İç giyimi içlikler kurtardı!

İç giyimi içlikler kurtardı!

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle Kahramanmaraş’ta son 3 gün içinde içlik satışlarında büyük patlama yaşandı.

17 Aralık 2016 - 07:31

Balkanlardan gelen soğuk hava, Kahramanmaraş’ta da etkisini gösterdi. İlimizde Salı gününden itibaren kendini gösteren aşırı soğuklar, vatandaşı içlik alımına yönlendirdi. Normal zamanlarda 5 ile 10 tane içlik satan iç giyim firmaları, son 3 günde ortalama 200 civarında içlik satmaya başladı. Son günlerde vatandaşlardan aşırı derecede içlik talebi aldıklarını belirten Kapalı Çarşı iç giyim esnaflarından Ahmet Yorgun, “İçlik ürün satışlarımız ilk kar yağışının ardından gözle görülür şekilde arttı. Müşterilerimiz soğuk kış günlerinde üşütmemek için içlik alıyor. Satışlarımızın artması da yüzümüzü güldürüyor” dedi.

Sıcak geçen yaz aylarının ardından Aralık ayında ilk karı gören Kahramanmaraş halkı, hasta olmamak için soluğu iç giyim firmalarında aldı.

Havaların soğuması ile elbise altına giyilen iç giyimde beklentilerin üzerinde satış yaptıklarını ifade eden Kapalı Çarşı iç giyim esnaflarından Ahmet Yorgun, içliklerin yanı sıra, kışlık çorap, iç çamaşırı, pijamada, atkı ve eldiven satışlarının da ciddi oranda arttığını söyledi. Yorgun, “Son dönemlerde termal içliğe daha fazla yoğunlaşma var. Hem daha spor duruyor, hem de potluk oluşturmuyor. Bir de termal içlikler vücut ısısını koruduğu için özellikle gençler bunu tercih ediyor. Yün içlikler ise sağlık açısından çok iyidir. Doktorlar da bunu ‘bronşit atleti’ diye tavsiye eder. Yüzde 75-80 yün oranı vardır” ifadelerine yer verdi. Ürünlerin kalitelerinin ve fiyatlarının markalara göre değiştiğini belirten Yorgun, vatandaşların içlikle soğuktan korunabileceği düşüncesinin doğru olduğunu kaydetti. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...