Kahramanmaraş’ta Ebrar Sitesi Davasındaki Sanıklara 22 Yıl...

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi Davasındaki Sanıklara 22 Yıl Hapis Talebi!

Kahramanmaraş'ta 80 Kişinin Yaşamını Yitirdiği Ebrar Sitesi N Blok Faciası Davasında, 5 Sanık için 22 yıl hapis talebi ile dava açıldı.

15 Ocak 2024 - 04:24

6 Şubat'taki Kahramanmaraş depreminde Ebrar Sitesi N Blok'un yıkılması sonucu 80 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin dava süreci başlıyor. 5 sanık, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla yargılanacak.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ebrar Sitesi'nin zemin etüt raporunun yetersiz olduğu ve malzeme kalitesinin eksik olduğu belirtiliyor.

Binanın temel ve taşıyıcı elemanlarında ciddi sorunların olduğunu ortaya koyan bilirkişi raporu, asli kusurun şüphelilerde olduğunu gösteriyor. Şüphelilerin, binanın inşasında gerekli önlemleri almadıkları, zemin etüt raporunun standartlara uygun olmadığı ve malzeme kalitesinde yetersizlik olduğu belirtiliyor. Davanın görüleceği mahkemede, 5 sanık için 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası talep edilecek.

Deprem faciasının yaşandığı Ebrar Sitesi N Blok'ta, sorumlulukları bulunan kişilerin hukuki süreçleri yakından takip edilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın