Kanser tedavisi gören hastalara çifte müjde!
Reklam

Kanser tedavisi gören hastalara çifte müjde!

Kahramanmaraş’ta kanser tedavisi gören hastalar özellikli bir tetkik olan Onkolojik Bilgisayarlı Tomografi (PET-CT) çekimi için çevre illere gitmekten kurtuluyor. Ayrıca kanser hastalarına yönelik kemoterapi ilaçlarının hazırlanması için Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde yarı otomatik kemoterapi cihazı ünitesi kurularak geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başladı.

01 Mayıs 2020 - 02:09 - Güncelleme: 01 Mayıs 2020 - 02:12

12,5 MİLYON TL DEĞERİNDE İKİ BÜYÜK YATIRIM

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz  2018 yılı sonlarına doğru PET-CT hizmetinin Kahramanmaraş’ta verilebilmesi için Sağlık Bakanlığı’na talepte bulunduklarını, Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında bu hizmetin 2019 yılı programına alındığını ve ihale-kurulum süreçlerinin ardından 2020 yılı Nisan ayı itibariyle yaklaşık 10 Milyon TL değerinde bir yatırım bedeliyle aktif olarak hastaların hizmetine sunulduğu müjdesini verdi. Öksüz ayrıca Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde yarı otomatik kemoterapi cihazı ünitesinin yaklaşık 2,5 Milyon TL değerinde bir bedelle kurularak hizmete alındığını dile getirdi.

PET-CT HİZMETİ ARTIK KAHRAMANMARAŞ’TA 

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz açıklamasında şunları kaydetti: “Bilindiği üzere PET/CT, pozitron emisyon tomografisi ve bilgisayarlı tomografinin birleşiminden oluşan bir görüntüleme cihazıdır. PET, vücuttaki fizyolojik süreçlerin 3 boyutlu bir görüntüsünü veren bir nükleer tıp metodudur. PET cihazının CT ile birleştirilmesi ile anatomik ve fizyolojik bilginin tek seansta elde edilmesini sağlamakta ve tetkikin doğruluk payını artırmaktadır. İlimizde kanser hastalarımızın tedavilerinin büyük bir kısmını Necip Fazıl Şehir Hastanemiz ana hizmet binası bünyesindeki Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezimizde sunuyoruz. Tıbbi Onkoloji -Radyasyon Onkolojisi uzman hekimlerimiz ve konusunda deneyimli sağlık personeli kadromuzla bu hizmetleri en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. Hastalarımızın kemoterapi ve radyoterapi tedavileri merkezimizde düzenli olarak verilmekte olup bu tedavi sürecinde ihtiyaç duyulan Bilgisayarlı Tomografi (PET-CT) çekimi için hastalarımız haftanın belirli günlerinde çevre illere gitmek zorunda kalıyorlardı. Her ne kadar İl Sağlık Müdürlüğü olarak hastalarımızın özel servis araçlarıyla transferini sağlıyor olsak da hem hastalıkları hem de aldıkları kemoterapi tedavisi nedeniyle uzun bir yol gidiyor olmaları hastalarımızı rahatsız ediyordu. Ayda il geneli ortalama 200’ün üzerinde hastamızı bu şekilde PET-CT çektirmek için il dışına göndermek zorunda kalıyorduk. Bu hizmetin Necip Fazıl Şehir Hastanemiz bünyesine kazandırılması için 2018 yılında Bakanlığımızdan talepte bulunduk. Bakanlığımızın da olumlu görüşleriyle ihale ve kurulum işlemleri tamamlanarak 2020 Nisan ayı itibariyle onkoloji hastalarımıza bu hizmeti ilimizde veriyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

HASTALAR ÇEVRE İLLERE GİTMEKTEN KURTULDU

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü olarak Sağlık Bakanlığı’nın politikaları doğrultusunda vatandaşlara hak ettikleri kaliteli sağlık hizmetini sunmak için hiç durmadan çalıştıklarını dile getiren Öksüz, devreye alınan Onkolojik Bilgisayarlı Tomografi (PET-CT) hizmetinin Kahramanmaraş’ta sağlık alanında önemli katkıları olacağını ve zaten zor bir süreçten geçen kanser tedavisi gören hastaların çevre illere gitmekten kurtularak daha rahat tedavi imkânlarına kavuşacaklarını belirtti.

YARI OTOMATİK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ

Kahramanmaraş’ta kanser hastalığının tedavisinde eksikliği hissedilen bir diğer hizmetin ise kemoterapi ilaçlarının hazırlanmasında kullanılan otomatik bir sistem olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ Necip Fazıl Şehir Hastanesi ana hizmet binası bünyesinde geçtiğimiz günlerde 2,5 Milyon TL değerinde bir yatırımla Yarı Otomatik Kemoterapi Ünitesinin hizmete girdiğini ve hastane bünyesindeki kemoterapi yatak sayısının 25’ten 35’e çıkarıldığını söyledi. Öksüz ayrıca hastane bünyesine kurulan Yarı Otomatik Kemoterapi Ünitesi sayesinde daha çok kanser hastasına hizmet vermenin yolunun açıldığını, daha hassas dozlama yapılabildiğini, ilaç sarfiyatının en aza indirildiğini ve çalışan güvenliğinin en üst seviyeye çıkarıldığını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ konuyla ilgili açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: ”Bu sağlık hizmetlerinin ilimize kazandırılmasında emeği geçen Sayın Bakanımıza, Bakanlığımız Yetkililerine, Sayın Valimize ve şehrimizin değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. Hastalarımıza acil şifalar diliyorum.”

Mudur Bey

Mudur Bey2

petct

petct2

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...