Kaçak avlanma balığı vurdu!

Kaçak avlanma balığı vurdu!

Kahramanmaraş’ta kış aylarında vatandaş tarafından oldukça fazla rehavet gören deniz ürünü olan balık, kaçak avlanmadan dolayı sıkıntılı günler geçiriyor.

30 Ocak 2017 - 19:19

Barbunya balığından çipura balığına, hamsiden istavrit balığına ve kefalden kolyoz balığına birçok çeşidi bulunan ve herkesin bildiği gibi insan sağlığına oldukça faydalı olan deniz balıkları yasak avlanmadan dolayı denizlerden balık çıkmayınca,balıkçı esnafını ithal balığa yönlendiriyor. Balık sezonu olmasına rağmen hiç yok denecek kadar az çıkan balık, esnafı yasak avlanmadan dolayı isyan ettirdi.

‘DENİZDEN BALIK ÇIKMIYOR’

Balık satışı ve deniz balıkçılığı işletmeciliği yapan Merdan balıkçılık sahibi İbrahim Sarı, balık çıkmadığı için isyan etti. Sarı, “Kış sezonu olması itibariyle balığa olan ilgi çok oluyor fakat denizde balık bulabilirsek satışını yapmaya devam edeceğiz. Bu sezon denizden balık çok az çıktığı için balık yetiştiremiyoruz. Bir gün balık çıkıyorsa 3 gün balık çıkmıyor. Bunun nedeni ise kaçak avlanmalardan dolayı balık çıkmıyor. Yazın balıkların yumurtlama döneminde kaçak avlanmalardan dolayı kış sezonundaki balığı oldukça olumsuz etkiliyor. Hem balıklar üreyemiyor hem de o zamanlarda çıkan balıklar kıyıya yakın olduğu için daha kolay yakalanıyor ve daha çok balık çıkıyor. İnsanlar bunlara aldanıp yasak avlanma yapıyor. Aslında yasak avlanmasalar ve avlanma sezonunu bekleseler denizlerde herkese yetecek hatta fazlasıyla balık çıkar” dedi.

‘SIKI DENETİM, SIKI DENETİM VE SIKI DENETİM’

Kaçak avlanmanın önüne geçilmesi için sıkı denetim yapılması gerektiğini söyleyen Sarı, “Bizde vatandaşlar mağdur olmasın diye ve kaçak avlanmadan dolayı balık çıkmamasından dolayı denizden balık çıkmayınca bizde dışarıdan ithal balık satışı yapıyoruz. Bu konuda denetimler var fakat demek ki yeterli değil. Şu an kış sezonu olduğu için balığa olan ilgi ve talep çok fazla fakat dediğim gibi balık olmayınca insanlar balık bulamıyorlar. Balık az olunca ve ithal olunca tabi fiyatları da ister istemez olumsuz etkiler. Geçen senelerde balıklar oldukça çoktu. Eğer bu kaçak avlanmanın önüne geçilirse bundan sonra da daha iyi olur. Biz istiyoruz ki sıkı denetim, sıkı denetim ve sıkı denetim” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x