Faizsiz kredi için son gün bu gün!

Faizsiz kredi için son gün bu gün!

Türkiye’de ekonomik krize tedbir amaçlı Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz hafta aldığı karar doğrultusunda esnafa sıfır faizli kredi desteği için son başvuru bugün saat 24.00’a kadar yapılacak.

21 Aralık 2016 - 07:35

Esnaflara özel faizsiz kredi desteği için Kahramanmaraş’tan çok yoğun bir şekilde başvuru yapıldığını kaydeden KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Nihat Karademir, yoğunluktan kaynaklı sistemde bazı sıkıntıların yaşanabileceğini bu nedenle kobilerin sabırlı olmasını istedi.

 

Karademir, “Malumunuz Geçen hafta başlayan yeni bir kredi sürecimiz var. Türkiye'deki ekonomik krize tedbir olarak Bakanlar Kurulu’muzun aldığı bir kredi kararı var. KOSGEB, Türkiye genelinde firmalarımıza 50 bin lira üst limit kadar faizsiz bir kredi sağlayacak. Şu anda bu süreç devam ediyor. Firmalarımızın ilk başvurularını alıyoruz. KOSGEB'in veri tabanına başvurular devam ediyor” dedi.

Kahramanmaraşlı firmaların iki gündür sıfırfaizkosgeb.gov.tr adresinden kredi başvurularını yapmaya başladıklarını belirten KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Nihat Karademir, Kahramanmaraş’a en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Başvuruların Çarşamba günü saat 23.59’a kadar devam edeceğini aktaran KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir, şöyle konuştu: “Süremiz gittikçe daralıyor. Yoğunluktan dolayı sistemimizde zaman zaman aksaklıklar olabiliyor; ama biz firmalarımızdan ısrarla devam etmelerini istiyoruz. Zaman zaman sistemimizde çok güzel gelişmeler de oluyor. Şu anda önemli sayıda firmamız sisteme giriş yapabildi. Çarşamba günü saat 24.00 itibariyle kredi başvuruları kapanacak. Başvurular kapandıktan sonra biz, müdürlük olarak iki gün içerisinde başvuru yapan firmalarımıza dönüş yapacağız. Biz, Kahramanmaraş'ta başvuru yapan bütün firmalarımıza hemen hemen onay vereceğiz.” Onay bilgisinin firmalara SMS ve mail yoluyla ulaştırılacağını bildiren İl Müdürü Karademir, şunları söyledi: “Kendilerine bilgi gelmeyen firmalarımız olursa; bizimle irtibata geçsinler. Buradaki uzman arkadaşlarımıza sorsunlar. Biz yine onlara bilgi veririz. Başvurusu onaylanan firmalarımız, sıfırfaiz.kosgeb.gov.tr adresinden bir belge alıp bankalarına gidecek ve kredilendirme sürecini başlatacaklardır. Dediğim gibi hem KOSGEB'in veri tabanına başvurularda hem kredi başvurularında çok büyük bir yoğunluk var.” Faizsiz kredi desteği için başvuruların başlamasıyla beraber veri tabanına kayıtlarda da patlama yaşandığını vurgulayan Karademir, şu açıklamalarda bulundu: “Şöyle bir örnek vereyim: Biz faizsiz krediyi açıklayıncaya kadar geçen sürede 2016 yılı döneminde KOSGEB'e yeni başvuru Türkiye genelinde 147 bin iken kredi açıklandıktan itibaren beş gün içerisinde 300 bin yeni başvuru oldu. Şu anda herhalde bir 600 bini bulunmuştur. Kahramanmaraş'ta da şu an için 2 bin 500 ile 3 bin arasında yeni başvuru oldu. Veri tabanımız şu anda 12 bine dayandı. Neredeyse kobilerimizin önemli bir kısmı bizim veri tabanımıza kayboldular. Bir yandan onun getirdiği bazı sıkıntılar oluyor. Elbette zaman zaman sistem tıkanabiliyor; ama biz firmalarımız, biraz daha sabır istiyoruz. Personelimiz, bunun üzerinden gelmek için burada fazla mesai yapıyor. Hafta sonu mesai yaptık. Özellikle evrak sistemini tamamlamak ve firmalarımızın ihtiyaç duydukları onayı vermek için gece gündüz çalışıyorlar. İnşallah firmalarımızın sabrıyla bizim ve bankalarımızın gayretiyle Maraş’a en iyi şekilde hizmet edeceğiz.” (KENAN ONARAN)

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel, Depremde Ailesini Kaybeden Çocuklarla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, Depremde Ailesini Kaybeden Çocuklarla Bir Araya...