Kahramanmaraş ‘tan Hollanda’ya sert tepki

Kahramanmaraş ‘tan Hollanda’ya sert tepki

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik Hollanda Polisinin davranışı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da protesto edildi. Özel İdare İş Merkezi önüne toplanan yüzlerce kalabalık slogan atarak Avrupa’ya mesaj gönderdi.

14 Mart 2017 - 11:16

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ve kalabalık bir grup Bakan Kaya’ya tepki gösteren Hollanda aleyhine basın açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş Platformu adına yapılan basın açıklamasında Platform Sözcüsü Yunus Bülbül, Hollanda’da da yapılan müdahale Bayan Bakan’a yapıldığı için basın açıklamasını bir hanımefendinin yapacağını söyledi.

Platform adına basın açıklaması yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Elif Taşkıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya gösterilen tutuma sert dille kınadı.

Taşkıran, Hollanda Devletinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya uyguladıkları çirkin gayriinsani, gayriahlaki ve faşist tavırlarını protesto etmek, tepkilerini göstermek ve Türk milletinin onuruna yapılmış bu saldırıları kınamak amacıyla toplandıklarını söyledi.

11 Mart Cumartesi günü Hollanda’da yaşayan gurbetçilerle buluşmak için iki bakanın Hollanda’ya gittiğini hatırlatan Taşkıran; “16 Nisan’da yapılacak referandumda oy kullanacak 5 milyon vatandaşımızı bilgilendirmek amacıyla Hollanda’ya gitmek istemiştir. Fakat Hollanda Hükümeti mitinge izin vermediği gibi güvenlik gerekçesiyle Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının inmesine dahi izin vermemiş ve daha da ileri giderek Bakanımızı küstahça sınır dışı etmişlerdir. Bu duruma tepki veren gurbetçilerimize Hollanda polisi oldukça sert bir şekilde karşılık verip atlarıyla ve köpekleriyle saldırmıştır.

Bizler Kahramanmaraş’ta İslami ve insanı değerleri savunun sivil toplum kuruluşları olarak Ortaçağ Avrupa’sından kalma bu karanlık, faşist, antidemokratik, hukuktan ve insanlıktan uzak vahşi tavır ve tutumlarını şiddetle kınıyoruz. Bu ırkçı, faşist, gayriahlaki tutukları asla kabul etmiyoruz. Diplomatik dokunulmazlığı olan yetkililerimizin, hala gözaltında tutulan bakan korumalarımızın ve şiddete maruz kalan gurbetçilerimizin yaşadıklarının hesabının sorulacağından adımız kadar eminiz” dedi

Türkiye karşıtı bir çok terör örgütünün gösteri düzenlenmesine izin veren, yayın yapmasına ses çıkarmayan Avrupa devletlerinin, Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın konuşmasına neden tahammül edemediklerini, Türkiye Cumhuriyetine neden düşmanca davrandıklarını çok iyi bildiklerini de belirten Taşkıran Avrupa’nın bu tutumunun Türkiye’nin doğru yolda olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Avrupa’nın 16 Nisanda sandıktan ‘evet’ çıkmasının Türkiye’ye neler kazandıracağını çok iyi bildiklerini de belirten Taşkıran şöyle konuştu; “Bu yüzden genetik kodlarında İslam düşmanlığı yatan bu Haçlı zihniyeti uzantısı Avrupa büyük ve güçlü bir Türkiye’yi asla istememektedir. Yıllarca bize insanlığın temel değerleri diye yutturulan Avrupa medeniyetinin içi fos, göstermelik bir medeniyet olduğu bu son olayla apaçık ortaya çıkmıştır. Kısaca güçlü, büyük ve Müslüman bir Türkiye karşısında Avrupa medeniyeti iflas etmenin eşiğindedir.

Avrupa medeniyeti, Türkiye’nin tüm sorunlarına rağmen hızla büyümesini kendisi için tehdit ve tehlike olarak görmektedir. Ümmet coğrafyasının tek umudu olan Türkiye, hasta ruhlu Avrupa’nın şimdiden kabusu olmuştur.

 

KAHRAMANMARAŞLILAR OLARAK BİZLER;

Kahramanmaraş platformu olarak, bizler vatanına aşık, onuru için yaşayan Kahramanmaraşlılar, kendi konsolosluk kapılımızın yüzümüze kapatılmasını, sürekli kadın haklarından bahseden sözde çağdaş Avrupa medeniyetinin kadın Bakanımıza reva gördüğü bu vahşi ve barbarca davranışlarını şiddetle kınıyoruz. Irkçı, faşist, her türlü insani ve İslami değerlere düşman anlayışı protesto ediyor, referandum sonucunu etkilemeye yönelik bu olayları, halkımızın çok iyi analiz edeceğine inanıyoruz. Türk halkını, şiddetle veya başka yöntemlerle baskı altına almaya çalışan şer odaklarının başarısız olacaklarını Kahramanmaraş’tan tüm dünyaya haykırıyoruz.” (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x