Görenler hayret ediyor

Görenler hayret ediyor

Kahramanmaraş'ta görme engelli tavuk karası rahatsızlığı olan vatandaş 10 yıldır müezzinlik yapıyor.

02 Şubat 2017 - 14:10

Tavşan Tepe Mahallesinde bulunan Mustafa Sabancı Camiinde görev yapan Görme engelli Lütfullah Kayıran tam 10 yıldır müezzinlik yapıyor. Tavuk karası hastalığı olan Kayıran görenleri bu azmiyle hayrete düşürüyor. Bunların yanı sıra sesinin güzel olduğunuda dile getiren Camii cemati, büyük feyz aldıklarını ifade ediyorlar.

Kayıran ile yaptığımız özel röportajda bu mesleği bilgisayardan ve telefondan dinlediği ayetleri ezberleyerek idam ettirdiğini dile getirdi.

 

 

'SESLİ DİNLEYEREK EZBERLİYORUM'

Tavuk karası hastalığının 20 yaşından itibaren dahada hızlı ilerdiğini dile getiren Kayıran, "Yaklaşık 10 yıldan bu yana müezzinlik yapıyorum. Doğuştan görme engelliliğim var fakat bu her sene daha artan bir hastalık oluyor. Bu hastalığın adı tavuk karası diye adlandırılan ve 20 yaşından sonra daha da hızlı ilerleyen bir hastalıktır. Ben hafız olması şerefine ulaşamadım fakat bir çok duayı biliyor ve bu dualarıda bilgisayar ve telefondan sesli şekilde dinleyerek ezberliyorum" dedi.

 

'BELİRLİ BELİRSİZ GÖRÜYORÜM'

Görme engelli vatandaşlara tavsilerde bulunan Kayıran, "Ben İmam hatip okuyup bu mesleği seçtim. Zaten bu hastalıkla başka bir yerde çalışma şansım çok azdı. Çok şükür ki bu meslekteyim. Şu anda 29 yaşındayım babamda benimle beraber burada cami hocalığı yapıyor. Gözüm ise belirli belirsiz görüyor. Sadece karanlık ve aydınlığı anlayabiliyorum. Burdan ise benim gibi görme engelli arkadaşlarıma tavsiyem, dünyalarına kapanmasınlar ve umutlarını yitirmesinler. Normal insanlar nasıl yaşıyor ve hayatlarını idam ettiriyorlarsa onlarda o gayretle hayatlarını devam ettirmelilerdir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x