Güvendeyiz!

TÜİK Araştırma verilerine göre Kahramanmaraş Asayiş Acısından en güvenli yaşanabilir İlk 4 il arasında yer aldı.

04 Şubat 2016 - 08:28

Önceki yıllarda akşam belli bir saatten sonra cadde veya sokak aralarında insan görmek pek mümkün değildi şu an ise halkımız çok rahat bir şekilde istediği gibi gecenin geç saatlerine kadar rahatça huzurla gezebiliyor. İnsanlar gece gündüz rahatça parklarda bahçelerde dolaşabiliyor. Üstelik bu memlekette en az 100 bine yakın yabancı uyruklu daha doğrusu misafir konumunda olan Suriyeli olmasına rağmen halkın can ve mal güvenliğini ön planda tutan polisimiz gece gündüz demeden mesai saati gözetmeksizin canı pahasına halkın huzur ve güvenliğini sağlıyorlar.

 

POLİS FARK YARATACAK OPERASYONLARA İMZA ATTI

Peki, bu il neden Türkiye’de en güvenli 4. İl oldu, TÜİK verilerinde bu tespit söyle yapıldı.

1. Suç istatistiklerinin seyri

2- Kamunun asayiş hizmetlerinden memnuniyetini ölçen anketler

3- Halkın gece saatlerinde kendisini sokakta güvenli hissetme derecesinin Anketlere göre ölçümü Eşdeğer büyüklükteki iller ile kıyaslandığında ve bulunduğu Coğrafya durumu dikkate alındığında Artı 100 bin Suriyeli olmasına rağmen olaylarda artış olmaması Büyük çaplı önemli asayiş olayı olmadığı tespitiydi.

 

POLİSİN GÜVENLİK BAŞARISI NASIL GELDİ

Bulunduğu konum itibariyle batıda bulunan birçok ile rağmen 4. Sırayı alması büyük başarı

Artı 100 bin Suriyeli nüfus olmasına rağmen suç oranlarında artış olmadı oysa benzer büyüklükteki ilçelerde suç artıyor.

Sivil ekipler kavşakları takip etti, dilencilik yapan çocukları ve kadınları hissettirmeden aldılar.

Çünkü çocuklar resmi polis araçlarını görünce kaçıyor ve trafiği tehlikeye sokuyordu. Emniyet yetkilileri hem çocukların hayatını riske sokmadı hem de dilencilik konusunu çözdü. Artık sokaklarda eskisi gibi her yerde dilenci yok, nadiren mendil satan çocuklar olsa da bu konuda epey başarı sağlandı.

Şehir merkezinde önemli bir asayiş olayı yaşanmadı; büyük çaplı soygun, çelik kasadan hırsızlık olmadı, kapkaç gibi olaylar birkaç basit olay dışında yaşanmadı

Özellikle kent park, ulu cami, kale civarı ve Trabzon caddesinde gerek sabit resmi ekipler, Yunus ekipleri ve resmi-sivil yaya devriyeler önleyici tedbirleri artırdı. İnsanlar gece gündüz rahatça parklarda bahçelerde dolaşabiliyor

Çevre yollarında devam eden 24 saat uygulamalar, şehir içinde kritik yerlerde yapılan uygulamalar asayiş ve trafik yönünden olumlu sonuçlar verdi

 

OKULLARDA UYUŞTURUCU OLAYI YAŞANMADI

Daha senenin başında çok sayıda operasyon yapan ekipler ilde ne kadar torbacı  (uyuşturucu satıcısı ) varsa tutuklattırdı. Uyuşturucu konusu daimi kullanan çok az kişi dışında sorun olmaktan çıktı. Özellikle asayiş polisi tüm okul giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirlerini artırarak öğrenci güvenliğini sağladı. Okullarda önemli olaylar olmadı. Okul önlerinde ilgisiz kişiler anında uzaklaştırıldı ve haklarında idari para cezaları uygulandı

 İl merkezindeki tüm cinayetler çözüldüğü gibi ilçelerdeki geçmiş tarihli cinayetler bir bir çözüldü.

 

NÜFUSUNA RAĞMEN HIRSIZLIK OLAYLARI EN AZA İNDİ

 Haftada birkaç hırsızlık vakası yaşanır oldu. Bunlar da zaten genelde aydınlatıldı.

Asayiş ekipleri Antep Adana ve Kayseri yollarını tutarak hırsızlıktan sabıkalı kişileri daha ile girmeden sorguya aldılar. Yüzlerce hırsız şüphelisi daha ile girmeden deşifre oldu.

 

TERÖR KONUSUNDA DA İLİMİZDE OLAY YAŞANMADI

Son zamanlarda başında yer alan IŞİD operasyonlarına da değinmek lazım

Yakalanan IŞİD militanları ile ilimizin bir ilgisi yoktur

Tamamı ilimiz güzergâhından transit geçmekte iken yakalandı. 10 ayrı IŞİD militanı buradan batıya veya sınıra doğru geçmekte iken yakalandı. Amerika’yı alarma geçiren ve Tüm Türkiye’nin aradığı canlı bomba Hardavi Kahramanmaraş tan geçiş yaparken yakalandı.

Fidye için kaçırılan Suriye uyruklu 10 yaşındaki Yenen Hüsrom isimli çocuğun 5 ilde yapılan eş zamanlı film gibi operasyonla Mersin erdemlide fidyecilerin elinden kurtarılması, fidyeciler in arasında uyurken sağ salim alınması yılın en önemli operasyonu oldu. Büyük bir şebeke çökertildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x