AFAD’a gönüllü katılım var

AFAD’a gönüllü katılım var

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan; “Afet öncesi ve sonrasında yönetimin iyileştirilmesi noktasında AFAD kuruluşu çok önemli adımlar atmaktadır. Bugün gönüllü olarak AFAD hizmetlerine katılım var. Kahramanmaraş'ta da insanlarımız son derece deprem konusunda hissiyatlı” dedi.

08 Mart 2017 - 11:38

Birinci derece deprem bölgesi olan Kahramanmaraş’ta deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. 4 ille birlikte aynı anda yapılan tatbikatı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Ankara Afad Başkanlığında koordine etti. Demokrasi meydanında Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’a canlı olarak bağlanıldı.

Burada bir açıklama yapan Vali Vahdettin Özkan, deprem gerçeği karşısında halkın son derece bilgilenmek istediklerini söyledi.

Vali Özkan şöyle konuştu: “Esas itibarıyla kamu kuruluşlarımız, olağanüstü durumlarda afet öncesi ve sonrasında neler yapılacağını hem mevzuatı ile hem faaliyetiyle zatıalinizin koordinasyonunda çok güzel yaptıkları malum. Bu hizmet, olağanüstü durumlarda kamu kuruluşları ile beraber bütün vatandaşımızın katkısını gerektiren bir hizmettir. Esasen bütün vatandaşlarımızda bu hizmete gönüllü olarak katılmak istiyorlar. Ancak kimin nerede? Nasıl? hangi afette görev alınacağının bilinir olması çok önemli. Bugünkü projemiz zatıalinizin ortaya koymuş olduğu bu hedef; gerçekten kamu kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının olağanüstü bir durumda nasıl organize olacağını çok önemli bir katma değer sunmaktadır. Hem kamu kuruluşlarına ışık tutmaktadır, hem de vatandaşlarımızdan gönüllü olanların nerede ne zaman hareket edeceklerini bilinir olması açısından hayati öneme haizdir.

Yaygın şiddet hareketlerinden deprem, sel felaketlerine, toplumsal olaylarda esas ilgili mevzuatlarında belirlediği gibi kamu kurumlarının misyonları belli, ne yapacakları belli. Ama Vatandaşlarımızın katkısının söz konusu olduğu zamanda da bunların bilinir olması bu durumlara hazırlıklı olmamızı ve imkanlarımızın geniş ölçüde bindir olmasını sağlıyor. Bütün halkımız buna gönüllü olarak katılmak istiyor. Kahramanmaraş'ta herkes buna gönüllü olarak katılmak istiyor” (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x