Gribin düşmanı: Ceviz Kabuğu Çayı

Gribin düşmanı: Ceviz Kabuğu Çayı

Ceviz kabuğundan çay olur mu, demeyin! Zira ceviz kabuğundan yapılan çay, griple mücadeleye birebir. Özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gerekiyor.

17 Aralık 2016 - 07:32

Cevizin her derde deva çok faydalı bir yemiş olduğunu herkes biliyor. Peki ya zarı ve kabuğuyla ilgili ne kadar bilgi sahibiyiz? Çöp diye atıyoruz ama kabuğu da içindeki zar da çok değerli ve çok faydalı.

Uzmanlar ceviz kabuğu çayının özellikle gıcık öksürüğünün tedavisine birebir iyi geldiğini söylüyor. Tabi ceviz kabuğunun faydaları bununla da kalmıyor. Öksürük, üst solunum yolu enfeksiyonu, burun akıntısı, aksırma gibi hastalıklara da ceviz kabuğu çayı çok iyi geliyor. Aynı zamanda çok iyi bir balgam sökücü olan Ceviz Kabuğu Çayının hazırlanışı ise şöyle: “Akciğer dokusuna benzeyen ceviz kabuğu parçalarının hiçbirini ziyan etmeden bardağın içine yerleştirdikten sonra kaynar suyu üzerine ilave ediyorsunuz. 3 dakika süreyle bunu bekletildikten sonra koruyucu, hücre yenileyici, proteinlerin bulunduğu multivitamin haline gelen ceviz kabuğu çayı içmeye hazır hale geliyor.”  

Ceviz kabuğu çayının taze tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, sivilce ve cilt lekelerinin tedavisinde kozmetik ürünlerin yerine de kullanılabildiğini kaydediyor.

Birçok derde deva olan ceviz, Kahramanmaraş’ta çok ciddi bir pazar haline geldi. Cevizin ekonomi ve sağlık açısından getirisinin farkına varan Kahramanmaraş halkı, düzenli ceviz bahçeleri yapmaya başladı. Öyle ki dünya ceviz üretiminde ilk 3 sırada yer alan Türkiye için Kahramanmaraş, müthiş bir ceviz deposu konumunda. Maraş ekonomisinde ceviz oymacılığı gibi bir sektörün varlığının yanında yemiş ve şıralık ürün olarak da ciddi bir pazar payının olması, Türkiye ceviz üretiminde Kahramanmaraş’ın yerini açıkça gösteriyor. (KENAN ONARAN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı