Kahramanmaraşspor mutlaka kazanmak zorunda!

Kahramanmaraşspor mutlaka kazanmak zorunda!

Ligin 21’inci haftasında deplasmanda geçiren ve Büyükçekmece Tepecikspor’a 1-0 mağlup olan Kahramanmaraşspor, 22’inci haftada kendi sahasında zorlu bir maça çıkacak.

09 Şubat 2017 - 12:09

Grupta 28 puanla 8’inci sırada yer alan ve play-off için mücadele veren Zonguldak Kömürspor ile zorlu bir mücadele verecek olan kırmızı Beyazlı ekibin puan kaybına tahammülü yok. Geçen hafta Lideri İstanbulspor’u deviren Kahramanmaraşspor için beklenmedik bir mağlubiyet olurken Tepecik maçında Kaleci Mesut Balkan ve Golcü Yakup Ramazan Zorlu ile Stoper Feyyaz Alış'ın kenarda olması dikkatleri çekerken spor duayenleri maçta izledikleri gol sonrası Mesut olsaydı o gol yenmezdi derken Kahramanmaraşspor’un yenebileceği en azından 1 puan çıkartabileceği maçı kayıp etmesi ile işini zora soktu. İnişli çıkışlı bir görüntü çizen Kahramanmaraşspor bu hafta zorlu bir maça çıkacak ve bu zorlu maçı da mutlaka kazanması lazım.

LİG CADI KAZANINA DÖNDÜ

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Gurupta 21’inci hafta maçlarında 20 gol atıldı. 7 maçı ev sahibi ekipler kazandı, bir maçta gülen taraf deplasman ekibi oldu. Zonguldak Kömürspor- Hacettepe karşılaşması ise haftanın beraberlikle sonuçlanan tek karşılaşması olarak kaydedildi. Haftanın sürprizini deplasmanda Fethiyespor’u 2-1 mağlup eden Kocaeli Birlikspor yaptı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor ise deplasmanından puansız döndü. 21’inci hafta maçlarının sonuçları itibariyle, Beyaz Gurupta beş takım zirveye ortak hale geldi. Puanının 40’a yükselten Erzurumspor liderlik koltuğuna çıkarken,  38 puanlı üç takımdan İstanbulspor 2, Keçiörengücü 3’üncü sırayı aldı. Geçilen haftanın lideri Amed ise 3 basamak gerileyerek 38 puanla 4’üncülüğe indi.

ZONGULDAK KÖMÜR İKİNCİ YARIDA 5 PUAN KAZANDI

Beyaz Gurupta sezonun ikinci yarısında çıktığı 4 maçın 1’ini kazanan ve birin mağlup olup 2 sinden de beraberlikle ayrılarak 5 puan toplayan Zonguldak Kömürspor ile ikinci yarının 4 maçında iki galibiyet, iki de yenilgi ile 6 puan toplayan Kahramanmaraşspor’un maçından çıkacak sonuç, gurupta alt sıralamasını etkileyecek.

KARADENİZ EKİBİ 8’İNCİ SIRADA

Karadeniz ekibi Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Gruptaki 21 maçının 7’ini kazanırken, 7 beraberlik ve 7 de yenilgi aldı.  21 maçta 28 gol atan ekip kalesinde 24 gol gördü ve 28 puan kazandı. Zonguldak Kömürspor Beyaz Grup iç saha başarı sıralamasında 16 puanla 12’inci, deplasman maçları grup başarı sıralamasında ise 12 puanla 9’uncu sırada bulunuyor.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR 11 MAÇIN 3’ÜNÜ KAZANDI

Zonguldak Kömürspor sezon sürecinde deplasmanda 11 maç oynadı. Bu maçların 3’sını kazanan ve 3’ünüde berabere kalan ekip 5 maç kaybetti. Deplasmanlardaki maçlarında 14 gol atan ekip 17 gol yedi. Karadeniz ekibi iç sahada ise 10 maça çıktı, 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Kendi sahasında 14 gol atabilen ekip kalesinden 7 gol çıkardı.

