mi harcanacak, yatırdığımız yeri bilelim diye ısrarla sormasına rağmen; ’Bu bir rüşvet.’ dedi. Bu her hangi bir hayır ya da evrak falan demedi.

Sonuçta kayıtlarım bulunmuş ve bana yalan söyleyerek para kopartmak amaçlı benden diploma kaydıma ulaşamadıklarını söylediler. Benim zoruma giden, eğer ki paraya çok ihtiyacı varsa okulun, bana söyleselerdi yardım amaçlı da olsa ben kendim zaten yardım olarak yapardım ve bunun asla adını bile anmazdım.”

“KAYITLARINIZA ULAŞAMAMIŞLAR, YANLIŞLIKLA BİR DİPLOMA VERMİŞLER”

Bütün bu yaşananlardan sonra bir okul müdürünün kendisini arayarak hata sonucu bunların olduğunu ve diplomasının hazırlandığını söylediğini belirten Arıkan şunları söyledi: “Daha sonra bir tane okul müdürümüz aradı, çıkan bazı şeylere itiraz ettikten sonra dedi ki; ‘sizin diplomanızda bazı yanlışlıklar yapılmış, ben diplomanızı iptal edeceğim.’ Ne hakla dedim, dedi ki; ‘Diploma kayıtlarınıza ulaşamamışlar, yanlışlıkla bir diploma vermişler.’ Dedim nasıl oluyor da bir milli eğitim yapabiliyor diye sordum. Ben anlamam bilmem gibisinden konuştu.

“GELİN İMZANIZI ATIN VE DİPLOMANIZI ALIN”

Okul müdürümüz vardı, o aradı beni aydınlattı. ‘Bazı hatalar yapmışlar, bazı insanlar evraklara ulaşamamışlar. Biz o evrakları bulduk, hiç sıkıntı yapmayın, sizin diplomanız çıkıyor. Gelin imzanızı atın ve diplomanızı alın. Yapılan haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz.’ dedi.

Benim istediğim tek şey gerçekten emeğinin hakkını veren kişiler o koltukta otursun. Benim yerimde başka birisi olabilirdi, çünkü bu bir meslek dalı. Emek veriyorsunuz ve karşılığında diplomanızı yeniden almak adında para talebinde bulunuluyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x