İthal ete tüketici karar verecek

İthal ete tüketici karar verecek

Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Abdulkadir Arifoğlu, ithal etin gelip gelmemesine tüketicinin karar vereceğini ve marketlerde ucuz etin satılması halinde kasap esnafının yok olacağını ileri sürdü.

17 Ekim 2017 - 02:48

Şuan itibarıyla et fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Arifoğlu: “Et fiyatlarının yüksek olması tüketiciyi, kasap esnafını mağdur etmektedir. Bir ürün pahalı olduğu zaman bunun satışı çok zor olur. Çünkü vatandaşımızın yüzde 25’i et tüketebilmektedir. Orta kesim insanların bu pahalı etleri tüketmesi mümkün değildir.”dedi.

 

“KASAP ESNAFI YOK OLUR”

Et fiyatlarının düşürülmesinin ithal et ile kesin bir sonuca ulaşılamayacağına değinen Arifoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bu et fiyatlarının yüksekliğinin nedenlerini bakanlığımıza ilettik. Ama ne yazık ki bu yüksek fiyatların neticesinde bakanlığımız çareyi ithal et getirmekte, lop et (kemiksiz et) getirmek istemektedir. Marketlerin reyonlarında bu etleri bakanlık adına satacaklarını dile getirmektedirler.  Eğer bu tarz reyonlarla halka ucuz et satmak isteyecekler ise bu kasap esnafının yok olmasına neden olacaktır. Eğer bakanlığımız ucuz et arıyorsa başka şekilde aranması gerekiyor. Burada tüketici ve tüketicinin mutlu olması gerekiyor. Ucuz et’e vatandaş rağbet gösterebilir ama kasap esnafı burada mağdur olur. Et fiyatlarının yüksek olması tüketiciyi, kasap esnafını mağdur etmektedir. Bir ürün pahalı olduğu zaman bunun satışı çok zor olur. Çünkü vatandaşımızın yüzde 25’i et tüketebilmektedir. Orta kesim insanların bu pahalı etleri tüketmesi mümkün değildir.”

 

“KASAP ESNAFI EVİNE ET GÖTÜREMİYOR”

Ucuz etin marketlerde satılmaması gerektiğini savunan Başkan Arifoğlu : “Üretici ve tüketiciyle köprü olan kasap esnafımızı yok etmeyelim. Bazı kasap esnafı evine et bile götürememektedir. Tüketiciyi memnun etmek için üreticiyi yok etmeyelim. İthal et kasap esnafını sonu olur. Biz ithal ete karşı değiliz ama market reyonlarında ucuz et satılmasına bizim esnafımız dayanamaz iflas eder. Bizim tek şikayetimiz sadece market reyonlarında satılmasın. Eğer ucuz et satılacaksa kasaplara da ucuz et verilsin. Onlara satış yapsınlar.  Bazı marketler kasapların ekmeklerine göz dikmiş durumdadır. Kasapların satmış olduğu sadece ettir bunu da elinden almasınlar. Tabi ki son söz tüketicinindir. Kemiksiz etin gelmesinde tüketici karar verecek.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x