Kahramanmaraşspor disipline sevk edildi

Kahramanmaraşspor disipline sevk edildi

Spor Toto 2. ligin 10. Haftasında kendi sahasında konuk ettiği ve 1-2 mağlup olduğu Bucaspor maçında taraftarın çirkin ve kötü tezahüratı nedeni ile disipline sevk edildi.

10 Kasım 2016 - 08:15

Hafta sonu Kendi sahasında Bucaspor’u konuk eden Kahramanmaraşspor taraftarı karşısında İzmir temsilcisi Bucaspor’a 1-2 mağlup oldu. Maçın ilk dakikalarında kaçırdığı pozisyonu değerlendiremeyen Kahramanmaraşspor maçta  14. dakikada defansın arkasına sarkan, Erkan Bucaspor'u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra oyunda etkili olan Kahramanmaraşspor, çok net goller kaçırdı. 41. dakikada Selçuk Kaban'ın getirdiği topu defans kornere attı, kornerden yine Şelçuk'ın yaptığı ortaya kafa ile vuran Feyyaz'ın vuruşu direkten döndü. Maçın hakemi ilk yarı Kahramanmaraşspor'un iki penaltısını vermedi ve ilk yarı Bucaspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda oyuna iyi başlayan Kahramanmaraşspor aradığı golü bir türlü bulamazken Maçın hakemi,60 dakikada Bucaspor'a penaltı verdi, 61. dakikada Onur durumu 2-0 yaptı. İlerleyen dakikalarda etkili oynayan Kahramanmaraşspor aradığı golü 90+2'de golcüsü Yakup Ramazan ile 2-1 yakalasa da eşitliği sağlayamadı ve bu sezon evinde 2.kez yenildi.

MAÇ SONU KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Bu karşılaşmada maç sonunda kısa süreli futbolcular arasında kısa süreli arbede yaşandı. Kahramanmaraşspor taraftarının sinkaflı ve çirkin tezahüratı da olaylara merhem oldu. Müsabaka hakemine itirazların yükseldiği Taraftarın ise penaltı pozisyonlarına hakeme tepkiler gösterdiği ve maç sonunda da kulüp yönetimlerinin, teknik heyetlerin ve futbolcuların kendi aralarında ve hakeme yönelik tutumları kısa süreli gerginliğe meydan verdi.

VELİ KIZILKAYA, GERGİNLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN TAKIM ARKADAŞLARI İLE TARTIŞTI

Kahramanmaraşspor'da yıldızı parlayan ve 2008 yılında Kahramanmaraşspor'dan Bucaspor'a transfer olan Veli Kızılkaya, maç sonunda müsabaka hakemleri, Kahramanmaraşsporlu futbolcular ve taraftarlarla uğraşan Bucaspor’un futbolcularını soyunma odasına götürmek isteyen ve olayların büyümesini önlemek için girişimde bulundu. Gergin geçen ve karğaşayı önlemek isteyen Kızılkaya zaman zamanda tansiyonu yükseldi ve kendi futbolcu arkadaşları ile kısa süreli gerginlik yaşadı.

KAHRAMANMARAŞSPOR KÖTÜ TEZAHURATTAN DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Kendi sahasında Bucaspor’u konuk eden Kahramanmaraşspor taraftarı karşısında İzmir temsilcisi Bucaspor’a 1-2 mağlup olduğu karşılaşmada futbolcular arasında kısa süreli arbede yaşandı. Kahramanmaraşspor taraftarının sinkaflı ve çirkin tezahüratı da olaylara merhem oldu. Müsabaka hakemine itirazların yükseldiği Taraftarın ise penaltı pozisyonlarına hakeme tepkiler gösterdiği ve maç sonunda da kulüp yönetimlerinin, teknik heyetlerin ve futbolcuların kendi aralarında ve hakeme yönelik tutumları Müsabaka gözlemcilerini raporuna yansıdı. Müsabaka Gözlemcisi tarafından Hukuk Müşavirliği'nce 08.11.2016 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları doğrultusunda KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş. Kulübü'nün 05.11.2016 tarihinde oynanan KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş.-BUCASPOR Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.

KIZLIKAYA OLAYLARI ÖNLEMEK İSTERKEN SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET ETTİ

2008 yılında Kahramanmaraşspor'dan Bucaspor'a transfer olan Veli Kızılkaya, maç sonunda müsabaka hakemleri, Kahramanmaraşsporlu futbolcular ve taraftarlarla uğraşan Bucaspor’un futbolcularını soyunma odasına götürmek isterken kendi futbolcu arkadaşları ile kısa süreli gerginlik yaşaması dolayısı ile müsabaka gözlemcisinin raporuna sportmenliğe aykırı hareket olarak yansıdı. BUCASPOR Kulübü futbolcusu VELİ KIZILKAYA'nın 05.11.2016 tarihinde oynanan KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş.-BUCASPOR Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 08.11.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

RAKİPLERDE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Ligin 10. Haftasında kendi sahasında Bucaspor ile kozlarını paylaşan ve 1-2 mağlubiyetle sahadan ayrılan Kahramanmaraşspor cezaya çarptırılırken Rakip Bucaspor’da da Veli Kızılkaya cezaya maruz kaldı. Kahramanmaraşspor ve Bucaspor’un yanı sıra Anadolu Üsküdar 1908 Spor, Konya Selçukspor, Zonguldak Kömürspor, Büyükçekmece Tepecikspor, Amed Sportif Faaliyetler Spor kulübü displine sevk edildi. İşte Kahramanmaraşspor’un 5 rakibinin disiplin sevkleri ve sevk edilme hususları;

AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübü'nün 05.11.2016 tarihinde oynanan AMED SPORTİF FAALİYETLER-FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR A.Ş. Kulübü'nün 05.11.2016 tarihinde oynanan BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR A.Ş.-ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "6 futbolcusunun sarı kart görmesi ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR A.Ş. Kulübü futbolcusu BURAK SARI'nın aynı müsabakadaki "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 06.11.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübü futbolcusu BEDRİ CAN ÖZDOĞAN'ın 05.11.2016 tarihinde oynanan BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR A.Ş.-ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 06.11.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

KONYA ANADOLU SELÇUKSPOR Kulübü futbolcusu ÖZKAN TAŞTEMUR'un 05.11.2016 tarihinde oynanan KONYA ANADOLU SELÇUKSPOR-FETHİYESPOR Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 06.11.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

ANADOLU ÜSKÜDAR 1908 SPOR Kulübü teknik sorumlusu UFUK İSKENDER'in 05.11.2016 tarihinde oynanan İSTANBULSPOR A.Ş.-ANADOLU ÜSKÜDAR 1908 SPOR Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 06.11.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. (İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nda Yol Yenileme Çalışmalarını Yoğunlaştırdı
Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nda Yol Yenileme...