Kadınlar adil bir yaşam istiyor

Kadınlar adil bir yaşam istiyor

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dün Kahramanmaraş 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan Kahramanmaraş Kadın Platformu üyeleri, girişimci kadınlar için pozitif ayrımcılık talep ettiler.

08 Mart 2017 - 11:37

Platform üyeleri adına konuşan Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Kibar Özdemir, şöyle konuştu: “İlk defa Kahramanmaraş'ta sizlerle birlikte alanda 8 Mart'ı yâd ediyoruz. Bu onur verici bir şey! Biz girişimci kadınların hükümetimizden, devletimizden talebi var! Girişimci kadınlar için özellikle vergilerden muafiyet istiyoruz, ilk 5 yıl için! Girişimci kadınların kredi taleplerinde banka faizlerinin daha düşük olmasını istiyoruz. Yine biz girişimci kadınlar kendi ürettiğimiz ürünleri pazarlama noktasında kamudan destek istiyoruz. Bize yol göstersinler.”

Programda, Kahramanmaraşlı girişimci kadınların üretimini yaptıkları ürünlerinin sergilendiği stantların yanında, yöresel halk oyunları izleyici kitlesini coşturdu.

Kadınlar, şenlik havasında geçen programda; kamudan özellikle girişimci kadınlar için yardım istedi. Platform adına konuşan Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Kibar Özdemir, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sıradan yazılmış bir gün değildir. Altında 128 tane kadının cesedi var. Emek adına fabrikada verdikleri mücadelede talepleri insanca yaşamaktı. 8 saatlik çalışma süresinin verilmesi yaşanabilir bir ücret talebiyle yola çıktılar. Ama ne yazık ki bu talepleri ölümle cevap oldu. O yüzden diyorum ki sizlere 8 Mart önemlidir. 8 Mart kıymetlidir. Hak yolunda, emek yolunda verilen büyük bir mücadelenin adıdır 8 Mart”dedi.

Girişimci kadınların aile bütçesine katkı amacıyla ter döktüklerine değinen Özdemir, şöyle konuştu: “Biz girişimci kadınlar evimize ekmek götürmeye çalışırken; çocuklarımızın cebine bir simit parası koymaya çalışırken bizim emeğimizi Kahramanmaraş halkı görsün. Önceliğiniz girişimci kadınlardan alışveriş olsun. O kadınlar, özverili kadınlar! Çocukları için aileleri için alın teri döküyorlar. Bunu yadsıyamazsınız. O yüzden önceliğiniz girişimci kadınların ürettiği ürünler olmalıdır diye düşünüyorum. Elbette ki hak mücadelesi zordur. Alın teri ister, emek İster, mücadele ister, direniş ister. Dünden bugüne gelen mücadelemizde sevgili Peygamberimizin eşi ticaret yapıyordu. Bundan feyz almalıyız.” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı'nda girdiği mücadelesinde silah arkadaşlarının kadınlardan oluştuğunu dile getiren Başkan Kibar Özdemir, şu açıklamalarda bulundu: “Mustafa Kemal’in silah arkadaşları, Kara Fatmalar’dı; bunu da unutmayın lütfen! Bugünkü ekonomik mücadelede de yine biz kadınlar, sizlerin yanınızda olup omuzlarımızdaki yükü paylaşmak istiyoruz. Diyoruz ki hakça paylaşalım. Sevgiyi, saygıyı hakçe paylaşalım. Unutmayın ki bu toplumu yetiştiren kadınlardır. Biz, sizleri büyütüyoruz. Besliyoruz topluma, yine cemaate katıyoruz. O yüzden kadınlardan sevginizi, desteğinizi, aklınızı, fikrinizi esirgemeden bir yolda yürüyelim. Biz, hiç kimsenin ne bir adım önünde ne bir adım gerisinde olmak istiyoruz. Adil bir yaşam biçimi talep ediyoruz. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Babalarımızsınız, amcalarımızsınız, çocuklarımızsınız.” Son yıllarda özellikle kadın ölümlerinin artışına dikkat çeken Özdemir, şunları söyledi: “En yakınları tarafından her gün üç tane kadın bu topraklarda öldürülüyor. Bu oran yüzde 1500 artmış durumdadır. Neden? Herkesin oturup kendini sorgulaması gerekiyor. Neden bu sıkıntılar yaşandı? Neden toplumda boşanma oranları artmıştır? Neden sevgi, saygı azalmıştır? Neden ortak paylaşım yok edilmiştir? Neden? Bunların hepsini ayrı ayrı sizlerin düşünmesini istiyorum. Hepimiz birlikte ülkemiz için milletimiz için Kahramanmaraş’ımız için mücadele ediyoruz.”

Özdemir’in konuşmasının ardından alana gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, kadın girişimcilerin stantlarını ziyaret ederek; Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu