Kahramanmaraş’ta tam bir başıboşluk var!

Kahramanmaraş’ta tam bir başıboşluk var!

Deva Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta basın mensuplarının karşısına geçerek 6 Şubat depremini ve kentin geldiği son durumu değerlendirdi. Araştırmacı-Gazeteci Zeki Demir “Kahramanmaraş’ta tam bir başıboşluk var!” Adlı makaleyi kaleme aldı.

08 Eylül 2023 - 18:13

Zeki Demir, kaleme aldığı yazısında;

Deva Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, Kahramanmaraşlı basın mensuplarıyla bir araya gelerek asrın felaketi olarak nitelendirilen ve dünya literatürüne geçen 6 Şubat depremini ve kentin geldiği son durumu değerlendirdi. Konuşmasında öyle önemli noktaların altını çizdi ki, işin uzmanından duyduğumuz her mevzu kent için, içinde yaşayan Kahramanmaraşlılar için endişe vericiydi.

Bu endişe verici meselelerin tepe noktasında sağlık var elbette. Zira memlekete 3 aydır il sağlık müdürü atanamadı. Bizler basın mensupları olarak her ne kadar işin içerisinde yer alsak da, sektör mensupları kadar işin içerisinde değiliz elbette. O yüzden Uzm. Dr. İrfan Karatutlu’nun söyledikleri daha da önemli. Karatutlu, 6 Şubat depremi sonrasında kentin sağlık sektörünün neredeyse çöktüğünü, iki özel hastane ve iki devlet hastanesinin devre dışı kaldığını, özellikle merkezde aylardır hastaların alt alta üst üste istiflenerek poliklinik yapılmaya çalışıldığını söylüyor. Karatutlu’ya göre yedi ayda poliklinik açısından birçok mesafe kat edilebilirdi. Ancak hükümet yetkilileri 3 aydır Kahramanmaraş'a sağlık müdürü bile atayamadı. Bu da aslında cevaplandırılması gereken bir soru ve üzerinde özenle durulması icap eden bir konu? Neden kente bir sağlık müdürü atanamadı hakikaten? Bu memleketin sağlık sektörüne hizmet eden hiç mi evladı yoktu? Halbuki olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Kahramanmaraş da biliyor da neyse.

MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x