Fırıncılar ekmeğe 10 kuruş zam istiyor!

Fırıncılar ekmeğe 10 kuruş zam istiyor!

Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, un, yağ ve susama gelen zamları ekmeğe yansıtamadıklarına belirterek: “Türkiye’de en ucuz ekmeği biz üretiyoruz. Yaptığımız işin karşılığını alamıyoruz. Fırıncı esnaflarımız sürekli zarar içerisinde vebiz ekmeğe 10 kuruş bir zam istiyoruz” dedi.

12 Kasım 2017 - 03:18

Fırıncı esnafının un parası bulamayacak durumda olduğunu ve büyük bir çıkmazın içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Güneş, 2016 yılında Başbakan Binali Yıldırım’ın “ Artık Belediyeler esnaflık yapmayacaklar” sözünü hatırlatarak: “Aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen hala Belediyeler başbakanımızın sözünü görmezden geliyorlar” diye konuştu.

 

“Halk Ekmek Büfelerine Talibiz”

Fırıncı esnafının halk ekmek ile rekabet edecek durumda olmadığına dikkat çeken Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Şehrimizdeki halk ekmek büfelerini, lokantaları, düğün salonları biz çalıştırmak istiyoruz. Biz esnafımızın yanında olunmasını istiyoruz. Halk ekmeğin bünyesinde modern bir tesisi var. Bunun yanında ekmeği bizim satışımızdan çok daha ucuza veriyorlar.Fırıncılarımız bu rekabete dayanamıyor. Bunun yanında simit çıkartıyorlar, bu simitler farklı büfelerde satılıyor. Okul önlerinde halk ekmek büfelerini istemiyoruz. Bizim kantinci esnafımız okul önlerindeki halk ekmek büfelerinde satılan simitlerden dolayı simitlerini satamıyor. Sürekli un, yağ ve susama zam geliyor. Biz yapılan bu zamları ekmeklerimize yansıtamıyoruz. Sürekli zarar içerisindeyiz. Belediyenin 50 kuruş satmış olduğu Simit’i biz o fiyata yapamıyoruz. Vatandaşlar oradan aldığında bizim işlerimiz sekteye uğruyor. Bu ekmek satan büfeler marketlere ve fırınlara yakın yerlere konuluyor. Bu yapılan doğru bir uygulama değil. Fırıncılarımız un parası bulamayacak durumda,şuanda sıkıntılar içerisindeyiz.”

 

“Emeği Ücretsiz Verelim”

İhtiyaç sahiplerine belirli kriterler doğrultusunda ekmeği ücretsiz vereceklerini kaydeden Erol Güneş şunları söyledi: “Dar gelirli vatandaşlara hizmet ekmek gerekiyorsa yine biz yapalım. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kart verilsin gelsin bizden alışveriş yapsınlar, biz bedava ekme verelim. Bize ihtiyaç sahibi geliyor, yine onlara ücretsiz ekmek veriyoruz. Belediyelerini ekmek konusunda bizimle rekabet etmesini doğru bulmuyoruz. Türkiye’de en ucuz ekmeği biz üretiyoruz. Diğer illerimizde ekmekler daha pahalı. Okul önlerine satılan simitlere bir önlem alınması gerekiyor. Biz okul önlerinde satılmasın istiyoruz. Simitler kantinlerimizden alınsın. Bizim esnafımız sürekli zarar ediyor. Bizim esnaflarımız gerçekten çok zor durumdalar. Belediyelerimizden bizlere destek olunmasını istiyoruz. Biz ekmeğe 10 kuruş bir zam istiyoruz. Ekmeğimize zam yapacağız halk ekmek zam yapmıyor diye yapamıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...