Yılbaşında alınacak trafik tedbirleri

Yılbaşında alınacak trafik tedbirleri

Kahramanmaraş İl Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü, yılbaşı öncesi ve yılbaşında alınacak olan trafik tedbirlerini açıkladı.

31 Aralık 2017 - 03:55

Trafik Şube Müdürlüğü’nce alınacak olan tedbirler şöyle açıklandı: “29 Aralık 2017-01 Ocak 2018 tarihlerinde alınacak trafik tedbirleri kapsamında ekip ve personel sayısı artırılarak denetim ve kontrollerin etkinliği sağlanacaktır. Hava şartları dikkate alınarak şehrimizin trafik akışını sağlayan kavşak ve kritik noktalar ile kazaların yoğun olarak yaşandığı yerlerde yol kontrol faaliyetleri yapılacaktır. Güzergah üzerinde yapılan kontrollerde, araçlarda görülen teknik eksiklik, ışık donanımı bozuk ve faal olarak çalışmayan araçlar eksiklik giderilinceye kadar trafikten men edilecektir.      Terminal ve şehirlerarası yollarda yapılan denetimlerde, araçlarım takograf, kış lastiği, ışık vb. teknik donanımları denetlenecek eksikliği bulunan araçlarım eksikliği giderilinceye kadar trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir. Sürücü ve yolcuların can güvenliğinin temini için emniyet kemeri kullanımına yönelik kontroller yapılacaktır. Özellikle yılbaşı gecesi alkol denetimlerine ağırlık verilecek olup, denetimlerde 2918 saydı Karayolları Trafik Kanununda belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücülere yasal işlem yapılarak, araç alkolsüz başka bir sürücüye teslim edilecek, bunun mümkün olmaması halinde ise araçlar çekici ile otoparka çekilecektir.

ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

Vatandaşlarımızın yeni yıla sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde girmeleri amacıyla karayolu trafiğini kullanan sürücü ve yayaların can ve mal güvenliğinin temini Araç kullanırken trafik kurallarına uymaları, Hız limitlerine riayet etmeleri, Yola çıkmadan önce araçlarının teknik bakımlarını yaptırmaları, Emniyet kemeri kullanmaları, Trafik görevlileri, yolda bulunan ışık, ikaz ve levhalarına uymaları,  Sürücülerin seyir halinde cep telefonu kullanmamaları, Alkollü araç kullanmamaları önem arz etmektedir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x