Şimdi altın alım zamanı..

Şimdi altın alım zamanı..

Altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Bu günlerde düşüşte olan altın, hem esnafı sevindirdi hem de düğün hazırlığında olan çiftleri.

29 Temmuz 2018 - 05:00

Altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor Kahramanmaraş esnafı şuanda düşte olan altının evlenecek çiftleri ve birikim yapan insanların şu anda altın alması gerektiğini belirtti. İlerleyen zamanlarda geri yükseleceğini belirten esnaf alacaklarsa bu zamanlarda alsınlar, satacaklarsa ilerleyen zamanlarda satsınlar diyerek vurguladı.

Gıda mühendisi ve aynı zamanda 22 yıllık Kuyumculuk yapan İbrahim Korkmaz altın fiyatlarındaki değişimi şu şekilde ifade etti “Şuan da 22 ayar çeyrek altın 188 TL, Külçe altın ise 189 TL. Son 6 aylık dönemde, fiyatlar seçim öncesi yükseliyordu 197 TL’ye kadar çıkan bir trend içerisindeydi.  Seçim sonrasında 188 TL’ye 189 TL’ye kadar düşmüş durumda şuanda. Genel itibari ile bir istikrarsızlık söz konusu, şuanda ama bunun için altın geriye doğru gidiyor diyemeyiz çünkü neticede ekonomik göstergeler, parametreler henüz daha yerli yerine oturmuş değil. Bu doğrultuda gelecek günler bu noktada daha müsteh bir çizgi oluşturacaktır” dedi.

İlerleyen günlerde altın fiyatlarının düşmeyeceğini anlatan Korkmaz; “Ümit ederiz düşer ama pek düşer kanaatin de değilim çünkü sanki bizim ülkemize ait bir etkenle altın fiyatları düşmüyor. Bu altın fiyatları ekonomik gelmeler doğrultusunda oluşan bir piyasa. Bu doğrultuda genelde baktığınız zamanda küresel ölçekte hala savaşlar bitmiş değil. Yakınımızda olan orta doğudaki Suriye krizi devam ediyor. Altın her zaman için ben savaş endeksli bir gelişim gösterdiğini düşünenlerdenim, bu doğrultuda da altının yükselmeye devam edeceğini parametrenin yerli yerinceye kadar oturuncaya kadar pek öyle görünmüyor şuanda. Uzun vade de yükseleceği kanaatindeyim.” İfadeleri ile sözlerini tamamladı.

40 yıldır altınla uğraşan yılların emektarı Abdürrahim Burun altın fiyatlarındaki son durumun düştüğünü ve alım zamanı olduğunu şu ifadelerle anlattı “Altın fiyatlarındaki son durum biraz düşüte çünkü 205 TL’leri görmüştü tekrar geriledi. Şuanda fiyatlar iyi alım zamanı.” Dedi. 6 aylık altın fiyatlarını Burun “6 ay önce fiyatlar 90’ların üzerinde idi 198, 199 ama şuanda 188 TL. İyi bir şey şuan için. Uzun vadede altın tabi indirimde kalmaz. İllaki yükselecektir.” Değerlendirmesinde bulundu.

Mete Koca altın fiyatlarının şuan itibarı ile Çeyrek altının 22 ayar 188 TL olduğunu ve külçe altının 189 TL olduğunu belirtti Koca, “ Biraz da olsa düşüş gerçekleşti ama fazla düşüşte kalacağını düşünmüyorum.” Dedi. Son 6 aylık altın fiyatını Koca şu şekilde değerlendirdi ve konuşmasını sonlandırdı “6ay önce 190’ların üzerinde idi şu sıralar düşüş yaşandı. Şu anlık düşüş var ama yükselecektir elbet.” Dedi.

Hasan Kütükçü altın fiyatlarının seçimden bu tarafa aynı seyirde devam ettiğini değişiklik olmadığını belirtti. Kütükçe son 6 ay içerisinde altın fiyatlarını şu şekilde telaffuz etti “Hiçbir değişim olmadı. Bundan sonrada düşeceğini zannetmiyorum.” İfadeleri ile sözlerini sonlandırdı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x