Hocalı katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız
Reklam

Hocalı katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız

Kahramanmaraş Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine düzenlenen saldırılının hala acısını yaşadıklarını belirterek; “29 yıl önce hunharca katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi.

01 Mart 2021 - 04:33

Kahramanmaraş Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, Kahramanmaraş Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Hocalı Katliamının 29. Yıl dönümü anma etkinliklerine katıldı.

Hocalı Şehitleri Millet Bahçesinde düzenlenen etkinlikte dua ederek anıta karanfil bırakan Başkan Kaçamaz, Yükseköğrenimini Azerbaycan’da görmüş biri olarak Azerbaycanlı kardeşleriyle aynı üzüntüyü her zaman yaşadığını belirtti.

29 yıl önce yaşanan katliamın insanlık tarihine kara leke olarak geçtiğini belirten Başkan Kaçamaz; “Ermenistan Cumhuriyeti birlikleri tarafından, Hocalı şehrine düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere toplam 613 masum Azerbaycanlı kardeşimizin acısını unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Her yıl düzenlenen anma etkinliklerine üzüntülü olarak katılıyorduk, şimdi ise işgal altındaki toprakların kurtulması; bir nebze olsun kalplerimize su serpilip teselli oldu. Tarihten beri gelen kardeşliğimiz ilelebet sürecek, tüm Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği iki devlet tek millet olarak tarihteki yerini koruyacak.” Dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x