“Esnaftan vatan haini çıkmaz”

“Esnaftan vatan haini çıkmaz”

Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler Şekerciler Ve Kantinciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, küçük esnafların yeni yıldan barış ve huzur istediğini söyledi.

31 Aralık 2017 - 03:53

Küçük esnafların her zaman için devletine milletine bağlı olduğunu kaydeden Başkan Özsoy, “Siyasi görüşümüz düşüncelerimiz ne olursa olsun bizim bir olmamız gerekiyor. Biz devletimize güveniyoruz. Önce huzur sağlık, sonrasında esnaflar olarak huzur ve barış istiyoruz.” dedi.

 

“Bir Olursak Kimsenin Bize Gücü Yetmez”

Bazı esnafların 30 TL ile günü kapattığını vurgulayan Özsoy şunları söyledi: “Yeni ülkemize memleketimize huzur, barış, kardeşlik birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini diliyoruz. Yeni yıldan beklentimiz, hükümetimizden küçük esnafımız 3 lira 5 lira parayla hayatlarını idame ettiriyorlar. Ahilik kültürü almış, aksam olduğu zaman 30 lira kazandığı zaman Allah bereket versin diyen bir esnafız bizler. Devletine milletine bağlı akşam evine huzurla gitmeye çalışan esnafımız. Küçük dükkânlarında çocuklarını okutabilmenin zorluğunu yaşıyorlar. Devletine yük olmayı değilde devletine saygılı, vergisini ödeyen esnaf ve sanatkâr kültürüne sahibiz. Ülkemizinöyle bir esnaf ve sanatkarı var ki, 10 lira kazandığı zaman yanındaki komşusuna, eşine, dostuna birbirine yardım amaçlı imece usulüde olsa cenazesinde, düğününde birbiriyle yardımlaşan birbirine katkı sağlayan esnaf ve sanatkar olduğu sürece, Müslüman Türk milletine kimsenin gücü yetmez.”

 

“Bakkallar Emniyet Görevi Görüyor”

Esnafların yeni teşvik beklediğini de dile getiren Şeref Özsoy, “Yeni yıl ile her şeyin güzel olacağını düşünüyorum. Hükümetimiz bazı esnaflar için bir takım kararlar alacak. İnşallah yeni hibelerde gelir. Küçük esnafa yatırım amaçlı 3 lira 5 lira KOSGEB destekli esnaflara yardımlar var. Esnafı bu devlet ve hükümet anladı. Siyasi görüşümüz düşüncelerimiz ne olursa olsun bizim bir olmamız gerekiyor. Biz devletimize güveniyoruz. Bizim küçük esnafımız az ile yetinebilen bir esnaftır. Biz sadece ülkemizin esnaflarına sahip çıkmasını istiyoruz. Mahallelerimiz sahip siz kalmasın.  Gece saat 12’ye kadar bir mahallede bakkal açık kalıyorsa o mahallede hırsızlık olayı olmaz. Biz emniyet görevi de görüyoruz.  Eğer bakkal olmaz ise Türkiye olmaz.  Çünkü biz kredi kartı istemiyoruz, deftere yaz geleneğimiz devam ediyor. Hiç kimseye yok diyemiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası