Trafik terörü kana doymuyor

Trafik terörü kana doymuyor

Kahramanmaraş’ta son 11 ayda sadece emniyet kayıtlarına geçen 4 bin 137 kaza gerçekleşti. Kazalarda 27 kişi olay yerinde olmak üzere 60’ın üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 bin 589 kişi yaralandı. 2016 yılının ilk 11 ayında gerçekleşen kazaların bin 829’u ise maddi hasarlı kaza olarak kayıtlara geçti.

21 Aralık 2016 - 07:33

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetim Şube Müdürlüğü, Kahramanmaraş’ta son 11 ayda gerçekleşen kazaları ve denetimleri kayıt altına aldı. Buna göre 11 aylık dönemde 500 bin 430 denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde; 90 bin 426 cezai işlem uygulandı, 25 milyon 485 bin 999 lira para cezası kesildi. 8 bin 670 araç da trafikten men edildi.  

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetim Şube Müdürlüğü, 2016’nın ilk 11 ayı için tutanak tanzim ettiği ölümlü yaralanmalı kazalardaki sürücü ihlal bilgilerini de istatistiki veri olarak ortaya koydu. Elde edilen verilere göre; bin 473 kez kural ihlali saptandı.

Verilerde en çok dikkat çekici nokta ise Kahramanmaraş’ta ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde 45,6’sı; sürücülerin aracının hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmadığından kaynaklandığı bilgisi oldu. Ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde 17,1’i kavşak geçiş önceliğine uymamaktan; yüzde 6,9’u dönüş kurallarına uymamak ve yüzde 6,3’ü arkadan çarpma nedeniyle gerçekleşti. Kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretine uyulmamasından kaynaklanan kazaların oranı ise yüzde 10 dolaylarında gerçekleşti. Kazalara neden olan diğer ihlal edilen kurallar ise şöyle: “Kurallara uygun olarak park etmiş araçlara çarpmak. Manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak. Yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayaya geçiş hakkı vermemek. Taşıt giremez, trafik işareti bulunan yerlere girmek. Alkollü olarak araç kullanmak. Trafik güvenliği ile ilgili diğer kurallara uymamak. Şerit ihlali yapmak. Aşırı hızda araç kullanmak. Yolcu indirme ve bindirme kurallarına uymamak. Geçme yasağı olan yerlerden geçmek. Eksik, bozuk veya uygun olmayan araç donanımıyla trafiğe çıkmak. Hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek. Araçlara ait kapıları kontrolsüz şekilde açmak, kapamak, inip binmek ve hareket etmek. Motorlu bisiklet ve motosikletleri kurallara uymadan sürmek. Tehlikeli veya aşırı şekilde yükleme yapmak.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı