Haklarını aradılar 3 puanı kaptılar

Haklarını aradılar 3 puanı kaptılar

2.Amatör kümede heyecan her geçen gün alınan sonuçlardan sonra daha da artarken A ve B grubunda disipline sevk edilen maçlardan hükmen sonuçlar çıktı.

05 Haziran 2017 - 16:55

Kahramanmaraş Büyükler Ligi 2. Amatör Küme de mücadele eden Edelerspor ile Kurtuluş 1920 Maraşspor ekipleri geçtiğimiz haftalarda 0-0 berabere kaldıkları karşılaşmalarda rakiplerinin talimatlara aykırı kurallara karşılık rakiplerine itiraz eden 2 takımda haklarını arayarak 3 puanı hükmen aldılar. 

 

EDELERSPOR İLE KURTULUŞ 1920 SPOR HÜKMEN GALİP

Kahramanmaraş 2.amatör küme A grubunda 9.haftada oynanan ve 0-0 sona eren Karamanlıspor, Edelerspor3-0, B grubunda ise 8.haftada oynanan Hartlap Köyü Ali Doğanspor, Kurtuluş 1920 spor'u 3-1 yendiği müsabakada Kurtuluş 1920 spor 3-0 hükmen galip sayıldı.

 

EDELER HAKLARINI ARADI

2.Amatör kümede son 3 haftaya girilirken heyecan da artmaya devam ediyor. A Grubu gittikçe belirginleşmek yerine alınan sonuçlardan sonra nabız daha da artıyor. Grubun 9. haftasında İddialı diğer ekip Edeler Spor ise Karamanlı ile 0-0 berabere kalmasına rağmen Karamanlı Sporun statü dışında oyuncu oynatması sonrası 3 puanı alacağa benziyordu. Bu sonuçlar sonrası As Vefa, Ferhuş, Edeler, Çağlayancerit ve Pazarcık grupta art arda gelerek grubun da heyecan seviyesini artırmış olmuşlardı. Grubun iddialı takımlarından Edeler Spor ise Karamanlı arasında gerçekleşen ve 0-0 berabere biten karşılaşmada Formalite oynanmış bir maç olan bu karşılaşma Karamanlı Sporun 2.Küme statüsüne uymayan yaş ta oyuncu oynatması nedeniyle Edeler Spor adına başlamadan bitti denebilir. Komiteye verilen dilekçe ile Edeler Spor adına yapılan başvuru komite tarafından disipline gönderilmişti.

 

SONUÇ HÜKMEN GALİBİYETE DÖNÜŞTÜ

Kahramanmaraş 2.amatör küme A grubunda 9.haftada oynanan ve 0-0 sona eren Karamanlıspor, müsabakada Edelerspor 3-0 hükmen galip sayıldı. Karamanlıspor'un futbol müsabaka talimatında belirtilen hükümler dışında futbolcu oynatttığı gerekçesiyle Disiplin Talimatı 46.madde gereği Edelerspor'a 3-0 hükmen mağlubiyetine karar verildi.

 

İLK GALİBİYETİNDE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

2016-2017 Futbol sezonu 2. Amatör Küme müsabakalarının start alması ile birlikte hafta sonu 8 karşılaşma oynandı ve bu karşılaşmalarda fileler 38 kez ağlarla buluşmuştu. İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanacak ve 16 Takımın mücadele ettiği 2 Grupta ilk galibiyetine ulaşan HArtlap Köyü Ali Doğanspor 3-1 kazandığı maçta disipline sevk edilmişti.

 

KURTULUŞ 1920 RAKİBİNİN VİZESİZ OYUNCUSUNU TESBİT ETTİ

Ligin artık yavaş yavaş belirginleştiği B grubunda Üst sıralar ve alt sıralar olarak oynanmaya devam ettiği karşılaşmalarından biri olan Hartlap Köyü Ali Doğan Spor ile Kurtuluş 1920 Spor arasında oynanan karşılaşmayı Hartlap Köyü Ali Doğan Spor 3-1 kazanarak Köye üç puanla dönmesini bilmişti.

2.amatör küme B grubunda 8.haftada Hartlap Köyü Ali Doğanspor, Batıpark futbol sahasında Kurtuluş 1920 spor'u 3-1 yenerek bu sezon ligdeki ilk galibiyetini aldı. İlk yarının son dakikalarında Hasan Hüseyin Hekimoglu'nun golü ile Kurtuluş 1920 spor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda Hartlap Köyü Ali Doğanspor'a galibiyeti getiren golleri İsmet Nacar 2 gole imza atarken 1 gole ise Servet Bozoğlu imza attı. Skor 2-1 iken Hartlap Köyü Ali Doğanspor'da Muhammed Bakır kırmızı kart gördüğü maçta Kurtuluş 1920 spor rakibinin vizesiz futbolcu oynattığın fark edip itiraz ederek hakkını aramaya çalıştı.

 

KURTULUŞ HAKLI ÇIKTI VE 3 PUANI KAPTI

Ligin yeni takımlarından biri olan Kurtuluş 1920 spor Ligin 8. haftasında karşılaştığı ve 3-1 mağlup olduğu Hartlap Köyü Ali Doğanspor’a itiraz ederek maçı disipline taşımıştı. 2.amatör küme B grubunda 8.haftada Hartlap Köyü Ali Doğanspor,  Kurtuluş 1920 spor'u 3-1 yendiği müsabakada Kurtuluş 1920 spor 3-0 hükmen galip sayıldı. 2016/2017 Futbol Sezonu için vizesi olmayan futbolcuyu oynattıığı gerekçesi ile talimatlara aykırı davranan, Hartlap Köyü Alidoğanspor Disiplin Talimatı 46.madde gereği Kurtuluş 1920 Spor'a 3-0 hükmen mağlubiyetine karar verildi ve Ligin yeni takımı Kurtuluş 1920 Maraşspor haklı çıkarak mağlup olduğu maçtan galibiyetle ayrılan taraf oldu. (HABER: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu