Kafkaslarda bayrak değişimi gerçekleşti

Kafkaslarda bayrak değişimi gerçekleşti

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nde yeni Başkan seçilen Hakan Aydemir, eski Başkan Lisan Alkış’tan görevi devraldı.

05 Aralık 2016 - 07:49

Geçtiğimiz haftalarda 11. Olağan Genel Kurulunu yapan ve başkanı değişen Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği, devir teslim heyecanı yaşadı. Derneğin kendi binası olan Memreş Cengiz Atalar Kültür Merkezi’nde dün gerçekleşen devir teslim törenine; katılan Türkiye Kafkas Dernekleri Genel Başkanı Yaşar Aslankaya katılımcılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Kahramanmaraş ve Göksun Kafkas derneklerini çok yakından takip ettiklerini belirten Türkiye Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, “Kahramanmaraş ve Göksun derneklerimizin çalışmalarını gururla izliyoruz. Buradaki enerjiyi, sinerjiyi ve bu üretimi diğer derneklerimizin de örnek alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kafkas toplumlarına hizmette yarışan eski ve yeni başkanı övgülerle yâd eden Aslankaya, hizmetlerinden dolayı eski başkanlara teşekkür etti yeni başkana ise başarılar diledi.

Eski yönetimle yeni yönetimin kucaklaştığı toplantıda; Türkiye Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, şöyle konuştu: “Lisan Başkanımız gerçekten yaş almış ama yaşlanmamış, bütün toplantılarımıza çok enerjik bir şekilde arzu ile gelen ve bize çok ciddi şeyler katan değerli bir abimizdi. Önemli hizmetleri oldu. Kendisine burada şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten 1980 yılından bu yana bu işin bir ucundan tutan bir kardeşimizdi. Aktif olarak görevi bıraktı; ama sürekli yanımızda olacak, onu bırakmayacağız. Verdiği hizmetlerden dolayı kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Değerli Hakan kardeşimi Gaziantep'ten zaten tanıyoruz. Bu Suriye krizi ile ilgili yapmış olduğu çalışmaları tüm diasporadaki soydaşlarımız gururlu bir şekilde izlediler. Müthiş bir özveriyle çalıştı. Çok büyük emek verdi. Birçok yeniliklere imza atan, girişimci, ileriyi görebilen, genç, dinamik bir arkadaşımız. Ona da ekibiyle birlikte başarılar diliyorum. Topluma hizmet etmek gerçekten zordur; ama bir o kadar da onurlu bir iştir. Önemli işler başaracağına hiç kuşkumuz yok. Bu kardeşlerimizle birlikte, birlik beraberlik içinde bu işi götürebileceğimiz önemli bir isim, önemli bir kadro diyebileceğimiz bir yönetim. Bugünkü seremoni de ilk defa oluyor herhalde. Geçmiş yönetimle yeni yönetim kucaklaşarak; birlik ve beraberlik içerisinde federasyonun da katılımıyla ilk defa böyle bir seremoni gerçekleştiriliyor. Bunu çok önemsiyoruz.”

AYDEMİR: SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ!

Aldıkları görevin ve sorumluluğun bilinci içerisinde olduğunu ve aldığı bayrağı daha ileriye götürmek için özveriyle çalışacağını ifade eden Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hakan Aydemir,  şunları söyledi: “ Almış olduğumuz görevi, sorumluluk bilinci içerisinde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Öncelikle bizler, bir avuç insan değiliz. Bu şehrin kurtuluşu için en önde mücadele eden ve bu mücadeleyi yöneten komutan Aslan Bey’i sizler zaten tanıyorsunuz, biliyorsunuz. Aslan Bey’in anıtının 90 yıl sonra da olsa şehrimize dikilmesi bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Bizler 21 Mayıs’ın çocuklarıyız. Bizler, bu ülkeyi beraber kurduk, beraber inşa ettik. Beraber buralara kadar geldik. Kültürümüz kayboluyor, dilimiz yok oluyor. Eğitim müfredatında, sanat ortamında kültürümüzün yaşaması ve yaşatılması adına Adige Ekibinin kurulması bir mecburiyettir. Sayın hemşerilerim Yönetim Kurulu adına bundan sonraki hizmetlerde yanınızda olacağımı beyan ediyorum.”

GÜNEŞ: BİR KİŞİ EKSİKSE HEPİMİZ EKSİĞİZ!

Toplantıda konuşan Doğu Akdeniz Bölge Dernekleri Koordinasyon Başkanı Adana Kafkas Kültür Derneği Başkanı İsmail Güneş kültürel yozlaşmaya dikkat çekerek “Bu güne kadar dünyanın 40 ülkesinde farklı coğrafyalara dağılmış ve her dağılmada, her savaşta acılar yaşamış bir toplum olarak; daha fazla bölünmeye daha fazla dağılmaya hakkımız yok. Dolayısıyla aramızda olmayan bir kişi bile varsa bir kişi eksiğiz, onlar olmadan olmuyor” ifadelerine yer verdi. Güneş, konuşmasında şu hususlara değindi: “Yaklaşık 50 yılı aşkın süredir dernekçilik faaliyetleri adı altında, kentlerde kültür, sanat ve dilimiz üzerine çalışmalar yapılıyor. 50 yıl öncesinden bu günü görerek şehirlerde bu organizasyonları yapmak çok önemlidir. Dolayısıyla geçmişten yana buna katkı yapan bütün derneklerimize ve federasyonlarımıza emek veren büyüklerimize hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. İkinci teşekkürüm hanımefendilere! Yaşadığımız deneyimler gösteriyor ki derneklerimiz ayakta tutan temel faktör hanımefendiler! Onlar olmasa; derneklerimizde birlik ve beraberliğimizi sürdürmemiz maalesef mümkün değil. Üçüncü teşekkürüm, genç arkadaşlara olacak. Onlara teşekkür kadar küçük bir öneriyle yaklaşmak istiyorum. Hızlı bir şekilde dünya değişiyor. Ve değişen dünyada derneklerimiz artık daha ileriye götürmek onların eseri olacaktır. Dolayısıyla bugün burada gördüm ki yeni yönetimde de genç arkadaşlarımız var. Onları çağın gereklerine uygun, sadece kültür dernekçiliği değil daha evrensel alanda tüm derneklerimizi dolayısıyla da federasyonumuzu ileriye götürecek ve bölgesinde lider konuma getirecek adımları atacağına inanıyorum.”

Törende; eski dernek başkanlarından Şahver Tuna ve Aytural Eyerci ile son iki dönem başkanlık yapan Lisan Alkış’a plaket verildi. Kafkaslar bölge ve şehir derneklerinin başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x