ZONGULDAK 2’İNCİ YARIDA DEPLASMANDA HİÇ KAZANAMADI

Zonguldak Kömürspor sezonun ikinci yarısında deplasmanda 2 maç oynadı. Dış sahadaki maçta Kocaeli Birlikspor’a 2-1 mağlup olan Zonguldak Kömürspor, İstanbul Temsilcisi Pendikspor ile 2-2 berabere kalan ekip dış sahada hiç galibiyet alamazken 1 defa berabere kaldı. Ligin ikinci yarısında Kendi evinde ise Sivas Belediyespor’u 4-1 mağlup eden Zonguldak Kömürspor kendi evinde Hacettepespor ile 0-0 berabere kalarak evinde puan kayıpları yaşadı.  

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’UN İKİNCİ YARI PERFORMANSI

15.01.2017 Kocaeli Birlik 2 - 1 Zonguldak Kömürspor 

22.01.2017 Zonguldak Kömürspor 4 - 1 Sivas Belediye     

29.01.2017 Pendikspor 2 - 2 Zonguldak Kömürspor          

05.02.2017 Zonguldak Kömürspor 0 - 0 Hacettepe

GRUPTA HAFTANIN NOTLARI

- 9 maçta 20 gol atıldı.

- 9 maçta 47 sarı,3 kırmızı kart gösterildi. 12 Sarı kart cezalısı var.

- 9 maçın 1'i berabere bitti,7'sini ev sahibi,1'ini deplasman takımları kazandı.

- Deplasmanda kazanan takım Kocaeli Birlik.

- İstanbulspor ve Hacettepe'nin 1 maçı eksik.

- 1.sıra ile 5.sıra arasında sadece 2 puan fark var. Nefes kesen bir zirve yarışı var.

- Haftanın maçında 3 önemli eksikle çıkan İstanbul rakibini yenmeyi başardı,6 puanlık maçtı.

- Kocaeli Birlik'te geçen hafta 90+4'te Ali Kemal Yükseker temdit penaltısını kaçırmış ve altın değerinde 2 puan kaybetmişlerdi. Bu hafta Ali Kemal Yükseker 90+1'de attığı golle altın değerinde 2 puan getirdi ve geçen haftayı telafi etmiş oldu.

- Bucaspor en hırçın takım 21 maçta 69 sarı,9 kırmızı kart gördüler.

- Anadolu Üsküdar en çok transfer yapan, en çok hoca değiştiren takım ama iyi gidiyorlar. Son 8 hafta da 3 hoca değiştirdiler ancak 1 kez yenildiler. Son 5 maçta 3 galibiyet,1 beraberlik aldılar. Bayram Toysal ile 2 galibiyet, 1 beraberlik aldılar.

- Tepecik son 3 maçta 3 galibiyet alarak son sıradan 16.sıraya yükseldi.

- Pendik son 6 maçını kazanamadı.4 mağlubiyet,2 beraberlik.

- Sivas Belediye son 3 maçını kazanamadı ve üst gruptan yavaş yavaş kopuyor.

BEYAZ GRUBUN “EN LERİ”

- En Fazla Galibiyet: İstanbul, Kocaeli Birlik (12)

- İç Sahada En Fazla Galibiyet: Kocaeli Birlik (8)

- Deplasmanda En Fazla Galibiyet: Buca, Erzurum (6)

- En Az Galibiyet: Of, Hacettepe (4)

- En Fazla Mağlubiyet: Of (14)

- En Az Mağlubiyet: Erzurum (3)

- En Fazla Beraberlik: Üsküdar (8)

- En Az Beraberlik: İstanbul, Konya Selçuk (2)

- En Çok Gol Atan Takım: Keçiörengücü (39)

- En Az Gol Atan Takım: Anadolu Üsküdar, Of, Hacettepe, Konya Selçuklu (18)

- En Çok Gol Yiyen Takım: of (34)

- En Az Gol Yiyen Takım: İstanbul (13)

(DERLEYEN: İLKER YİYEN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nda Yol Yenileme Çalışmalarını Yoğunlaştırdı
Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nda Yol Yenileme...