Festivale 3 gün yetmedi!

Festivale 3 gün yetmedi!

Dondurmanın dünyaca ünlü markası Alpedo-Kervan Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, 3 günün bu festivale yetmediğini söyledi.

26 Eylül 2017 - 18:38

FESTİVAL DOLU DOLU GEÇTİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve sponsor firmalar eşliğinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali, uzun süre hafızalarda silinmeyecek izler bıraktı. Yüzyılın en başarılı festivalinde perde arkasında durarak tonlarca bedava dondurma dağıtan Alpedo-Kervan Pastaneleri, Festivalde gerçekleştirdikleri rekor denemeleriyle dondurma tarihinde ilkleri başaranlar listesine girdi. Trabzon’dan başlayan dondurma tırının gittiği her ilde büyük bir coşkuyla karşılandığını kaydeden Alpedo-Kervan Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, “Dondurma tanıtım tırının Kahramanmaraş’a dönmesiyle 3 gün boyunca dolu dolu bir festival yaşadık. Gerçekten Kahramanmaraş halkının böyle bir festivale çok aç olduğunu gördük. Bu sene ilkini gerçekleştirdik. Eksileriyle artılarıyla çok eğlenceli bir festival oldu. Maraş halkına 3 günlük festival yetmedi. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu 10 güne çıkarırız” dedi.

DONDURMA REKORU BİZDE

Kahramanmaraş 1. Uluslararası Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nin birinci gününde Kervan-Alpedo olarak çok güzel hazırlandıklarını belirten Kervancıoğlu, devasa çengel dondurma ve Türk Bayraklı dondurmayı 60 kişilik bir ekiple 50 gün süre zarfında hazırladıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Bayraklı dondurmamız, vinçle asmış olduğumuz dondurmamızın çalışması 50 gün sürdü. Bu 50 gün içerisinde 60 kişilik bir ekiple beraber bu şovluk dondurmamızı meydana getirdik. Burada da şundan çok mutluyum: Kahramanmaraş dondurmamız Türk bayrağıyla, çengel dondurmasıyla Avrupa standartlarında bir şov gerçekleştirdik. Burada hiç yapılmayan yapıldı. Vinçle çengel dondurma bir şekilde yukarı çıktı. O Türk Bayrağıyla yapılmış dondurma sahneye çıktı. Orada hocamız çıktı ölçüm yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanımız merdiven yardımıyla çıktı ölçüm yaptı. Herkesin huzurunda dondurmamızın rekoru onaylandı. Belgemizi de aldık çok şükür.”

Kahramanmaraş halkının, şehrin marka ürünü dondurma için festival talebinin bu sene karşılandığını belirten Alpedo Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, dondurma üreticilerinin de en az Maraş halkı kadar bu festivali istediğini söyledi.

Kervancıoğlu, şöyle konuştu: “ Yaklaşık 3 seneden beri biz bu festivali gerçekleştirelim diye toplantılar gerçekleştirdik. Büyükşehir belediyemiz bizi toplantılara davet etti. Eski valilerimizden Niyazi Tanılır bizi bu toplantılara davet etti. O da bu festivalin yapılmasını çok istiyordu. Gerçekten halkımız kadar biz de bu festivali heyecanla bekliyorduk. Ne zaman yapalım, nasıl yapalım diye düşünüyorduk. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız öncülüğünde belki 10 defa bu toplantıyı gerçekleştirdik. En sonunda hep beraber karar aldık. İşte Alpedo-Kervan, Akdo, Marasta, Marfedo, Karpedo firmalarımızla beraber kardeş kardeş karar aldık. Büyükşehir belediyemizle beraber çok güzel organize olduk. Olduğumuz organizasyonda da büyük bir dondurma tanıtım tırı ayarlandı. Bu tır Türkiye’nin 14 büyük ilin merkezlerine ulaştı. O illerde yaşayan halkımızla beraber festivali orada dolu dolu yaşadık. 14’üncü günün ardından dondurma tanıtım tırımız Kahramanmaraş’a geldi. Kahramanmaraş’ta da gerçekten dolu dolu bir festival yaşadık. Bu festivalde emeği geçen Büyükşehir Belediyemiz, diğer saygın firmalarımız ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Büyük fedakârlık yaptılar.”

FESTİVALDE BASININ ROLÜ ÇOK BÜYÜKTÜ!

