Girişimci Kadınlara KADEM Desteği

Girişimci Kadınlara KADEM Desteği

Kadın ve Demokrasi Derneği Kahramanmaraş Temsilciği ve Kahramanmaraş KOSGEB işbirliğinde başlattığı girişimcilik eğitimi ile kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılmasını amaçlıyor.

29 Temmuz 2018 - 04:57 - Güncelleme: 29 Temmuz 2018 - 05:00

Günümüz girişimcilik dünyasında kadın girişimciler de erkekler kadar yer almakta ve başarılı kadın girişimcilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Türkiye'nin dört yanında bir fikri olan kadınlar girişimcilik atakları kendi başarı hikâyelerini yazıyor. Projenin kadınlar için önemine değinen İl Temsilcisi Mutlu Aslantürk, "Bizim için büyük bir adım, ülkemiz açısından da belki mütevazı ama önemli ve hayırlı bir adım olacağını düşünüyorum. Sosyal dengesizliğin giderilmesi ve kadınların ekonomiye katılımının dengeleyici bir unsur olacağından hareketle toplumsal ve iktisadi planlamada bazı şeyleri değiştirmeye başlamamız gerekiyor. Çalışmamız Kadem'in kadının ekonomiye katılımı noktasında yürüttüğü bir projedir’’ dedi.

Aslantürk sözlerine şöyle devam etti; ‘’Kadın ve Demokrasi Derneği olarak kadınların sosyal statüsünün yükseltilmesi için mesleki eğitim ve kişisel gelişimleri gelişim yönünde birçok faaliyetlerimiz oldu. Kahramanmaraş Temsilciliği olarak da kadınlarımız için geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda KOSGEP destekli 30 kadınımıza bir girişimcilik kursu tertip ettik. Proje ile kadınlarımızın girişimcilik yeteneklerinin artırılması, girişimcilerin yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürülebilmeleri amaçlanmaktadır.’’

Bir ülkede girişimciliğin desteklenmesi demek o ülkenin kalkınması demektir diyen Aslantürk, ‘’Kadınların üretime katılması, hem iktisadi açıdan hem sosyal açıdan ayrı bir zenginliktir. İş dünyasına farklı bir ilham vereceğine inancımız sonsuz. Çünkü her işin başı eğitimden geçiyor. Bilinçli bir kadın demek; bilinçli bir nesil demektir’’ ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x