Dondurma festivalinin ilk günü yaptıkları rekor dondurma denemesinin oldukça başarılı olduğunu kaydeden Kervancıoğlu, rekor denemesinin dünyada büyük bir yankı uyandırdığını dile getirerek şunları söyledi: “Dünya, Türkiye, Kahramanmaraş’ı böyle tanıdı. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yine o sponsor markalarımızın ismini saymak istiyorum: Alpedo-Kervan Pastanesi, Akdo, Karpedo, Marasta ve Marfedo! Bu firmalarımızla hep beraber bu işi gerçekleştirdik. Onun için çok mutluyuz, huzurluyuz. İnanın Türkiye’nin hemen hemen her ilinden telefonlar geliyor. Yurtdışından telefonlar geliyor. Bizim buradaki mutluluğumuzu oradaki halkımız da yaşamış. Tabi burada bizim sesimizi kim duyurdu? Bunda basının da çok büyük bir emeği var. Ben buradan basının da her kesimine çok teşekkür ediyorum. Onlar da bu işin bir parçası oldular. Basın olmasa bu işi kim duyacak. Ben tüm basın mensuplarının kalemine sağlık diyorum.”

MARAŞ DONDURMASI 4 MEVSİMLİK!

Alpedo-Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Uluslararası Dondurma Festivali’nin yaz sonu yapıldığı için eleştirilerde bulunanlara ise Kahramanmaraş dondurmasının 4 mevsim boyunca tüketilebilecek bir gıda olduğunu ifade etti. Kervancıoğlu, şöyle devam etti: “Maraş dondurması için sezonun sonu diye bir şey yok. Bizim Maraş’ta dondurma kültürü dört mevsim! Artık bu işin yazı kışı kalmadı. Bu geçtiğimiz kış mevsiminde yine karın altında ben bir şov gerçekleştirdim. Karda insanlara dondurma yedirdik. Biz orada Kahramanmaraş dondurmasının 4 mevsim yenilebileceğini gösterdik. Aslında bunu konuşmamak lazım. O yüzden ben Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın içinin rahat olmasını istiyorum. Kahramanmaraş dondurması 4 mevsim tüketilebilecek bir dondurma! Daha önce İzmir hiç dondurma yemezdi ama şu an İzmir’ yüzde 50 dondurma tattırdık. Kahramanmaraş dondurmasının orada da kışın yenilenebilirliğini ispatladık. Bir de bu aylarda yapılması gerekiyordu. Hava da oldukça müsait gitti. Hava şartları da iyi gitti. Çünkü çok güzel havayı yaşadık. Onun için hiçbir şey geç kalınmış değil. Her şey Kahramanmaraş için! Her şey halkımız için.”

Festivalin sanatçı bölümünün ücretini dondurma üreticilerinin karşıladığını aktaran Kervancıoğlu, “Festivalin son gününde gördünüz. Ben 40 bin diye duydum ama Murat Boz’un 20 bin seyircisi vardı. Yine Kahramanmaraş'ımızı o sahnede gördünüz; en güzel bir şekilde duyurduk. Kahramanmaraş'tayız biz de Kahramanmaraş'a olan vefakarlığımızı sunuyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

DONDURMA FESTİVALİNE 3 GÜN YETMEDİ

Bu sene ilkini gerçekleştirdikleri için festivalde artıların da eksilerin de olduğunu kaydeden Alpedo-Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, festival için 3 günlük eğlencenin tadımlık olduğunu belirtti. Kervancıoğlu, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Bizim burada artılarımız da var eksilerimiz de var. Onları gerçekten yaşadık, gördük. İnşallah önümüzdeki yıl Türkiye’nin 81 iline dondurma tanıtım tırımızı çıkartmayı düşünüyoruz. Şu an biz bunun hesaplarını yaptık. Şimdi bu yetmedi yurt dışından da diğer firmaları da Kahramanmaraş’ımıza davet edeceğiz.  Onları da burada misafir edeceğiz. Yani işte Roma dondurması diyoruz. Yani Roma'dan olsun, yurtdışında olsun. O büyük firmalarımızı buraya çağıracağız. Burada misafir edeceğiz. Ama şunu söylüyorum: bu üç gün yetmedi. Bunu 10 güne çıkartmamız gerekiyor. Bu festivali 10 gün yaparsak; daha dolu dolu olur. Çünkü insanlarımız böyle bir festivale aç. Onun için şu anda eksiklerimizi gördük. Hep notlarımızı alıyoruz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...